ADVERTISEMENT
Hotnews

Criza IMIGRANŢILOR! Ungaria trimite ARMATA la graniţa cu Serbia

Ungaria a mobilizat armata la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă valului de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu sau Africa. Militarii maghiari se pregătesc să facă şi manevre în...
Autor: Ionuţ Cataramă | 11.09.2015 | 14:38
Criza IMIGRANŢILOR! Ungaria trimite ARMATA la graniţa cu Serbia

Ungaria a mobilizat armata la frontiera cu Serbia, pentru a face faţă valului de imigranţi veniţi din Orientul Mijlociu sau Africa. Militarii maghiari se pregătesc să facă şi manevre în cursul cărora vor exersa sprijinul acordat poliţiei pentru păstrarea ordinii la frontieră. De asemenea, ei vor păzi gardul de la frontiera cu Serbia şi îi vor opri pe imigranţii ilegali.

ADVERTISEMENT

Ungaria a anunţat, vineri, că va mobiliza la graniţa cu Serbia 3.800 de soldaţi, care să consolideze „zidul antiimigraţie”. Anunţul a fost făcut în condiţiile în care joi s-a înregistrat un număr-record de intrări ilegale în ţară: 3.601 oameni într-o singură zi.

Noul ministru al apărării, Istvan Simicsko, a anunţat că sarcina prioritară pentru cei 3.800 de soldaţi va fi construirea gardului.

„Tocmai am primit informarea din partea şefului Statului Major, în acest moment 3.800 de militari sunt deja la graniţă. Este o schimbare uriaşă. Prim-ministrul a cerut ca gardul de la graniţă să fie construit cât mai repede, pentru că va reprezenta un obstacol important în calea migraţiei ilegale”, a declarat Istvan Simicsko, la un post de televiziune. Fostul ministru al apărării a demisionat după ce a fost criticat de premierul Viktor Orban pentru faptul că lucrările de construire a gardului de la graniţa cu Serbia decurg într-un ritm prea lent. Gardul de sârmă ghimpată, care a început să fie construit la începutul lunii august, s-a dovedit total ineficient.

ADVERTISEMENT

Acum, se estimează că zece kilometri vor fi construiţi zilnic din acel gard, odată cu trimiterea de întăriri.

Pe de altă parte, militarii maghiari se pregătesc să facă şi manevre în cursul cărora vor exersa sprijinul acordat poliţiei pentru păstrarea ordinii la frontieră.

Sursă: www.digi24.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!