News

Critică dură la adresa Academiei Române din partea lui CTP: ”Tovarășa Elena își merită locul în Academia actuală”

28.08.2020 | 21:35
Critica dura la adresa Academiei Romane din partea lui CTP Tovarasa Elena isi merita locul in Academia actuala
ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică dur Academia Română pentru avertismentul pe care instituția l-a emis recent, în legătură cu tehnologia 5G. Articolul a fost publicat pe platforma de opinii republica.ro.

„Așa-numita Academia Română, a produs un ‘avertisment’ în legătură cu tehnologia 5G pe care nu i l-a solicitat nimeni. Comunicatul ar putea fi recitat în cor de iluminații conspirației mondiale cu ‘radiații’, care se mai adună prin Piața Victoriei”, a scris Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

„Argumentele venerabilei instituții sunt de tipul ‘oamenii de știință avertizează’ (care oameni de știință, unde, când, cum, nu ni se spune), ‘literatura de specialitate semnalează’ (care literatură, de care specialitate, unde, când și cum semnalează? Iacătă că taman la academicieni bibliografia e secretă)”, a adăugat jurnalistul, ironizând ”sursele” Academiei.

CTP cere reabilitarea „acad. Elena Ceaușescu”

După ce notează că „nu e prima eructațiune pășunisto-suveranisto-antioccidentalisto-nătângă a Nemuritorilor din Calea Victoriei”, CTP cere, în mod ironic, reabilitarea „acad. Elena Ceaușescu”.

ADVERTISEMENT

”După 1989, academicienii care o votaseră în unanimitate academician pe Elena Ceaușescu au dat-o afară post mortem. O nedreptate care ar trebui degrabă reparată – tovarășa Elena își merită locul în Academia actuală și Academia o merită pe dânsa. Identificând 5G cu un fel de Codoi, savanta ar fi semnat cu amândouă mâinile acest comunicat – nu să-l și scrie..”, scrie ziaristul.

Academia Română a postat joi, 27 august, pe site-ul instituției, un comunicat prin care își exprimă îngrijorarea față de consecințele negative pe care le-ar putea avea tehnologia 5G asupra oamenilor.

ADVERTISEMENT

”Și cum să emiți un asemenea comunicat în numele întregii Academii, fals argument al autorității? Cel mult, putea să-și asume această petardă științificoidă secția de Științe. N-a făcut-o, mai mult, docomentul a fost șters după o zi.” a mai adăugat CTP, exprimându-și indignarea față de comunicatul Academiei Române.

Aceștia avertizau că stațiile 5G vor genera câmpuri electromagnetice de 100 de ori mai puternice decât cele actuale, ceea ce ar putea produce cancer și probleme de memorie.

ADVERTISEMENT

”OMS a clasificat câmpul electromagnetic produs de radiofrecvențe ca posibil carcinogen la om”, nota Academia pe site-ul său.

CTP a observat însă că ”Organizația Mondială a Sănătății NU și-a asumat niciodată o asemenea afirmație”.

Vineri, comunicatul Academiei a dispărut de pe site.

ADVERTISEMENT