News

Criză de nervi făcută de Nicolae Ceauşescu! Cum au fost interzise cumpărăturile din străinătate! Stenograme: “Toţi vor să stea plecaţi cât mai mult ca să cumpere cine ştie ce dracu”

08.06.2020 | 15:16
Criza de nervi facuta de Nicolae Ceausescu Cum au fost interzise cumparaturile din strainatate Stenograme Toti vor sa stea plecati cat mai mult ca sa cumpere cine stie ce dracu
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în exclusivitate stenograma unei adevărate crize de nervi pe care a făcut-o Nicolae Ceauşescu în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Partidului Comunist. Totul se întâmpla pe 25 iunie 1971, la puține momente după întoarcerea acestuia din turneul asiatic, turneu unde fostul președinte a fost primit cu mult fast și despre care poți să citești totul AICI.

Criză de nervi făcută de Nicolae Ceaușescu!

Concret, în vara anului 1971, an în care o delegație a României comuniste, condusă chiar de președintele Nicolae Ceauşescu a vizitat China, Coreea de Nord și Vietnam, între cei prezenți în avionul prezidențial a izbucnit un adevărat scandal.

ADVERTISEMENT

Liderul PCR s-a arătat total nemulțumit de felul în care cei de pe lângă el gestionau ieșirile în străinătate. Dezamăgirea lui Nicolae Ceauşescu a fost și mai mare, atunci când a observat că oameni importanți din aparat luau cu asalt magazinele pentru cumpărături, în loc să lucreze.

Cum a interzis Nicolae Ceauşescu cumpărăturile din străinătate

Din stenograme reiese că Nicolae Ceaușescu era foarte bine informat de tot ceea ce se petrecea și nimeni nu putea să-l contrazică.

ADVERTISEMENT

„Lipsa de disciplină în ceea ce privește securitatea, inclusiv în cazul piloților. Deși am avut stabilit cu ei să nu mai facă escale nicăieri, să zboare direct din Ulan Bator la Moscova și să alcătuiască o listă, astfel încât în ​​avionul prezidențial să intre doar strictul necesar de oameni, în Ulan Bator s-a aflat că, de fapt, oameni și bagaje au fost scoase din avion și în locul lor urcate bagajele pentru 14 persoane, printre care obiecte de mobilier, inclusiv bagaje aparținând ambasadorului Duma erau încărcate”, și-a început Nicolae Ceaușescu acuzele.

Fostul președinte i-a pus la zid pe cei care se ocupau de securitate. Nimeni nu a scăpat de furia liderului comunist. „L-am întrebat pe Stoica ce se întâmplă, dar nu știa. Îți dau un ordin să nu iei fie oameni, fie bagaje [în avion], dar – în ciuda a toate acestea, încărcați avionul cu două tone.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este valabil și pentru oamenii de securitate, ca și cum ar fi oameni bogați; ei nu muncesc cu putere, nu-și îndeplinesc datoria, lipsește disciplina”.

La un moment dat, Nicolae Ceauşescu și-a pierdut calmul și a început să țipe la toți cei prezenți. Fostul președinte considera că oamenii din aparatul lui erau prea bine plătiți, din moment ce aceștia își pierdeau vremea la cumpărături prin străinătate și umpleau avionul cu diferite produse.

ADVERTISEMENT

„Am discutat despre asta și în avion, dar aici am vrut să spun doar asta. Va trebui să ne gândim la asta și în acest sens. Aceasta înseamnă că oamenii s-au dus acolo să cumpere mobila; aceasta înseamnă că le dăm prea mulți bani.

Acum, dorința mea este ca noi să ne decidem să interzicem aducerea lucrurilor din străinătate. Aceasta a devenit deja o problemă; toata lumea se luptă să rămână cât mai mult [în străinătate] pentru a cumpăra dracu știe ce lucruri incredibile. Trebuie să emitem o decizie sau un decret privind aducerea lucrurilor din străinătate, la fel cum au făcut-o iugoslavi în urmă cu cinci ani”, a mai spus Nicolae Ceauşescu.

În final, soțul Elenei Ceauşescu a explicat că lucrurile acestea trebuie să înceteze de urgență. „Nu găsiți o astfel de situație nici în Uniunea Sovietică sau în China sau oriunde altundeva . În plus, [personalul] tuturor ambasadelor din țările din China merg la cumpărături la Beijing.

Am aflat că până și personalul nostru de la ambasada din Moscova merge la cumpărături la Beijing. Poate același lucru se întâmplă în altă parte. Aceasta este dezordine”, a explicat Nicolae Ceauşescu.

 

 

ADVERTISEMENT