Sport

Criza Facebook – Instagram i-a “sărăcit” pe Ronaldo, Messi sau Neymar! Câţi bani au pierdut starurile în 6 ore

Facebook, Instagram şi WhatsApp au fost picate luni, timp de 6 ore, motiv ca Lionel Messi, Neymar sau Cristiano Ronaldo să piardă sume importante.
05.10.2021 | 17:39
Criza Facebook  Instagram ia saracit pe Ronaldo Messi sau Neymar Cati bani au pierdut starurile in 6 ore
Criza Facebook - Instagram i-a "sărăcit" pe Ronaldo, Messi sau Neymar! Câţi bani au pierdut starurile în 6 ore
ADVERTISEMENT

Facebook, Instagram şi WhatsApp, unele dintre cele mai cunoscute reţele de socializare, nu au putut fi accesate, luni, timp de 6 ore, ceea ce a dus la pierderi imense. Printre cei care au ieşit pe minus s-au aflat şi celebrităţile care încasează bani pentru postări sponsorizate.

Pe lista celor care au pierdut bani s-au numărat şi unii dintre cei mai celebri fotbalişti ai momentului. De exemplu, Cristiano Ronaldo este cea mai urmărită personalitate din lume, cu peste 352.000.000 de persoane care au acces la postările acestuia.

ADVERTISEMENT

Câţi bani au pierdut Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar în cele 6 ore de criză la Facebook şi Instagram

O singură postare a lui Cristiano Ronaldo pe Instagram generează 1.600.000 de dolari, fiind personalitatea care încasează cei mai mulţi bani cu ajutorul reţelelor de socializare. Astfel, starul lui Manchester United a ratat o sumă impresionantă dacă ar fi dorit să posteze un mesaj sponsorizat luni seară.

Contul de Instagram al lui Lionel Messi are peste 272.000.000 de urmăritori, iar vedeta lui PSG câştigă în jur 1.200.000 de euro pentru fiecare postare sponsorizată.

ADVERTISEMENT

Neymar este al treilea cel mai urmărit fotbalist pe Instagram, cu 162.000.000 de fani. Brazilianul încasează aproximativ 824.000 de euro la fiecare postare, astfel că mai are de aşteptat până să-l egaleze pe colegul lui de la PSG.

Kylian Mbappe nu stă la fel de bine în ceea ce priveşte activitatea pe Instagram. Chair dacă este unul dintre cei mai buni fotbalişti ai planetei, francezul are puţin peste 59.200.000 de fani, ceea ce nu-i aduce sume prea mari. Pentru o postare sponsorizată, atacantul lui PSG ar putea să primească în jur de 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ce au postat Cristiano Ronaldo şi Kylian Mbappe înainte să cadă Instagram-ul

Cu puţin timp înainte ca Instagram-ul să nu mai poată fi accesat, Cristiano Ronaldo a postat un mesaj emoţionant, dedicat lui Jose Semedo, prieten al portughezului şi fotbalist la Vitoria Setubal, care tocmai şi-a pierdut soţia.

“Există momente în care totul trece pe locul doi. Chiar şi fotbalul. Săptămâna trecută, în mod neaşteptat, o fiinţă umană fantastică ne-a părăsit, draga noastră Soraia, o mamă şi o soţie minunată, una dintre cele mai bune prietene pe care viaţa mi le-a dat.

ADVERTISEMENT

Nimic nu poate şterge durerea fratelui meu Jose Semedo şi a întregii sale familii, dar suntem împreună, astăzi ca întotdeauna, pentru a trece peste acest moment foarte dificil. Odihneşte-te în pace, prietena mea. Nu te vom uita niciodată”, a fost mesajul postat de Cristiano Ronaldo.

Mesajul postat de Cristiano Ronaldo înainte ca Instagram-ul să nu mai fie accesat

De cealaltă parte, Kylian Mbappe a postat o imagine de la sosirea lui în cantonamentul Franţei. Campioana mondială va întâlni joi, de la ora 21:45, Belgia în semifinala Ligii Naţiunilor. Câştigătoarea se va duela cu învingătoarea partidei Italia – Spania.

Ultima postare a lui Mbappe înainte ca reţelele de socializare să cadă

Neymar a trecut pe Twitter după ce Facebook, Instagram şi WhatsApp au picat

Fără să aibă acces la cunoscutele reţele de socializare, Neymar a migrat spre Twitter şi a postat un mesaj care a devenit imediat viral.

“Doar weekend-ul meu și al lui ‘Zuck’ (n.r. Mark Zuckerberg, președintele Facebook) au mers foarte prost sau mai este și altcineva?”, a fost mesajul postat de Neymar.

Mark Zuckerberg a pierdut o sumă uriaşă luni seară

Pierderile lui Cristiano Ronaldo, Lionel Messi sau Neymar sunt minime în comparaţie cu lovitura suferită de Mark Zuckerberg. Acţiunile Facebook au scăzut cu 5%, după apariţia problemelor tehnice, la care se adaugă şi scăderea cu 15% din jumătatea lunii septembrie.

În aceste condiţii, Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari în ultima perioadă, astfel că averea acestuia a ajuns la 120,9 miliarde de dolari.

“Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a fost reacţia lui Mark Zuckerberg după ce reţelele de socializare au revenit în activitate.

ADVERTISEMENT