News

Cristina, o tânără de 18 ani, a murit înecată în Olt. Tragedia, survenită după un joc periculos

Tragedie în județul Teleorman. Cristina, o tânără de 18 ani, a murit înecată în Olt, după un joc periculos.
10.07.2021 | 17:57
Cristina o tanara de 18 ani a murit inecata in Olt Tragedia survenita dupa un joc periculos
Cristina, o tânără de 18 ani, a murit înecată în Olt. Tragedia, survenită după joc periculos. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tragedie în județul Teleorman. O tânără de numai 18 ani a murit înecată în râul Olt, în urma unui joc periculos pe care l-a practicat alături de mai mulți prieteni.

Tragedie în județul Teleorman. Cristina, o tânără de 18 ani, a murit înecată în Olt, după un joc periculos

Cristina H., o fată din Turnu Măgurele, a mers alături de mai mulți prieteni, pe malul râului Olt, în zona localității Islaz din Teleorman.

ADVERTISEMENT

Ajunsă acolo, aceasta și prietenii săi au început un joc extrem de periculos pentru persoane tinere și neobișnuite cu sportul extrem: sărituri în apă, cu capul în jos.

Cei participanți la săriturile în apă nu au realizat la ce pericol se expun, până când Cristina a sărit în râu și nu a mai ieșit. Din spusele martorilor, fata de 18 ani s-ar fi lovit la cap, de un trunchi de pom aflat în râu, scrie Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că în zonă erau mai multe persoane, nimeni n-a sărit să încerce să o găsească rapid și să o salveze. La fața locului au fost chemați pompierii de la ISU Teleorman.

După două ore, tânăra a fost găsită de scafandri, scoasă la mal și predată echipajelor medicale care au început imediat protocolul de resuscitare.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, încercările nu au avut niciun succes, echipajul medical SAJ Teleorman declarând decesul.

”Astăzi (n.r. vineri, 9 iulie), la ora 17.37, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, a fost anunțată dispariția în apele râului Olt, pe raza localității Islaz, a unei tinere de aproximativ 18 ani.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat două echipe de căutare – salvare cu două bărci, echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului Alexandria, un echipaj SMURD Turnu Măgurele și o ambulanță SAJ cu medic.

După aproximativ două ore de căutări, scafandri au găsit tânăra, au adus-o la mal și au predat-o echipajelor medicale care au început protocolul de resuscitare.

Tânăra de 18 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, echipajul medical al SAJ Teleorman declarând decesul la ora 19.50. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări”, a transmis ISU Teleorman.

ISU, mesaj pentru populație după tragedia din Teleorman

În urma acestei tragedii, cei de la ISU Teleorman au emis un comunicat în care atrag atenția asupra unor astfel de cazuri. Iată recomandările:

”Pentru evitarea producerii unor tragedii precum cea de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman recomandă cetățenilor:

  • supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia;
  • scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;
  • evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici;
  •  nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave.

Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, anunță ISU.

ADVERTISEMENT
Tags: