Sport

Jurgen Klopp și Pep Guardiola, atacați dur după ultimele declarații despre Premier League: „Ați fi lucrat la McDonald’s”

Managerii lui Liverpool și Manchester City, germanul Jurgen Klopp și spaniolul Josep 'Pep' Guardiola, au fost criticați după ce au cerut amânarea meciurilor de Boxing Day.
24.12.2021 | 15:29
Jurgen Klopp si Pep Guardiola atacati dur dupa ultimele declaratii despre Premier League Ati fi lucrat la McDonalds
ADVERTISEMENT

Boxing Day este acea dată specială, din calendarul microbiștilor, când meciurile din campionatul Angliei sunt programate în a doua zi de Crăciun.

„Dacă te ciupești puțin îți vei da seama cât de norocos ești”, este recomandarea pentru Jurgen Klopp

Dar, pentru că varianta Omicron a coronavirusului face ravagii în Anglia, Jurgen Klopp și Pep Guardiola, managerii echipelor Liverpol și Manchester City, au cerut ca Premier League să ia o pauză până în ianuarie 2022.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, fostul patron și președinte al echipei Crystal Palace, Simon Jordan, i-a atacat pe cei doi tehnicieni pentru obiecțiile pe care le au față de Boxing Day, informează as.com, care scrie că respectivele critici au fost făcute pentru postul de radio talkSPORT.

Dacă te ciupești puțin îți vei da seama cât de norocos ești pentru că, dacă nu ar fi fotbalul, jumătate dintre voi ați lucra la McDonalds!”, a spus el la radioul englez mai sus menționat, referindu-se la Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Simon Jordan îi aduce aminte lui Pop Guardiola că antrenează în Premier League

După care l-a luat la țintă pe Guardiola. „Pep obţine performanţe, dar bănuiesc că nu fără carnetul de cecuri. Dar aceştia sunt liderii elitei şi toţi ceilalţi le urmăresc toate mișcările”, a spus Jordan.

Fanilor le place această tradiţie (n.r. – Boxing Day). Ai uitat unde eşti? Ceea ce te pune acolo unde te afli este tocmai cererea acestor oameni. Dacă nu ar exista această cerere, nici tu, nici colegii tăi nu aţi primi zeci de milioane de lire pe an…

ADVERTISEMENT

Ajunge! Joacă nenorocitul ăsta de fotbal. Majoritatea fotbaliştilor pe care îi cunosc chiar vor să joace aceste meciuri”, a încheiat fostul patron și președinte al lui Crystal Palace. Jordan, în vârstă de 53 de ani, a finanțat și condus gruparea între 2000 și 2010.

Pep Guardiola a vorbit de o grevă, dar la scurt timp s-a răzgândit

Într-o primă fază, managerul „cetățenilor” a recomandat ca toți eroii din Premier League să intre în grevă. „Vorbim de bunăstarea jucătorilor, dar Anglia e singura țară care nu acceptă cinci schimbări, doar trei. De ce doar trei?

ADVERTISEMENT

Ar trebui ca jucătorii și antrenorii să intre în grevă, pentru că dacă doar vorbim nu rezolvăm nimic”, a spus Guardiola.

Ulterior, spaniolul a revenit la sentimente mai bune. „Nu cred că vom intra însă în grevă pentru că vrem să jucăm. Vrem să facem oamenii fericiți. Mergem la stadion pe 26,27, 29 și pe 31 și 1 și jucăm. E ceea ce ne place să facem.

Nu spun că greva e soluția, dar când ai de jucat turnee finale, cupe europene, cupe interne… E prea mult! Sunt prea multe meciuri și prea puține vacanțe”, a încheiat catalanul de pe banca lui City.

Și Jordan Henderson a avut o ieșire vizavi de menținerea meciurilor de Boxing Day în contextul creșterii numărului de infectări din cauza variantei Omicron, dar el a fost „ignorat” de Jordan. „Sunt îngrijorat că nimeni nu ia în serios starea de bine a jucătorilor”, a spus elevul lui Klopp.

Șapte partide, din nouă, se vor juca în Premier League de Boxing Day

Revenind la Boxing Day, să spunem că, inițial, două partide nu pot avea loc în acest weekend și au fost deja amânate. Este vorba de confruntările dintre Liverpool și Leeds United, respectiv, dintre Wolves și Watford. Azi s-a anunțat că nici meciul Burnely – Everton nu va avea loc la finalul săptămânii.

În schimb, alte șapte meciuri rămân în picioare pentru a se disputa duminică: Manchester City – Leicester, Norwich – Arsenal, Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Southampton, Aston Villa – Chelsea și Brighton – Brentford. Ultimul duel al rundei, Newcastle – Manchester United, ar trebui să se joace luni, 27 decembrie.

ADVERTISEMENT