Sporturi

O legendă din sportul românesc, acuze grave la adresa federaţiei: “Mi-au spus că n-au ce face cu mine”

29.01.2019 | 13:42
O legenda din sportul romanesc acuze grave la adresa federatiei Miau spus ca nau ce face cu mine
ADVERTISEMENT

O adevărată legendă a sportului românesc aduce acuze grave la adresa federaţiei de volei. Cristina Pîrv, considerată cea mai valoroasă jucătoare a tuturor timpurilor din România le bate obrazul conducătorilor acestui sport. Întoarsă în țară după o viață petrecută în Italia și Brazilia, acolo unde a fost căsătorită cu Giba, unul dintre sportivii de renume ai sud-americanilor, lui Pîrv i s-a închis ușa în nas la Federație de către cei care în 2016 printr-un exercițiu de imagine o numeau ambasador oficial al voleiului românesc

Am rămas doar cu diploma. Când am revenit în țară, le-am spus că m-am întors definitiv în România. Mi s-a spus că nu e nevoie de mine la Federație, că nu au ce face cu mine, că eu am experiență doar ca jucătoare, deci e foarte puțin ceea ce reprezint eu. Am zis OK, nu-i nici o problemă, mulțumesc, mă duc pe strada mea. Nu (nr – dacă i s-a propus să ajute la organizarea CE 2021 găzduit de Cluj Napoca) Așa speram și eu. Nu sunt supărată, eu sunt pe strada mea, cum am zis. Dar, repet, ar fi frumos să pot ajuta voleiul. Chiar vreau să ajut voleiul. Nu vreau să iau locul nimănui.Vreau să aduc pozitivitate. Experiența mea din atâtea meciuri, atâția președinți pe care i-am avut și la federații și la echipele de club, peste tot. Cred că am un pic de experiență. Nu vreau să mă laud, dar la capitolul ăsta stau chiar foarte bine. Practic, îi cunosc pe toți, sau pot intra la oricine, de la președintele Federației Internaționale de Volei până la oricine vrei din volei.”, a declarat Cristina Pîrv pentru doarvolei.ro.

ADVERTISEMENT
O legendă din sportul românesc, acuze grave la adresa federaţiei Cristina Pirv
Cristina Pirv alături de Gheorghe Vișan, președintele FRV, în 2016, când a fost numită ambasador oficial al acestui sport

O legendă din sportul românesc, acuze grave la adresa federaţiei

Cristina Pîrv a evoluat preț de 6 ani de zile în liga Italiei la 3 formații diferite, după care în 1997 a semnat în Brazilia. Are un palmares de invidiat cu 3 titluri naţionale în 3 ţări diferite, România, Brazilia şi Franța, o cupă a Italiei și una cucerită în Hexagon precum și o mulțime de alte premii personale. A rămas în lumea voleiului și după retragere și a devenit un adevărat mentor în Brazilia în acest sport. Acum spune că ar vrea să facă o Academie de volei în România.

„Eu nu țin mânie cu nimeni. Vreau să ajut, să creștem voleiul, să se vorbească despre România. Să se spună că a început să se schimbe, să fie mai bine, uite junioara aia, uite fetele alea. Cum se vorbește de exemplu de sârbi. Noi îi învățam pe sârbi să joace volei. Uite unde sunt acum, campioni olimpici și mondiali. Cred că putem face asta. Pentru că sunt oameni. Trebuie căutat, trebuie muncit, trebuie investit în antrenori, în psihologie. Fizic, psihic, ca preparatori fizic, multe se pot dezvolta la noi. Noi suntem cruzi, deci putem să dezvoltăm mult”, a mai spus Cristina Pîrv.

ADVERTISEMENT
  • 15 ani a evoluat Cristina Pîrv pentru naționala României de volei