Sport

Cristina Neagu va fi supusă unei operații dificile: „Nu va mai fi niciodată la 100% din capacitate”

04.05.2021 | 12:36
Cristina Neagu va fi supusa unei operatii dificile Nu va mai fi niciodata la 100 din capacitate
ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare de handbal a României, Cristina Neagu, urmează să fie spusă unei intervenții chirurgicale complicate și dificile. Sportiva se va opera imediat după participarea la Cluj, la turneul organizat de FRH în cadrul Ligii Naționale.

Cea mai valoroasă handbalistă a României a anunțat imediat după calificarea ”tricolorelor” la turneul final al Campionatului Mondial că se retrage, temporar, din echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Am acumulat multă oboseală și fizică și psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimii ani și cred că este un moment bun să mă odihnesc câteva luni. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni și la echipa națională pentru că îmi doresc să mă calific încă o dată la o ediție a Jocurilor Olimpice”, spunea Cristina Neagu, la momentul amintit

Cristina Neagu se va opera la genunchi. Ar putea chiar să-și încheie cariera

Decizia Cristinei Neagu de a se retrage din circuitul echipei naționale a surprins pe toată lumea. Însă, conform GSP, în spatele acestui anunț sec nu stă doar oboseala, ci și o serie de probleme medicale la genunchi. Florin Oancea, medicul echipei feminine de handbal CSM București, a detaliat problemele sportivei

ADVERTISEMENT

”Cristina Neagu are ambii genunchi sensibilizați în urma accidentărilor şi al operaţiilor, aşa că va trebui să le acorde o mare, mare atenţie, fiindcă în acest sport genunchii sunt printre cei mai solicitaţi. Cristina intră de acum în faza în care-şi va acorda mult mai multă atenţie, iar echipa şi antrenorul ei trebuie să înţeleagă asta şi să joace cât mai mult fără ea.

Fiindcă noi toţi ne vom bucura, de fiecare dată, atunci când Cristina Neagu va reveni pe teren şi va juca iar la capacitate ridicată. Nu va mai fi niciodată la sută la sută din capacitatea sa de odinioară, dar poate atinge încă 90%, iar asta înseamnă foarte mult”, a explicat Florin Oancea, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Impresionanta carieră a Cristinei Neagu

Cristina Neagu este cea mai bună handbalistă a României din ultimul deceniu. A început să practice sportul pe semicerc la CSS București de unde a fost transferată la Activ Ploiești pentru câteva mingi. După un an era ”cumpărată”, pentru 50.000 de euro, de Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de care a obținut cinci titluri de campioană a României, o Cupă și o Supercupă și a jucat finala Ligii Campionilor în 2010.

A urmat transferul în Muntenegru, la Buducnost Podgorica, alături de care a câștigat alte patru campionate și patru Cupe, dar și râvnitul trofeu al Ligii Campionilor, în 2015. La echipa națională a evoluat timp de 14 ani, până la retragerea temporară anunțată anul acesta. În tricoul României a câștigat medaliile de bronz la Campionatul European din 2010, respectiv la Campionatul Mondial din 2015.

ADVERTISEMENT

Supranumită ”Messi din Handbal”, Cristina Neagu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice și a fost declarată de patru ori ”Cea mai bună jucătoare de handbal” a lumii.

ADVERTISEMENT