Fotbal intern

Critici dure pentru conducerea CFR-ului, după plecarea lui Dan Petrescu: „A produs zeci de milioane”

01.12.2020 | 12:28
Critici dure pentru conducerea CFRului dupa plecarea lui Dan Petrescu A produs zeci de milioane
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj după trei titluri consecutive câștigate în Liga 1, iar Basarab Panduru consideră că șefii din Gruia au comis o mare nedreptate.

Fostul fotbalist al Stelei a comentat în termeni duri decizia conducerii clubului ardelean de a-l îndepărta pe cel mai de succes antrenor din istoria recentă a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Panduru consideră că Dan Petrescu ar putea merge să o antreneze pe Celtic Glasgow. El spune că „Bursucul” visează să aibă parte de același destin ca Frank Lampard sau Steven Gerrard.

Critici dure pentru conducerea CFR-ului, după plecarea lui Dan Petrescu: „Știai ce fotbal joacă”

Revenit în România după ce a părăsit postul de antrenor secund al lui Laurențiu Reghecampf la Al-Wasl, Basarab Panduru este din nou analist TV. Fostul atacant a vorbit despre ruptura dintre campioana CFR Cluj și antrenorul Dan Petrescu, eveniment despre care FANATIK a anunțat în exclusivitate toate detaliile. El crede că șefii din Gruia au comis o eroare.

ADVERTISEMENT

„CFR Cluj, când l-a luat pe Dan Petrescu, a ştiut ce fotbal joacă Petrescu. Dar el a produs bani şi rezultate. Atât timp cât câştigi, e totul ok. Nu te mai interesează nici jocul, nimic. Petrescu îţi garantează campionate, ţi-a băgat în buzunar zeci de milioane.

Pentru că tu puteai să cheltui mulţi bani şi să nu câştigi nimic. Nu ai nicio scuză. Tu nu poţi să vii acum şi să reproşezi. Petrescu nu vine să câştige peste câţiva ani, ci să-ţi câştige imediat, nu peste trei ani

ADVERTISEMENT

În momentul ăsta, este o situaţie deosebită. În ultimele şapte rezultate, cred că are o singură victorie. La meciurile cu UTA şi Gaz Metan cred că s-a întâmplat ceva. Ruptura vine din urmă, întotdeauna. Au fost nemulţumiri, dar după părerea mea, cred că fac o mare greşeală.

Antrenor ca Petrescu este bine să avem în România, pentru că el face puncte pentru ţara asta. A fost la un pas să elimine viitoarea câştigătoare a Europa League, a bătut Celtic, nu ştiu cine mai poate să facă rezultatele astea”, a spus Panduru la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru „Bursuc”: „Probabil că se întreabă ‘De ce nu sunt eu antrenorul lui Chelsea?’”

Fostul fotbalist al Stelei a discutat și despre viitorul lui Dan Petrescu. Analistul TV consideră că fostul fundaș dreapta și deja fostul antrenor al lui CFR Cluj a pus ochii pe un rol de manager în fotbalul britanic. Dan Petrescu ar fi dorit de Celtic Glasgow, gruparea din Scoția pe care a învins-o în ediția precedentă a Europa League.

„Probabil că vrea şi el prin Anglia, prin Championship sau prin prima ligă. Probabil se întreabă şi el, de ce Lampard e antrenorul lui Chelsea, iar eu, care am în spate o grămadă de echipe şi o grămadă de experienţă, nu sunt antrenorul lui Chelsea? De ce poate Gerrard să fie antrenorul lui Rangers şi nu aş putea să fiu eu antrenorul lui  Celtic?”, a mai spus Panduru.

Dan Petrescu a jucat în Anglia între 1994 și 2002. El a evoluat, în acest timp, pentru Sheffield Wednesday, Chelsea, Bradford City și Southampton. Cel mai mult a jucat în tricoul formației de pe Stamford Bridge, unde a prins 152 de meciuri și a înscris 17 goluri.

ADVERTISEMENT