Sport

Cristina Neagu trage un semnal de alarmă: “Unele fete să lase capul jos. N-au obținut nimic deocamdată”

16.12.2020 | 12:24
Cristina Neagu trage un semnal de alarma Unele fete sa lase capul jos Nau obtinut nimic deocamdata
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a tras concluziile după Campionatul European de Handbal. Vedeta naționalei s-a declarat profund nemulțumită de ceea ce s-a întâmplat la acest turneu final și le-a tras de mânecă pe colegele ei care se bucură doar că au ajuns la echipa națională. 

Starul celor de la CSM București a declarat că turneul preolimpic este cel mai important obiectiv care urmează și care poate reprezenta una dintre puținele șanse ca echipa națională să ajungă la Jocurile Olimpice în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Handbalista a reiterat că va juca la echipa națională atâta timp cât va fi sănătoasă, însă a spus că își dorește să joace la o echipă care să se lupte la medalii, nu una mulțumită doar că bifează prezențe la turneele finale.

Cristina Neagu, concluzii după Euro: “Este cel mai slab campionat la care am participat cu echipa națională”

“Sunt obosită. Foarte obosită. Mă simt destul de rău fizic. La ultimele 3-4 meciuri am avut dureri mari la ambii genunchi și am tot tras cu aceste dureri. Urmează o perioadă de câteva zile în care voi avea o pauză în care sper să mă refac. Personal, sunt foarte dezamăgită de acest rezultat de la acest Campionat European.

ADVERTISEMENT

Este cel mai slab campionat la care am participat cu echipa națională. Din acest punct de vedere sunt foarte dezamăgită, dar mă voi reface și din luna ianuarie, din prima săptămână, vom juca primul meci în Liga Campionilor. Cum am spus de fiecare dată, o echipă nu trebuie să stea într-o singură jucătoare.

Și în anul 2018, multe dintre fete au jucat foarte bine și asta ne-a dus în semifinale. Este un loc 4 care ne-a oferit totul. În ultimii doi ani nu am putut fi la capacitate maximă și naționala a avut de suferit. Repet, o echipă nu poate sta într-o singură jucătoare. Uitați-vă la celelalte echipe.

ADVERTISEMENT

“Se tot vorbește despre o reconstrucție, dar nu reușim să reconstruim”

Este greu de prezis cum sună viitorul. În martie urmează turneul preolimpic și echipe precum Germania sau Danemarca nu au șansa de calificare. Acest turneu este lucrul cel mai important pentru echipa națională poate în câțiva ani de acum încolo. Este o șansă enormă. Se tot vorbește despre o reconstrucție, dar nu reușim să reconstruim.

Într-adevăr, sunt fete tinere care au venit acum 2-3-4 ani care au venit la națională, au venit și acum și poate nu reușesc să confirme. Contează foarte mult și atitudinea și unele dintre ele ar trebui să fie mai conștiente că selecțiile la echipa națională nu reprezintă totul. Este o realizare imensă, dar să ajungi aici nu este totul.

ADVERTISEMENT

“Unele dintre ele se comportă ca și cum au obținut performanțe. Dar nu au obținut nimic”

Acum, în ultimii ani, baza de selecție nu a mai fost atât de mare. S-a dat credit unor jucătoare tinere să performeze, să fie aproape de echipa națională. Este vorba și de atitudine. Unele dintre ele se comportă ca și cum au obținut performanțe. Dar nu au obținut nimic.

Trebuie să muncească mai mult pentru că acesta este viitorul echipei naționale. Pentru performanță trebuie să arătăm altfel. Unele dintre noi am făcut parte din acest ciclu olimpic și mi-aș dori foarte mult să ajungem la Olimpiadă. După JO ar trebui să fie un schimb de generații sau nu știu.

Dar fetele care vin de 2-3 ani la națională trebuie să muncească mai mult și să pună baza alături de încă câteva jucătoare. Trebuie să arătăm altfel la turneul preolimpic dacă vrem să avem o șansă. Eu am zis și zilele trecute. Atâta timp cât sunt sănătoasă, eu vreau să joc la echipa națională. Dar va depinde și ce va urma la echipa națională.

“Când vin aici vreau doar să fie cele mai bune fete”

Îmi doresc foarte mult să avem o echipă cu care să ne luptăm. Nu vreau să mergem la turnee și să ne întoarcem dezamăgite. Dar la acest turneu, efectiv nu am simțit că putem ajunge în fazele finale și nu îmi doresc asta pentru mine, mai ales că sunt anii mei finali în handbal.

Sunt conștientă că echipa are nevoie de suflu nou, dar cred că alături de unele dintre noi care suntem de ceva timp, se poate reconstrui echipa. Este clar că a fost un an ciudat, s-a jucat destul de puțin, le-am pierdut și pe fete. Despre selecție nu pot să îmi dau cu părerea.

Când vin aici vreau doar să fie cele mai bune fete. Acestea sunt jucătoarele alături de care mergem la drum, dar ține de fiecare. Echipa națională nu înseamnă echipa de club. Avem multe exemple de jucătoare care vin la echipa națională și nu fac aceste jocuri bune. La națională este nevoie de mult mai mult. Am lucrat cu diverși antrenori. Cred că important este ca la echipa națională să fie cineva care să ducă spre peformanță”, a spus Cristina Neagu într-o întâlnire online cu jurnaliștii români.

ADVERTISEMENT