Sport

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, performanţă de excepţie la CE de handbal! Ce au reuşit româncele

16.12.2018 | 21:40
Cristina Neagu si Eliza Buceschi performanta de exceptie la CE de handbal Ce au reusit romancele

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi au reuşit o performanţă de excepţie la CE de handbal feminin din Franţa. Chiar dacă echipa naţională a României a ratat un loc pe podiumul turneului final, cele două handbaliste au reuşit să se claseze pe primele locuri în topul celor mai bune marcatoare.

Eliza Buceschi a înscris 45 de goluri la Campionatul European de handbal feminin din Franţa şi s-a luptat până în ultima zi pentru primul loc. Din nefericire, handbalista de la Corona Braşov a marcat doar două goluri în meciul România – Olanda 20-24 şi nu a putut să o detroneze pe Katarina Krpez Slezak (Serbia), care a încheiat turneul final cu 50 de reuşite.

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, performanţă de excepţie la CE de handbal. Crina Pintea a prins şi ea Top 10

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi au bifat o performanţă de excepţie la CE de handbal feminin din Franţa. Dacă sportiva de la Corona Braşov s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai bune marcatoare, vedeta lui CSM Bucureşti a completat podiumul. Handbalista de 30 de ani a înscris 44 de goluri şi ar fi putut să o întreacă pe Katarina Krpez Slezak dacă nu s-ar fi accidentat în finalul meciului cu Ungaria.

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, performanţă de excepţie la CE de handbal. Printre cele mai bune marcatoare de la EURO 2018
Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, performanţă de excepţie la CE de handbal. Printre cele mai bune marcatoare de la EURO 2018

Echipa naţională de handbal feminin a României este singura care are trei handbaliste în Top 10 al celor mai bune marcatoare de la Campionatul European din Franţa. Crina Pintea ocupă locul zece în această ierarhie, cu 33 de goluri înscrise, la fel ca Stine Bredal Oftedal. Cele două sportive vor fi colege din această iarnă la Gyor, după ce pivotul naţionalei României s-a transferat de la Paris Issy la campioana Ungariei. Chiar dacă CSM Bucureşti le-a pierdut pe Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, accidentate până la finalul sezonului, campioana României se poate lăuda cu faptul că are alte două handbaliste în topul celor mai bune marcatoare de la CE de handbal. Nathalie Hagman (Suedia) şi Jovanka Radicevic (Muntenegru) au înscris amândouă câte 35 de goluri.