Cristina Pîrv şi-a îndeplinit visul! Fosta internaţională şi-a deschis academie de volei la Cluj, unde s-a întors după 27 de ani petrecuţi în străinătate! Video

SPECIAL FANATIK
Marius Tuhut   
în Sporturi
12/11/2019, 10:16
Cristina Pîrv şi-a îndeplinit visul! Fosta internaţională şi-a deschis academie de volei la Cluj, unde s-a întors după 27 de ani petrecuţi în străinătate! Video SPECIAL FANATIK
Cristina Pîrv şi-a deschis academie de volei la Cluj

Cea mai mare sportivă din istoria voleiului românesc, Cristina Pîrv (47 de ani), şi-a deschis academie la Cluj-Napoca. „Pîrv11” s-a lansat ieri, pe 11.11.2019. La antrenamentele care vor fi susţinute inclusiv de fosta mare voleibalistă se pot înscrie copii cu vârstele cuprinse între 8 şi 18 ani. Şedinţele de pregătire se vor desfăşura la Cluj-Napoca, dar şi la Turda, unde Cristina Pîrv a pus bazele unei echipe de senioare care va evolua în eşalonul secund al voleiului românesc.

Cristina Pîrv şi-a deschis academie de volei în Cluj: “Vreau să găsim cât mai multe talente”

“Vreau să duc voleiul românesc cât mai sus posibil. Lumea să fie pasionată de acest sport, să vorbească de volei, să vină în sălile de sport şi să vadă cât de frumos este acest sport. Acesta a fost visul meu, să înfiinţez o academie de volei.

De un an de zile am lucrat la acest proiect, să fie cât mai bine structurat. Am zis să încep şi apoi pe parcurs vom vedea ce trebuie să îmbunătăţim. Vreau să găsim cât mai multe talente şi să încerc să aplic ce am învăţat afară, la cel mai înalt nivel. Vreau să schimb puţin mentalitatea, să avem răbdare, perseverenţă şi atitudine”, a spus Cristina Pîrv, care a revenit vara trecută în România, după 27 de ani petrecuţi în străinătate, majoritatea în Brazilia. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS ÎN GALERIA FOTO.

Cristina Pîrv, fosta mare voleibalistă, a deschis la Cluj o Academie de Volei. "Pîrv11" este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. Detalii pe fanatik.ro

Gepostet von Fanatik.ro am Montag, 11. November 2019

Jefuită şi baricadată în maşină blindată

Cristina Pîrv a fost căsătorită timp de 10 ani cu cel care în 2015 a fost declarat cel mai mare jucător de volei din istorie, Gilberto Amauri de Godoy Filho, “Giba”. A locuit mulţi ani în Brazilia, unde a trăit şi momente de groază. Fosta voleibalistă a fost jefuită într-o clinică de doi infractori înarmaţi şi a fost nevoită de multe ori să circule pe străzi în maşină blindată.

“Îmi lipsesc prietenii din Brazilia, dar acolo trăiam într-o nesiguranţă permanentă. De fiecare dată când mergeam pe stradă trebuia să fiu atentă cu ce mă îmbrac, să nu port bijuterii sau genţi care să atragă atenţia. Când îi întreb pe copiii mei ce le place în România îmi spun: ‘Suntem liberi!’. Asta nu are preţ!”, a precizat Cristina Pîrv. Nicoll (15 ani), fata fostei internaţionale, îi calcă pe urme mamei sale. A început să joace volei în Brazilia şi continuă acum la Cluj. Băiatul Patrick (11 ani) vrea să ajungă fotbalist. “Ei trebuie să decidă ce vor să facă, le-am spus încă de mici asta. Nicoll are o personalitate puternică şi o văd tare implicată. Patrick la fotbal are de a face tot cu mâinile, fiind portar. Sunt talentaţi, au ADN-ul în sânge. Talentul este foarte important, dar munca este cea care te duce acolo sus”, a concluzionat fosta mare voleibalistă.

Şi-a început cariera la Dinamo Bucureşti şi a fost nominalizată la premiul MVP la Europenele din 1990 şi 1998

Cristina Pîrv și-a început pașii spre marea performanță la Turda, urmând să joace pentru Dinamo, echipă alături de care a castigat două titluri naționale. A fost multiplă campioană în cele mai puternice ligi mondiale de volei, respectiv Brazilia și Italia, şi căpitan al echipei naționale a României. A jucat timp de șase ani în Italia, la Volley San Lorenzo (1991-1994), Sabelli Conrad Fano (1994-1995) și Virtus Reggio Calabria (1995-1997). Între 1997 și 2004 a oscilat între America de Sud și Europa. A jucat în Brazilia la Minas Clube (1997-1998 și 1999-2002), iar în Italia a mai bifat un sezon la Virtus (1998-1999) și două la Asystel Volley (2002-2004).

După un “intermezzo” de un sezon în campionatul francez, la RC Cannes, a revenit la Asystel Volley, unde și-a încheiat cariera în 2006. A participat cu Naţionala României la Campionatul Mondial din 1994 din Brazilia, la ediția din 2002 organizată în Germania, dar și la Campionatul European din 2001 din Bulgaria. A fost nominalizată drept cea mai valoroasă jucătoare (MVP) la Europenele din 1990 și 1998.

În palmaresul Cristinei Pîrv stau la loc de cinste titlurile de campioană a României (1989, Dinamo București), a Braziliei (2002, Minas Clube) și a Franței (2005, Asystel Volley), dar și cel de câștigătoare a Cupei Cupelor (CEV Cup), în 2006, obținut cu Asystel Volley. De asemenea, a obținut Cupa Italiei în 2004 (Asystel Volley), Super Cupa Italiei (2003, Asystel Volley), Cupa Franței (2005, RC Cannes) și medaliile de argint în campionatul italian (2004, Asystel Volley).

“Voleiul românesc are nevoie de asemenea proiecte. Cristina Pîrv este un model pentru cei mici. Sper să mai apară astfel de academii, fiindcă dacă bazele nu sunt solide nu se poate construi nimic pe termen lung” – Nneka Onyejekwe, Volei Alba Blaj

Închide ×