News

Cristina Tarcea nu mai vrea un nou mandat la șefia ICCJ: „Plec când vreau eu, nu când vor alții”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 03.07.2019 | 18:01
Cristina Tarcea nu mai vrea un nou mandat la șefia ICCJ: „Plec când vreau eu, nu când vor alții”
Cristina Tarcea renunță la ICCJ *foto: libertatea.ro

Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a mărturisit că nu a mai intrat în cursa pentru un nou mandat fiindcă s-a săturat de asalturile la care este supusă ICCJ. Tarcea a dat de înțeles că a fost aproape să demisioneze, dar a preferat să nu facă acest gest pentru a le da o lecție contestatarilor. Singurul magistrat care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al ICCJ este judecătorul Corina Corbu.

Cristina Tarcea nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia ICCJ

Cristina Tarcea și-a explicat decizia cu privire la faptul că nu a vrut să candideze la un nou mandat: „Tot asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut să mă gândesc dacă merită să mai duc la capăt mandatul. Mi-am spus că da, merită să continui să arăt că plec când vreau eu, nu când vor alții. Nu m-am gândit dacă este sau nu corect concursul pentru că decizia mea era deja luată“, a declarat Tarcea.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an. Judecătoarea Corina Corbu este singurul magistrat care și-a depus dosarul pentru funcția de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție, transmite Mediafax.

Cristina Tarcea renunță la ICCJ *foto: libertatea.ro
Cristina Tarcea renunță la ICCJ *foto: libertatea.ro

Cine îi va lua locul Cristinei Tarcea la șefia ICCJ

Corina Corbu este un personaj destul de controversat. Ea a fost pusă sub acuzare în 2014 pentru favorizarea infractorului. Corbu a fost însă achitată definitive de ICCJ. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcţia de şef al Înaltei Curţi vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!