Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Criteriul inedit în baza căruia Alvaro Morata a fost numit căpitanul Spaniei la EURO 2024. Cum i-a impresionat pe colegi și pe selecționer

Atacantul lui Atletico Madrid este cel mai vesel fotbalist din lotul semifinalistei de la EURO 2024, care întâlnește diseară Franța.
09.07.2024 | 09:20
Criteriul inedit in baza caruia Alvaro Morata a fost numit capitanul Spaniei la EURO 2024 Cum ia impresionat pe colegi si pe selectioner
Alvaro Morata este cel mai vesel jucator din lotul Spaniei FOTO X
ADVERTISEMENT

Spania – Franța este prima semifinală de la Campionatul European de fotbal. Partida e programată diseară, de la ora 22.00, la Munchen, și va opune echipa cu cel mai bun atac, Spania, formației cu cea mai bună apărare, Franța.

Morata nu e suspendat cu Franța și poate juca în semifinale

Înaintea duelului, Spania a primit o veste foarte bună. Cartonașul galben primit de Alvaro Morata, în sfertul de finală cu Germania, a fost anulat. De fapt, Morata nici nu-l primise, fiind vorba despre o eroare de grafică în prelungirile meciului cu nemții.

ADVERTISEMENT

Prezența lui Alvaro Morata pe teren e foarte importantă pentru naționala Spaniei. Atacantul de 31 de ani este căpitanul echipei și cel mai bun marcator din lot. În același timp, fotbalistul lui Atletico Madrid este și unul dintre veteranii echipei.

Morata a fost numit căpitan de echipă de Luis de la Fuente, antrenorul care a preluat naționala Spaniei la începutul anului 2023. Tehnicianul de 63 de ani a activat mult timp la echipele de juniori ale Spaniei. El a câștigat Campionatul European U19 și Campionatul European U21 cu ibericii și a calificat echipa în finala Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Rodri e liderul, Dani Carvajal spera la banderolă

Luis de la Fuente a lucrat cu mulți dintre fotbaliștii Spaniei, inclusiv cu Rodri, liderul de drept al echipei, sau cu Dani Carvajal, cel mai vechi fotbalist din lot. El a preferat totuși să-i dea banderola lui Morata. Motivul? Fotbalistul lui Atletico este responsabilul cu atmosfera bună de la echipă și știe să-și apropie coechipierii.

Antrenorul pune mare preț pe acest aspect și vrea ca echipa Spaniei să funcționeze ca o frăție. Iar Morata este omul care are mereu o vorbă bună de spus, e pus pe glume și este un adevărat mentor pentru cei tineri.

ADVERTISEMENT

Morata este una dintre cele mai importante voci ale echipei. Este atât de amuzant și are grijă de noi, tinerii. Noi toți râdem mult cu el. Are întotdeauna o poveste haioasă. Poate că presa nu vede asta, pentru că atunci când ai un microfon în fața ta, ai tendința să fii mai serios și mai formal. Dar cu coechipierii săi, el își arată adevărata față. Cred că toți jucătorii tineri îi datorează foarte mult”, a dezvăluit Nico Williams pentru presa spaniolă.

Știe să ia apărarea echipei în fața presei

Jucătorii îl apreciază pe Morata și pentru că știe să ia apărarea echipei. Lucru pe care l-a sesizat și Luis de la Fuente. Un subiect mediatizat, abătut asupra Spaniei s-a axat pe o presupusă lipsă de vedete în comparație cu alte națiuni. Dar și cu epoca de aur a Spaniei, când a câștigat Euro în 2008 și 2012, precum și Cupa Mondială din 2010.

ADVERTISEMENT

Atunci a intervenit căpitanul Alvaro Morata, care a punctat elegant. “Dacă Rodri ar fi pe rețelele de socializare și ar apărea în toate reclamele, nu ar fi el un star de talie mondială?”, a spus el.

Sau dacă Dani Olmo ar fi la fel de recunoscut în Spania cum este în Germania, unde Bayern Munchen și echipele din Premier League îl doresc, nu ar fi el un jucător de top? Nu este Lamine Yamal un star la 16 ani? Dar Nico Williams? Cu ceea ce am văzut în fotbal, el ar putea costa ușor 120 de milioane de euro”, a mai spus căpitanul Spaniei, care are 78 de meciuri și 36 de goluri la națională.

Format de Atletico Madrid și debutant în fotbal la Real Madrid, Alvaro Morata a mai jucat la Juventus și Chelsea. El s-a întors acasă în 2022 și are contract cu Atletico până în 2026.

S-a ras pe cap în semn de solidaritate cu bolnavii de cancer

Spaniolul este cunoscut ca un mare sufletist. În martie 2014, el și-a ras tot părul în semn de solidaritate cu copiii bolnavi. “Copiii bolnavi de cancer au vrut să aibă tunsoarea mea, dar nu au putut, așa că mi-am luat-o eu pe a lor”, a explicat el.

Morata s-a căsătorit cu iubita sa italiancă, Alice Campello, la Veneția pe 17 iunie 2017. Ei au patru copii: trei băieți, doi fiind gemeni, și o fată. În 2018, Morata și-a schimbat numărul de pe tricoul său la Chelsea de la 9 la 29 în onoarea zilei de naștere din 29 iulie a fiilor săi gemeni.

Morata ar putea să-i cedeze astăzi banderola de căpitan lui Jesus Navas. În vârstă de 38 de ani, veteranul Spaniei este ultimul mohican al echipei care în 2010 câștiga Cupa Mondială din Africa de Sud. Navas joacă rar la națională, dar în condițiile în care Carvajal este suspendat el ar putea fi titular contra Franței.

Vino pe Insula Euro din Parcul Titan să urmărim împreună Euro 2024

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024 în direct în Parcul Titan, pe Insula Euro! În fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 14 iulie, la ora 21:00, înaintea marii finale UEFA Euro 2024, va concerta Mario Fresh. Evenimentul este susţinut de Betano și Hidroelectrica.

ADVERTISEMENT
60.00 este cota BETANO pentru ca Morata să fie golgheterul EURO 2024