Hotnews

Criza imigranţilor: 17 români arestaţi pentru trafic de persoane în Ungaria şi Austria

17 romani au fost arestati joi in Ungaria si Austria sub acuzatia de trafic de persoane, in contextul scandalului declansat de valurile de imigranti care bat la portile Europei. Romanii din Austria...
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.08.2015 | 11:00
Criza imigranţilor: 17 români arestaţi pentru trafic de persoane în Ungaria şi Austria

17 romani au fost arestati joi in Ungaria si Austria sub acuzatia de trafic de persoane, in contextul scandalului declansat de valurile de imigranti care bat la portile Europei. Romanii din Austria transportau 33 de cetateni afgani si irakieni intr-un camion frigorific.

Refugiatii au fost gasiti deshidratati si infometati, ei stand inghesuiti in doar 8 metri patrati, informeaza Digi24.

Cinci dintre romani, printre care si o femeie, au fost retinuti pe o autostrada din Austria, chiar in timp ce transportau refugiatii, in timp ce alte 12 calauze romane au fost prinse la Budapesta, in urma unor descinderi.

Conform sursei citate, acestia din urma intentionau sa transporte circa 100 de refugiati sirieni spre Austria. Masinile lor, in care au fost gasiti zeci de mii de euro incasati de la imigranti, au fost confiscate de politie.

Politia Nationala din Ungaria a informat public ca in doar 24 de ore au fost arestate 21 de calauze, cele mai multe fiind din Romania, transmite Digi24. Calauzele au fost arestate si audiate, pentru a se stabili cat de mare este reteaua de traficanti de persoane din care fac parte.

Totodata au fost demarate procedurile judiciare, iar daca vor fi gasiti vinovati, romanii risca pedepse cu inchisoarea de la 2 la 8 ani, in Ungaria.

Sursă: www.ziare.com

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!