Fotbal international

Croaţia – Belgia 0-0, în grupa F la Campionatul Mondial 2022. Vicecampioana en-titre merge mai departe, în timp ce Lukaku își „trimite” echipa acasă

Toate informaţiile despre Croaţia - Belgia, din Grupa F de la Campionatul Mondial 2022: absenţe, accidentări, cote la pariuri şi televizări
01.12.2022 | 18:51
Croatia  Belgia 00 in grupa F la Campionatul Mondial 2022 Vicecampioana entitre merge mai departe in timp ce Lukaku isi trimite echipa acasa
Romelu Lukaku, ratangiul de serviciu în Croația - Belgia. FOTO: Twitter Sportskeeda
ADVERTISEMENT
01-12-2022
14:58

Croația - Belgia 0-0

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

FINAL: Croația a obținut punctul de care avea nevoie pentru a se califica în optimi, acolo unde merge însoțită de Maroc, care a trecut de Canada cu scorul de 2-1. Pentru a lua locul vicecampioanei en-titre, Belgia avea nevoie de victorie, dar Romelu Lukaku a ratat patru ocazii cu toată poarta goală în față. În optimi, Croația va juca cu ocupanta locului 1 din Grupa E.

Min. 90: Lukaku, o nouă ratare cu poarta goală! Mingea îl depășește pe Livakovic, atacantul belgian rămâne cu poarta goală în față, dar nu reușește să reia nici de această dată în plasă.

Min. 87: Romelu Lukaku bifează și a treia ratare uriașă la poarta lui Livakovic! „Nouarul” belgian deviază din câțiva metri șutul lui Meunier, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 62: Lukaku ratează din nou cu poarta goală! Servit de același De Bruyne, vârful lui Inter lovește mingea cu capul, care se duce peste bara transversală.

Min. 60: Ocazie monumentală a lui Lukaku! După o acțiune excelentă a lui De Bruyne, Lukaku trage în bară, deși poarta era goală!

Min. 54: Ocazie și la poarta „dracilor roșii”! Courtois scoate cu dificultate șutul expediat de Brozovic din afara careului!

Min. 49: Introdus la pauză, Romelu Lukaku pune probleme la poarta croată. Vârful lui Inter sare bine la cap, dar mingea e reținută în singuranță de Livakovic.

Min. 45: Prima repriză se încheie după ce au fost acordate patru minute de prelungiri. Niciuna dintre echipe n-a arătat până acum că își dorește prea tare victoria.

Min. 15: Anthony Taylor acordă penalty pentru Croația după un fault al lui Carrasco! VAR întoarce decizia și „centralul” dă ofsaid, chiar când Modric se pregătea să execute de la punctul cu var.

Min. 1: A început meciul de la Al Rayyan!

01-12-2022
14:01

Echipele de start la Croația - Belgia

Croația: Livakovic (Dinamo Zagreb) – Juranovic (Celtic), Lovren (Zenit), Gvardiol (Leipzig), Sosa (Stuttgart) – Modric(c) (Real Madrid), Brozovic (Inter), Kovacic (Chelsea) – Kramaric (Hoffenheim), Livaja (Hajduk Split), Perisic (Tottenham); Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Majer, Orsic, Pasalic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic; Selecționer: Zlatko Dalic

Belgia: Courtois (Real Madrid) – Dendoncker (Aston Villa) – Alderwerireld (Antwerp), Vertonghen (Anderlecht) – Meunier (Dortmund), Witsel (At. Madrid), De Bruyne(c) (Man. City), Castagne (Leicester) – Trossard (Brighton), Mertens (Galatasaray), Carrasco (At. Madrid); Rezerve: Mignolet, Casteels – Batshuayi, Debast, De Ketelaere, Doku, Faes, E. Hazard, T. Hazard, Lukaku, Openda, Theate, Tielemans, Vanaken; Selecționer: Roberto Martinez

Meciul Croaţia – Belgia are loc joi, 1 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 3-a din Grupa F la turneul final al CM din Qatar. Croaţii au patru puncte, egal cu Maroc şi victorie cu 4-1 în faţa Canadei, iar belgienii trei puncte, 1-0 cu Canada, după care a urmat 0-2 cu Maroc.

Croaţia – Belgia, în etapa 3 din Grupa F la Campionatul Mondial 2002

Croaţia – Belgia este un meci de care pe care pentru calificarea în optimi. Croaţia, cu patru puncte are şi varianta egalului, în timp ce bronzul trecutei ediţii, cu evoluţii departe de aşteptări, nu merge mai departe decât dacă va obţine cele trei puncte. Foarte greu pentru belgieni, care trebuie să se deştepte din  letargie şi să joace fotbal, mai ales vedeta De Bruyne.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Croaţia şi Belgia

Confruntarea Belgia – Croaţia se desfăşoară joi, 1 decembrie, de la ora 17:00 pe stadionul “Ahamd bin Ali” din oraşul Al Rayyan, în etapa a 3-a din Grupa F la turneul final al CM din Qatar. Este un stadion care poartă numele unui fost emir al Qatarului şi are o capacitate de 40.000 de locuri.

Pe acest stadion au fost disputate până acum partidele SUA – Ţara Galilor 1-1, Belgia – Canada 1-0, Ţara Galilor – Iran 0-2,  Japonia – Costa Rica 0-1 şi Ţara Galilor – Anglia 0-3. Ca o curiozitate, Ţara Galilor  şi-a jucat toate meciurile din grupă pe acest  stadion, iar acum Belgia îl joacă pe al doilea.  Tot aici se va mai disputa sâmbătă, 3 decembrie, optimea de finală dintre Argentina şi Australia.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Croaţia – Belgia se joacă joi, 1 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1 O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Joi, 1 decembrie, vremea va fi în continuare caldă, dar nu la temperaturi foarte ridicate, sub graniţa celor 30 de grade. Mai precis la ora amiezii vor fi în aer 28 de grade, temperatură care se va regăsi şi la ora meciului. Dacă totuşi va fi prea, cald instalaţiile de climatizare vor rezolva problema la 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Croaţia – Belgia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este indiscutabil faptul că vor fi foarte multe pariurile care vor fi puse în mai multe variante la acest meci, în funcţie de preferinţe pentru o echipă saul alta sau a numărului de goluri.  FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Croaţia şi Belgia.

Ce absenţe au Croaţia şi Belgia

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, nu are probleme de lot înaintea acestui meci decisiv în care se vor afla faţă în faţă argintul şi bronzul de la ediţia anterioară. Dalic a declarat că şi-a stabilit deja formula de bază, dar nu va spune mai multe, lăsând loc să se înţeleagă că ar putea apărea una-două modificări faţă de meciul cu Canada, câştigat cu 4-1.

ADVERTISEMENT

La belgieni presiunea este foarte mare, pentru că aşteptările au fost uriaşe, iar evoluţiile dracilor roşii au dezamăgit cumplit. Singurul absent la acest meci va fi jucătorul lui Everton, Onana, dar Roberto Martinez se gândeşte serios să înceapă în atac cu Romelu Lukaku, care a jucat ultima parte a partidei cu Maroc.

Englezul Anthony Taylor e la al doilea meci la CM din Qatar

Unul dintre cei mai buni arbitri europeni, englezul Anthony Taylor, este cel care va împărţi dreptatea în acest meci decisiv din Grupa F dintre Croaţia şi Belgia. Iar rezervă nu putea fi altul decât românul Istvan Kovacs, aflat pentru a şaptea oară în această postură.

Croaţia are două variante pentru a merge mai departe, iar selecţionerul belgienilor, Roberto Martinez, a recunoscut faptul că obligaţia de a juca totul pe cartea victoriei încă din primul minut va fi o mare apăsare psihică pentru elevii săi, care se va putea accentua dramatic pe măsură ce timpul s-ar scurge fără a da gol.

Cote la pariuri

Este cel mai echilibrat meci al turneului de până acum, cotele bookmakerilor fiind aproape egale. Croaţia are 2,60 la victorie, belgienii au 2,70. Egalul cotă mare, 3,50. Şansă dublă 1X cotă 1,50, şansă dublă X2 cotă 1,53. Egalitate perfectă la gol marcat, ambele au 1,35. Pentru total goluri peste 1,5 cotă 1,35.

Sunt opt meciuri directe între cele două echipe, oficiale şi amicale, cu bilanţ foarte strâns, trei succese pentru fiecare, două egaluri. În meciuri oficiale echilibrul este total, două victorii pentru fiecare şi două remize. Interesant este că acum e pentru prima oară când o partidă are loc la un turneu final, până acum fiind vorba numai de duble manşe în preliminarii.


  • 1,80 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Croaţia – Belgia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT