Sport

Bayern Munchen a anunțat că va tăia din salariile jucătorilor nevaccinați! Kimmich a decis să facă acest gest abia după ce s-a infectat

Noul val al pandemiei Corona îi afectează serios pe jucătorii lui Bayern. Patru noi jucători au fost obligați să stea în carantină. Conducerea a luat decizia de a le tăia salariile celor nevaccinați.
13.12.2021 | 14:48
Bayern Munchen a anuntat ca va taia din salariile jucatorilor nevaccinati Kimmich a decis sa faca acest gest abia dupa ce sa infectat
Internaționalul german Joshua Kimmich este între jucătorii lui Bayern cărora li se va tăia din salariu pe perioada carantinei pentru că nu sunt vaccinați. Credit foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
13-12-2021
12:47

Joshua Kimmich s-a vaccinat anti-COVID și regretă că nu a făcut-o mai devreme

Internaționalul german Joshua Kimmich s-a numărat între cei cinci fotbaliști ai campioanei Bayern Munchen care au refuzat să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Ulterior s-a infectat ți a ratat ultimele meciuri ale bavarezilor și ale echipei naționale a Germaniei. Odată trecut prin boală acesta a decis să se vaccineze și a declarat că regretă că nu a făcut acest gest înainte să contacteze perfidul virus.

”Nu m-am putut decide o lungă perioadă. Îmi era greu să depășesc teama și îndoiala care-mi intraseră în suflet. Privind în urmă, realizez că ar fi trebuit să o fac mai devreme”, a declarat Kimmich.

Înfrângerea cu Augsburg, 1-2, de vineri, care le-a permis celor de la Borussia Dortmund să reducă la un punct diferența din ierarhia 1.Bundesliga, nu este singura problemă a celor de la Bayern. Criza Corona face victime în rândul bavarezilor. Care a rămas fără alți patru jucători din pricina noului val al pandemiei.

Potrivit unui comunicat al clubului, scrie Bild, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting și Michael Cuisance vor intra în carantină. Astfel că numărul celor indisponibili crește la șapte.

ADVERTISEMENT

Jucătorii nevaccinați, principala problemă

Cei patru jucători trebuie să se autoizoleze, sub instrucțiunile autorității locale de sănătate, după ce au contactat o persoană care lucrează îndeaproape cu echipa și care a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Ei vor rata marți meciul pe care Bayern îl va susție în Liga Campionilor, cu Dynamo Kyiv. În plus, nu vor putea evolua nici în următorul joc de campionat, programat sâmbăta viitoare, acasă, cu Arminia Bielefeld.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei germane, cei patru jucători nu sunt vaccinați. Și, potrivit regulilor din Germania, o persoană nevaccinată trebuie să se izoleze acasă timp de șapte zile, după care își poate relua activitatea cu un test PCR negativ.

Astfel, în momentul de față numărul jucătorilor absenți a urcat la șapte. Niklas Süle a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Iar Joshua Kimmich, care este nevaccinat, a intrat în contact cu acesta și a reintrat în carantină. Kimmich este la a doua perioadă de absență, după ce a ratat din același motiv și meciurile echipei naționale.

ADVERTISEMENT

În fine, Josip Stanišić, singurul din grupul absenților care este vaccinat, a fost depistat pozitiv la reîntoarcerea de la acțiunile echipei naționale a Croației.

Conducerea a decis: salarii tăiate pentru cei fără vaccin. Kimmich pierde 384.000 euro pe săptămână

Antrenorul lui Bayern, Julian Nagelsmann, a ezitat să-l critice pe Kimmich pentru poziția sa reticentă față de vaccin. Chiar dacă aceasta a dat apăra la moară contestatarilor din Germania.

ADVERTISEMENT

Nagelsmann a vrut să evite problemele în cadrul echipei. În plus, deși el este vaccinat, a ratat recent prezența pe bancă la patru meciuri ale lui Bayern din cauza faptului că era infectat.

Nu la fel stau lucrurile în ceea ce privește conducerea clubului. Germania este în plin val patru și a raportat un record de 106.651 de infecții cu coronavirus în weekend, statele Bavaria și Saxonia fiind cele mai afectate. Iar la nivel național s-a decis ca persoanele care nu au trecut prin boală și nu sunt vaccinate să nu primească salariu pentru zilele de carantină.

O decizie care a fost translatată și în cadrul clubului bavarez. După o reuniune de urgență la care au participat Oliver Kahn (52), CEO al clubului, președintele Herbert Hainer (67) și directorul sportiv Hasan Salihamidzic (44). Pentru Kimmich – cu un salariu anual estimat la 20 de milioane EUR (inclusiv bonusuri) – înseamnă o pierdere de 384.000 EUR pe săptămână.

Reamintim, în Germania obligativitatea vaccinării în rândul fotbaliştilor este un subiect tot mai discutat. Iar Bundesliga ar putea să devină primul campionat din Europa unde jucătorii vor fi obligaţi să se imunizeze.

ADVERTISEMENT