News

CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria se pregăteşte să mobilizeze ARMATA pentru paza frontierelor

Armata Ungariei a inceput sa desfasoare exercitii pentru a-si pregati soldatii in apararea granitei de sud a tarii, potrivit sefului statului major, generalul Tibor Benko, relateaza agentia Reuters,...
10.09.2015 | 12:02
CRIZA IMIGRANTILOR Ungaria se pregateste sa mobilizeze ARMATA pentru paza frontierelor
ADVERTISEMENT

Armata Ungariei a inceput sa desfasoare exercitii pentru a-si pregati soldatii in apararea granitei de sud a tarii, potrivit sefului statului major, generalul Tibor Benko, relateaza agentia Reuters, conform Agerpres. Ungaria intentioneaza sa trimita soldati pentru a ajuta politia sa patruleze la frontiera unde mii de refugiati si imigranti sosesc din Serbia in fiecare zi.

Premierul ungar, Viktor Orban, a afirmat ca adoptarea unei legislatii privind desfasurarea armatei la frontiera nu va fi posibila inainte de 20 septembrie.

ADVERTISEMENT

Intre timp, granita dintre Danemarca si Germania a devenit un nou punct fierbinte pe harta migratiei din Europa. Refugiatii care vor sa tranziteze teritoriul danez pentru a ajunge in tarile scandinave, mult mai ospitaliere, s-au trezit in fata unui blocaj. Autoritatile de acolo au decis sa suspende temporar traficul feroviar si cel al feriboturilor la granita cu Germania. Masurile au fost luate pentru a putea controla fluxul de migranti.

In gara din Padborg, la granita dintre Danemarca si Germania, un barbat incearca disperat sa le explice politistilor de ce trebuie sa il lase sa isi continue calatoria catre Suedia. Cedeaza pana la urma si este dus alaturi de alti aproape 80 de imigranti intr-un centru pentru solicitantii de azil. Este exact locul de unde, cu cateva ore inainte, 300 de refugiati au inceput o istovitoare calatorie pe jos catre paradisul scandinav.

ADVERTISEMENT

Imigrantii stiu ca Danemarca a taiat recent ajutoarele pentru refugiati, dar ca Suedia si Finlanda sunt mai generoase cu cei care fug de razboaie.

Marwan el Mohamed, refugiat irakian: “In primul rand, ajutoarele au fost taiate la jumatate. Apoi, in Finlanda si in alte tari ne putem aduce familiile in 2-3 luni. In Danemarca dureaza 1 an sau chiar un an si jumatate.”

ADVERTISEMENT

Alti aproape doua sute de refugiati si-au petrecut ziua de miercuri intr-un tren care venea din Germania si au refuzat sa coboare pentru a fi luati in evidenta de autoritatile daneze. Cativa tineri au incercat sa fuga de politisti, insa au fost repede prinsi.

Pentru a evita noi probleme de acest fel, Danemarca, tara de tranzit pentru cei care vor sa ajunga in tarile scandinave, a anuntat suspendarea temporara a traficului feroviar spre Germania si a curselor de feribot. In ultimele patru zile, peste 1500 de imigranti au ajuns in Danemarca, iar numarul ar putea creste in zilele urmatoare.

ADVERTISEMENT

Imigrantii au pornit si miercuri la drum prin Ungaria, disperati sa ajunga in Austria si apoi in Germania. Pe acelasi drum vor sa paseasca si cei care sunt izolati in tabere de refugiati de la granita cu Serbia. Cateva sute au reusit sa rupa cordoanele politistilor si au plecat pe jos spre Budapesta.

Presiunea de la granitele europene va creste pe masura ce noi barci, pline cu refugiati, ajung la malurile insulelor grecesti. Mii de imigranti sunt evacuati de pe insula Lesbos, covarsita de numarul strainilor. Ei sunt transportati cu feribotul la Atena pentru a-si continua drumul spre Occidentul mult visat.

Sursă: www.stirileprotv.ro

ADVERTISEMENT