Sport

Dan Petrescu, atacat dur pentru discursul de după Farul – CFR Cluj 0-0: ”Este o bătaie de joc! Niciunul nu merită banii”

Un fost jucător de la FCSB a contestat dur discursul lui Dan Petrescu după remiza din Farul – CFR Cluj 0-0. Fostul fotbalist susține că antrenorul campioanei ”joacă la cacialma” pentru a justifica salariile exorbitante.
20.03.2022 | 12:36
Dan Petrescu atacat dur pentru discursul de dupa Farul  CFR Cluj 00 Este o bataie de joc Niciunul nu merita banii
Dan Petrescu este cel mai bine plătit antrenor din România, dar se plânge că nu a primit o masă gratis în Cluj
ADVERTISEMENT

Antrenorul Dan Petrescu, a catalogat jocul dintre Farul Constanța și campioana CFR Cluj (0-0), drept unul comparabil cu al unei partide din cupele europene. Discursul ”Bursucului” a fost atacat dur de un fost jucător al rivalei FCSB.

Iulian Apostol: ”Când ai salarii de 30.000 de euro pe lună, e normal să spui că a fost un meci de preliminarii”

Fostul internațional Iulian Apostol a demontat discursul lui Dan Petrescu de la finalul partidei cu Farul Constanța, încheiată la egalitate 0-0, în prima etapă din faza play-off în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul campioanei CFR s-a declarat mulțumit de nivelul prestat de jucătorii celor două echipe și a comparat jocul cu unul din fazele preliminare ale competițiilor continentale intercluburi.

”Când ai salarii de 30.000 de euro pe lună, e normal să spui că a fost un meci de preliminarii. Trebuie justificate salariile exorbitante prin ceva. Dacă Dan Petrescu a spus și crede că echipa a jucat de nivel vestic… puțin probabil.

ADVERTISEMENT

Din punctul meu de vedere, niciunul de acolo nu-și merită acei bani. Niciun jucător nu merită la ora asta 30.000 de euro. Când te scot echipe (din cupele europene – n.r.) din țări în care poate ți-e greu să te duci în vacanță, trebuie să justifici.

Putem spune că a fost un meci disputat, cu situații de poartă. Cred că a fost peste ceea ce oferă de obicei campionatul nostru. Farului îi place să aibă inițiativa, preferă să piardă, dar să joace. Meciul a avut un echilibru, dar să spunem că a fost un meci de Conference League sau cum a spus Dan Petrescu…”, a răbufnit Iulian Apostol, într-o intervenție la Pro X.

ADVERTISEMENT

Iulian Apostol atac frontal la patronii care plătesc salarii de zeci de mii de euro lunar

În cariera sa Iulian Apostol a jucat sub comanda lui Dan Petrescu și chiar a câștigat campionatul, cu Unirea Urziceni, în 2009. Fostul fotbalist este convins că toate declarațiile lui Petrescu sunt ”la cacialma” și că niciun jucător din Casa Pariurilor Liga 1 nu merită să încaseze salarii de zeci de mii de euro lunar.

”Nu ai cum să plătești (salariile de zeci de mii de euro – n.r.), nu suntem Rusia, unde știm foarte bine cum se fac banii și cum se plătește. Suntem într-o țară europeană, unde trebuie să ne aliniem la standarde, dar să nu ne uităm nivelul. Nu ai cum într-un fotbal în care echipa națională nu reușește calificări, echipele de club nu reușesc calificări.

ADVERTISEMENT

În momentul în care nu ajungi acolo, nu ai cum să justifici banii ăștia. Poate sunt echipe potente, patroni darnici, dar nu cred că salariile ar trebui să nu fie mai mari de 7.000 – 8.000 de euro. Dacă tu, CFR, plătești salarii de 30.000 de euro și să spunem că vrei să aduci un jucător în formare, care joacă la o echipă inferioară ție, acel jucător la ce se gândește?

Dacă el are 3.000-4.000 de euro, la ce se gândește el? ’Abia aștept să ajung la CFR, că ei plătesc mult’. D-asta se ajunge în colaps, la insolvență. Astea sunt motivele principalele – că nu vrem să fim realiști cu ceea ce putem oferi la momentul ăsta. Fotbalul nostru e corigent de mulți ani”, a mai spus Apostol.

ADVERTISEMENT