News

Criza gunoaielor din Sectorul 1 continuă. Primăria și Romprest nu s-au înțeles: ”Ce se întâmplă este un șantaj inacceptabil”

Criza gunoaielor din Sectorul 1 continuă, după ce primăria și Romprest nu au ajuns la un acord.
09.06.2021 | 13:41
Criza gunoaielor din Sectorul 1 continua Primaria si Romprest nu sau inteles Ce se intampla este un santaj inacceptabil
ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru cetățenii din Sectorul 1, criza gunoaielor este încă departe de a se fi încheiat. Miercuri, încercarea prefectului Capitalei, Alin Stoica, de a media conflictul între primarul Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest, a eșuat.

Cele două tabere nu au reușit să ajungă la un acord. Pe de altă parte, decizia privind instituirea stării de alertă în sector, cerută de Clotilde Armand, este amânată din nou de către prefect.

ADVERTISEMENT

Continuă criza gunoaielor din Sectorul 1. Primăria și Romprest nu s-au înțeles

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunţat, miercuri, că nu s-a ajuns la un acord între Primăria Sectorului 1 şi Romprest, în urma propunerii sale de a se permite autorităţii locale să achite direct serviciile staţiilor de sortare a deşeurilor, astfel încât să nu mai existe blocaj în lanţul de colectare şi transport.

”Prestatorul este de acord, doar cu condiţia ca Primăria Sectorului 1 să achite 14 milioane de lei, reprezentând acele facturi aflate în dispută între ei. Primăria Sectorului 1 nu acceptă condiţia. Nu avem acum un acord”, a declarat Stoica, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Oficialul a mai spus că aşteaptă în continuare raportul Gărzii de Mediu. ”Înţeleg că îl va trimite mâine. Între timp, discuţiile cu Romprest şi Sectorul 1 nu au dus la un rezultat imediat”, a explicat Alin Stoica.

Prefectul a anunțat că s-a identificat un blocaj în relaţia dintre prestator şi sortatori, prestatorul afirmând că nu are fonduri să achite din cauza autorităţii locale, care nu plăteşte integral facturile de salubritate stradală.

ADVERTISEMENT

”Sectorul 1 spune că a achitat colectarea şi transportul gunoiului şi jumătate din salubritatea stradală”, a adăugat Alin Stoica.

Clotilde Armand: ”Ce se întâmplă este un șantaj inacceptabil”

În ceea ce o privește, Clotilde Armand este revoltată de situație și acuză că are de a face cu un șantaj continuu. Aceasta vrea în continuare instaurarea stării de alertă în sectorul pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă acum este un șantaj total inacceptabil pe care statul roman nu trebuie să-l accepte. Acest operator lucrează pentru statul român și nu invers.

Muncitorii au dat cu apă pe gunoi fără să-l ridice. E o situație de șantaj! Azi am făcut o solicitare către ANRSC de analiză de ridicare licenței acstui operator șantajist.

Suntem gata să-i plătim direct pe sortatori. Noi ne dorim ca toate facturile neplătite să fie plătite.

Cer în continuare starea de alertă. Mi-ar permite să-i plătesc direct pe sortatori. În 30 de zile putem să rezovlăm multe probleme”, a spus Clotilde Armand, miercuri, într-o declarație în fața presei.

ADVERTISEMENT