News

Criza gunoiului din București afectează Spitalul Grigore Alexandrescu. ”Punem în pericol viața micuților pentru niște ifose”

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu e revoltat că criza gunuiolui din București poate afecta viața pacienților.
04.06.2021 | 21:22
Criza gunoiului din Bucuresti afecteaza Spitalul Grigore Alexandrescu Punem in pericol viata micutilor pentru niste ifose
ADVERTISEMENT

Doctorul Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, critică situația gunoaielor din sectorul 1 și consideră că este anormal viața copiilor să fie pusă în pericol.

Managerul de la Grigore Alexandrescu a anunțat că gunoiul din spital nu a mai fost ridicat de duminică.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, cei de la Romprest nu au dorit să vorbească cu noi și să ne explice care este situația, spunându-ne că primăria a închis două gropi de gunoi și că nu li s-au plătit facturile. Noi le-am comunicat că e foarte puțin important, pentru noi ca spital, circuitul acestor facturi și că nu ne interesează cine, ce, cum plătește. Important este că există un contract și că noi nu putem sta fără să fie ridicate aceste gunoaie”, a relatat Alexandru Ulici, în emisiunea În fața națiunii, de la Antena 3.

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu: ”Gunoiul nu a mai fost ridicat de duminică”

Alexandru Ulici a explicat problema o reprezintă, în primul rând, gunoaiele noninfecțioase. Acesta a transmis că gunoaiele infecțioase care sunt în sarcina spitalului sunt ridicate în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

”Este vorba de gunoiul menajer, care la noi este sortat în mod normal, dar în momentul ăsta nu mai poate fi făcută această sortare, pentru că de duminică nu s-au mai ridicat gunoaiele.

În extremă urgență am primit acordul Ministerului Sănătății, care a reacționat prompt la solicitarea noastră și o să facem, cu ajutorul domnului prefect, un contract separat de ridicare a gunoaielor pentru că nu putem pune în pericol viața micuților pacienți pentru niște ifose. Trebuie ridicate aceste gunoaie”, a explicat Alexandru Ulici.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu: ”Gunoiul atrage șobolani mai mari decât pisicile”

”Ei nu sunt în curtea spitalului, dar noi suntem foarte aproape de tronsoanele de metrou și gunoaiele, peste tot în lume, atrag rozătoarele.

Noi facem deratizare în fiecare săptămână, dar la un moment dat nu mai poți să faci față. Aceste gunoaie trebuie strânse.

ADVERTISEMENT

Trebuie să înțelegem că infecțiile nozocomiale se bazează pe germeni care sunt aduși de afară, pentru că spitalul nu este fabrică de germeni.

Toți germenii care ajung în spitale vin de afară și ei devin puternici din cauza tratamentelor cu antibiotic care se administrează în cadrul spitalului.

Devin rezistenți, de aceea sunt atât de periculoși”, a declarat managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, doctorul Alexandru Ulici, conform Antena3.

ADVERTISEMENT