News

Se ameliorează criza Covid-19? Beatrice Mahler: ”A început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere”

Medicii din România vin cu primele vești bune în criza Covid-19. Beatrice Mahler, managerul de la spitalul Marius Nasta, spune că au început să apară locuri libere în unitatea pe care o conduce.
16.11.2021 | 07:29
Se amelioreaza criza Covid19 Beatrice Mahler A inceput sa scada numarul de pacienti Avem chiar locuri libere
ADVERTISEMENT

De la peste 18.000 de cazuri în urmă cu o lună, România a ajuns să raporteze o scădere accelerată a infecțiilor cu Covid-19. Acest lucru se observă cel mai bine în unitățile medicale.

La începutul acestei săptămâni, managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a vorbit despre situația din unitatea medicală pe care o conduce.

ADVERTISEMENT

Medicii, primele vești bune în criza Covid-19. Beatrice Mahler: ”Pentru prima dată în ultima lună, sunt locuri libere”

Medicul din Capitală a spus că situația din unitatea medicală pe care o conduce are o evoluție favorabilă față de acum 4 săptămâni, în ciuda faptului că rămâne problematică lipsa locurilor la ATI.

Dr. Mahler a precizat că pentru prima dată în acest val 4 al pandemiei există locuri libere pe secții pentru pacienții Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. Au început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni.

Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a precizat Beatrice Mahler, luni, la B1TV.

ADVERTISEMENT

Momentan, la ATI lucrurile se mențin critice

În ceea ce privește secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), aici situația rămâne în continuare complicată, locurile fiind în continuare ocupate.

Managerul de la ”Marius Nasta” a precizat că, după această perioadă încărcată, în care spitalul a fost copleșit de numărul mare de pacienți Covid-19, este nevoie urgentă de igienizarea riguroasă a secțiilor și de înlocuirea ventilatoarelor suprasolicitate.

ADVERTISEMENT

”Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor.

Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută. Sperăm că vom avea timp în următoarea perioadă extrem de profundă trebuie făcută”, a spus medicul din Capitală.

Luni, 15 noiembrie, autoritățile au anunțat că la nivelul întregii țări sunt libere 9 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid-19. 1.720 de paturi ATI erau ocupate.

ADVERTISEMENT
Tags: