Fotbal intern

Criză în apărarea lui Dică! A convocat în Cupa României doi fundaşi de 18 ani

26.09.2018 | 18:31
Criza in apararea lui Dica A convocat in Cupa Romaniei doi fundasi de 18 ani

Accidentarea lui Mihai Bălaşa a făcut ca apărarea lui Nicolae Dică să fie extrem de fragilă în acest moment. FCSB a rămas într-un singur fundaş central de meserie, Bogdan Planic, motiv pentru care antrenorul roş-albaştrilor s-a văzut nevoit să aducă la lotul echipei mari doi fundaşi de 18 ani de la echipa a doua.

Astfel, întrucât doreşte să îl menajeze pe Bogdan Planic, antrenorul lui FCSB i-a convocat pentru partida de la Zlatna împotriva celor de la Unirea Alba Iulia pe juniorii Daniel Cană şi Marian Botezatu. Cană este titular de drept la echipa a doua a roş-albaştrilor şi a mai cochetat cu lotul primei echipe, în timp ce pentru Botezatu este o premieră convocarea la formaţia lui Dică.

“Planic este aproape bine şi, dacă va fi apt la meciul cu Hermannstadt, cred că îl va ajuta pe cel cu care va face cuplu în centrul defensivei. Bălaşa va lipsi în jur de două luni, are întindere de ligament de gradul doi spre gradul trei!”, a declarat Mihai Stoica, la plecarea de pe Otopeni spre Aeroportul din Cluj.

Criză în apărarea lui Dică. Trei jucători tineri convocaţi pentru meciul cu Unirea Alba Iulia

Din moment ce Bălaşa şi Momcilovic sunt accidentaţi iar Planic este menajat pentru duelul din Liga 1 Betano, contra celor de la Hermannstadt, Nicolae Dică s-ar putea să se vadă nevoit să îi folosească pe Lucian Filip, Dragoş Nedelcu sau Junior Morais în centrul apărării. Nu este exclus ca pe parcursul meciului, în funcţie de desfăşurarea partidei, pe teren să apară şi Cană sau Botezatu.

De asemenea, în lotul FCSB pentru meciul cu Unirea Alba Iulia va face parte şi atacantul Daniel Toma, care la rândul său are 18 ani.

Partida dintre Unirea Alba Iulia şi FCSB din 16-imile Cupei României se va juca pe stadionul Minaur din Zlatna, întrucât pe arena Cetate din oraşul Unirii organizatorii nu au reuşit să facă rost de o instalaţie de nocturnă.