ADVERTISEMENT
Fotbal international

Criză financiară fără precedent la Barcelona: datorii imense, jucătorii nu și-au primit salariile

Autor: Gabriela Gheorghe | 28.01.2021 | 10:54
Criză financiară fără precedent la Barcelona: datorii imense, jucătorii nu și-au primit salariile
Criză financiară fără precedent la Barcelona: datorii imense, jucătorii nu și-au primit salariile. Sursă foto: Hepta.

FC Barcelona se chinuie să rezolve problemele cu banii provocate de pandemia de coronavirus. Leo Messi și ceilalți jucători nu și-au primit salariile pe decembrie.

ADVERTISEMENT

Echipa catalană de-abia a izbutit să ajungă la un acord cu propriii fotbaliști în luna noiembrie a lui 2020 pentru a micșora fondul total al contractelor acestora, însă nici așa nu au putut achita restanțele către jucători.

FC Barcelona se apropie de colapsul financiar. Jucătorii catalani nu au încasat salariile pe luna decembrie. Există temeri în cadrul clubului spaniol că nu se vor putea plăti nici viitoarele tranșe ale salariilor pentru fotbaliștii Barcelonei.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona are noi probleme financiare. Jucătorii nu și-au primit salariile

Zilele acestea a ieșit la iveală faptul că echipa spaniolă are de plătit către alte 19 formații suma imensă de 126 de milioane de euro, provenită din transferuri de fotbaliști care nu au fost plătite integral.

Situația financiară a Barcelonei este teribilă, iar jurnaliștii spanioli numesc starea în care se află echipa de pe Camp Nou ca fiind una ”extrem de delicată”.

ADVERTISEMENT

Stația radio Cadena COPE anunță că niciun jucător de la Barcelona nu a primit bani luna trecută, dar s-ar putea ca totul să se rezolve în luna viitoare. Jucătorii erau plătiți în două tranșe, prima jumătate a salariului pentru anul în curs, în luna iunie, iar restul de bani, în luna decembrie.

120 de milioane de euro a economisit Barcelona după reducerea salariilor

Clubul catalan a reușit să-i convingă pe cei mai mulți fotbaliști să fie de acord cu micșorarea salariilor, din cauza pandemiei de coronavirus, abia la sfârșitul lui noiembrie. Estimările vorbesc de o reducere a masei salariale de 120 de milioane de euro, chiar dacă cei de la echipă își doreau să economisească o sumă mult mai mare (190 de milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Gerard Pique și Frenkie de Jong au fost printre primii care au fost de acord în vara trecută cu reducerea salariului, însă căpitanul Leo Messi, care încasează 30 de milioane de euro, a cedat presiunilor conducerii Barcei abia în luna noiembrie.

Starea financiară precară a echipei catalane a fost adusă în discuție recent, când cei de la El Confidential au anunțat că cei din conducerea Barcelonei au făcut cereri de păsuire către mai multe bănci renumite pentru a putea face plățile cash urgente ale echipei.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona se află pe locul trei al clasamentului din Spania, cu 37 de puncte, la 10 distanță de liderul Atletico Madrid care are și un meci în minus. Real Madrid este echipa de pe locul secund din La Liga, cu 40 de puncte. Barcelona va evolua în runda următoare cu Bilbao. În total, Barcelona are datorii de peste 1,4 miliarde de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!