Hotnews

Criza imigranţilor: Cadavrele refugiaţilor sufocaţi în camionul din Austria, mult mai multe decît se credea

Dupa ce joi au fost gasite cadavrele a zeci de imigranti morti intr-un camion abandonat pe o sosea din Austria, autoritatile au informat vineri ca bilantul victimelor este mult mai mare decat se...
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.08.2015 | 10:36
Criza imigranţilor: Cadavrele refugiaţilor sufocaţi în camionul din Austria, mult mai multe decît se credea

Dupa ce joi au fost gasite cadavrele a zeci de imigranti morti intr-un camion abandonat pe o sosea din Austria, autoritatile au informat vineri ca bilantul victimelor este mult mai mare decat se estima initial. Oficialii austrieci spun acum ca peste 70 de trupuri neinsufletite ale unor presupusi imigranti clandestini au fost gasite in camionul parcat pe marginea unei autostrazi din estul tarii, iar printre acestea se afla si copii.

Initial, se credea ca intre 20 si 50 de oameni au murit asfixiati in autovehiculul gasit in apropierea granitei cu Ungaria, relateaza BBC.

Camionul se afla parcat pe marginea autostrazii de miercuri, insa nu a fost descoperit pana joi dimineata. Cadavrele erau deja in stare de descompunere.

Presa maghiara a scris ulterior ca autovehiculul era inmatriculat in Ungaria si ar apartine unui cetatean roman, potrivit unui anunt oficial al Guvernului de la Budapesta. Oficialii ungari au spus ca autovehiculul a fost achizitionat recent de un cetatean roman de la o companie slovaca.

Totusi, Ministerul roman al Afacerilor Externe a negat informatia, precizand ca niciun cetatean roman nu este implicat in cazul camionului abandonat pe autostrada din apropiere de Parndorf.

Tragedia din Austria demonstreaza urgenta cu care UE trebuie sa actioneze pentru a proteja imigrantii si a combate traficantii de persoane, a spus ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

Descoperirea are loc in conditiile in care zeci de mii de imigranti din zonele afectate de conflict in Orientul Mijlociu si Africa se indreapta spre Europa.

Sursă: www.ziare.com

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!