Sport

Cristina Vărzaru despre partida cu Norvegia: „Un astfel de meci nu îl câştigi doar mental, trebuie să fii pregătit şi fizic!”

05.12.2018 | 17:25
Cristina Varzaru despre partida cu Norvegia Un astfel de meci nu il castigi doar mental trebuie sa fii pregatit si fizic
ADVERTISEMENT

Cristina Vărzaru este impresionată de jocul României la Euro 2018.  Partida cu Norvegia este însă un test important pentru fetele noastre. „Un astfel de meci nu îl câştigi doar mental, ci trebuie să fii pregătit şi fizic pentru că Norvegia aleargă 60 de minute. Şi mă mai gândesc şi la faptul că de-a lungul istoriei, Norvegia a mai pierdut un meci în grupele principale, dar nu şi-a mai permis să-l piardă şi al doilea”, a spus fosta handbalistă cu 179 de meciuri în națională. Partida  Norvegia – România este miercuri, 5 decembrie, de la ora 22:00, în direct pe TVR1 și TVR HD.

Rezultatele României au fost pe placul actualului secretar general al Federației de Handbal, care chiar în ziua meciului cu Norvegia împlinește 39 de ani. „Nu am nevoie de cadouri, aştept să văd doar că echipa naţională este mulţumită după partida cu Norvegia” a spus Cristina Vărzaru, care nu se bucură de cele două absențe de marcă de la nordice, Nora Mork şi Amanda Kurtovic. „Au un sistem foarte bine pus la punct în atac şi se cunosc atât bine unele cu altele, încât cele două stângace pot fi suplinite”, a spus fosta extremă a naționalei României.

ADVERTISEMENT

Cristina Vărzaru: “Joacă atacul cum n-am mai văzut-o de foarte mulă vreme!”

Jocul României este însă la nivel înalt și Cristina Vărzaru crede că naționala poate spera la ceva important la acest European, după ce a bătut Cehia și Germania în primele două partide din grupă. „Am văzut o echipă naţională a României foarte determinată, o echipă naţională care joacă atacul cum n-am mai văzut-o de foarte mulă vreme. Orice atac poziţional îl joacă începând de la o combinaţie, se cunosc foarte bine traseele, fetele avut eficienţă la finalizare, au folosit în funcţie de apărarea care le-a fost pusă în faţă un anumit tip de combinaţie. România este o echipă pregătită pentru competiţie.”, a spus Vărzaru într-un interviu pentru ProSport.

Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare de la un turneu final al Euro cu 206 goluri

Parcursul perfect până acum al naționalei, forma bună a Elizei Buceschi, dar mai ales apărarea au impresionat-o pe Cristina Vărzaru. “O echipă care s-a descurcat foarte bine şi în apărare, în primele zile am avut doi şi portari la un nivel foarte bun. Dumanska şi Dedu au avut fiecare câte o zi excepţională. Până acum lucrurile merg pefect, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că am jucat doar două meciuri. Într-o competiţie de asemenea anvergură, important este să menţii nivelul respectiv. În acest caz se pot întâmpla lucruri măreţe, dar se pot întâmpla şi lucruri rele, paşi greşiţi, important este să se rămână în competiţie”, a spus fosta jucătoare a României care azi a împlinit 39 de ani.

ADVERTISEMENT

Heidi Loke și Katrine Lunde cele mai bune de la Norvegia!

Cristina Vărzaru este impresionată de fosta colegă de Viborg, Katrine Lunde, care la 38 de ani face minuni în poarta Norvegiei, chiar dacă nordicele au pierdut meciul de debut cu Germania. ”Loke este excepţională, după cum şi-a revenit după sarcină, după accidentări. Ea în continuare îşi doreşte să fie la echipa naţională. Îmi place Katrine Lunde pentru că o cunosc până în măduva oaselor şi ştiu ce profesionistă este. Niciodată, în anii pe care i-am petrecut împreună, pe ea n-a durut-o nimic, nu a spus că astăzi nu face antrenament pentru că are nu ştiu ce problemă, întotdeana s-a antrenat sută la sută.”, a lăudat-o fosta extremă pe norvegiancă. Și totuși Lunde are și un punct slab, pe care România îl poate specula în partida de diseară. „Nu prea îi plac aruncările din extremă şi îi era frică de mine!”, a spus extrema cu 493 de goluri la echipa națională.

  • 206 goluri a marcat Cristina Neagu la turneele finale ale Campionatului European de handbal feminin, record absolut.
ADVERTISEMENT