Fotbal international

Croația – Brazilia 1-1, 4-2 la loviturile de departajare, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Dominik Livakovic, ales din nou omul meciului. Update

Croația a produs o mare surpriză și a eliminat Brazilia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, scor 4-2 la loviturile de departajare.
09.12.2022 | 20:51
Croatia  Brazilia 11 42 la loviturile de departajare in sferturile de finala de la Campionatul Mondial 2022 Dominik Livakovic ales din nou omul meciului Update
Dominik Livakovic, ales din nou omul meciului. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT
09-12-2022
18:59

Dominik Livakovic, omul meciului Croația - Brazilia

Dominik Livakovic a primit la finalul partidei titlul de Man of The Match, adică de cel mai bun jucător al meciului.


Eroul naționalei Croației a ajuns la al cincilea penalty apărat la Campionatul Mondial din Qatar. După ce a scos trei lovituri de departajare contra Japoniei și alte două contra Braziliei, ultimul șut fiind trimis în bară.

09-12-2022
17:38

Croația - Brazilia 1-1, 4-2 la loviturile de departajare (Petkovic 117 / Neymar 105+1)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

4-2: Marquinho nimerește bara și Brazilia este eliminată. Croația merge în semifinale.

4-2: Orsic execută foarte bine și nu-i dă nicio șansă lui Alisson.

3-2: Pedro îl păcălește pe Livakovic și ține Brazilia în viață.

3-1: Modric îl învinge pe Alisson.

2-1: Casemiro bate perfect în plasa laterală.

2-0: Majer marchează și el cu un șut pe mijlocul porții.

1-0: Livakovic parează execuția lui Rodrygo.

1-0: Vlasic șutează impecabil sub bara transversală.

Croații vor executa primii.

După 120 de minute încheiate la egalitate, Croația și Brazilia au ajuns la penalty-uri pentru a se decide cine merge în semifinalele Mondialului din Qatar.

09-12-2022
17:18

Egalitate și după prelungiri, echipa calificată în semifinale se va decide la penalty-uri

Min. 120+2 – S-a fluierat finalul. Croația și Brazilia ajung la lovituri de departajare.

Min. 117 – GOOOL Croația! Orsic pătrunde în stânga, întoarce la marginea careului și Petkovic îl învinge pe Alisson cu un șut devoat de Marquinhos.

Min. 106 – A început repriza a doua a prelungirilor.

09-12-2022
16:58

Brazilia, la un pas de semifinale

Min. 105+2 – Brazilia încheie prima repriză a prelungirilor în avantaj după golul fabulos al lui Neymar.

Min. 105+1 – GOOOL Brazilia! Neymar face două un-doi-uri extraordinare cu Pedro și Paqueta, îl driblează pe Livakovici și înscrie în poarta goală. Starul sud-americanilor a ajuns la 77 de goluri și l-a egalat pe Pele.

Min. 103 – Petkovic trece de doi fundași brazilieni, îi pasează perfect lui Brozovic, dar șutul acestuia din 15 metri se duce în peluză.

Min. 91 – A început prima repriză a prelungirilor.

09-12-2022
16:02

Croația și Brazilia intră în prelungiri

Min. 90: Michael Oliver fluieră finalul celor 90 de minute! Croația – Brazilia va intra în extra-time, unde se vor juca două reprize de prelungiri, fiecare a câte 15 minute.

Min. 80: Încă o intervenție sigură a portarului de la Dinamo Zagreb, care reține în doi timpi șutul aceluiași Paqueta.

Min. 66: Portarul croat pare invincibil în această seară! Paqueta scapă singur, dar Livakovic are o nouă intervenție excepțională.

Min. 54: Neymar îl evidențiază și el pe portarul croat! „Decarul” brazilian șutează din poziție bună, dar Livakovic apără cu pieptul.

Min. 48: Ocazii monumentale la poarta croaților! Livakovic are două intervenții colosale în fața fotbaliștilor „carioca”.

Min. 46: A început repriza secundă.

09-12-2022
14:59

Egal „alb” la pauză în sfertul de finală Croația - Brazilia

Min. 45+2: S-a terminat prima repriză.

Min. 41: Neymar îl pune din nou la încercare pe Livakovic cu un șut din lovitură liberă, dar portarul croat e atent și reține.

Min. 20: Combinație Neymar – Vinicius, dar șutul ultimului e blocat in extremis de Gvardiol.  Mingea ajunge apoi la același Neymar, care șutează slab și Livakovic reține.

Min. 12: Ocazie importantă ratată de croați. Pasalic centrează pe 6 metri, Juranovic luftează, apoi mingea ajunge la Perisic, care reia defectuos pe lângă poartă.

Min. 4: Vinicius șutează din afara careului, Livakovic reține fără probleme.

Min. 1: A început partida.

Cele două echipe au ajuns la stadion cu aproximativ o oră și jumătate înaintea fluierului de start. Vezi mai jos video cu sosirea.

09-12-2022
13:53

Echipele de start la Croația - Brazilia

Croația: Livakovic (Dinamo Zagreb) – Juranovic (Celtic), Lovren (Zenit), Gvardiol (Leipzig), Sosa (Stuttgart) – Kovacic (Chelsea), Brozovic (Inter Milano), Modric (Real Madrid) – Pasalic (Atalanta), Kramaric (Hoffenheim), Perisic (Tottenham). Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Brazilia: Alisson (Liverpool) – Militao (Real Madrid), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Danilo (Juventus) – Paqueta (West Ham), Casemiro (Manchester United), Neymar (PSG) – Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Vinicius (Real Madrid). Rezerve: Ederson, Weverton – Alex Sandro, Antony, Bremer, Bruno Guimaraes, Dani Alves, Everton Ribeiro, Fabinho, Fred, Martinelli, Pedro, Rodrygo. Selecționer: Tite.

Meciul Croația – Brazilia are loc vineri, 9 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul sferturilor de finală de la turneul final al CM din Qatar, fiind primul meci din această fază a competiției. Croația a înaintat în sferturi grație portarului Livakovic, care a apărat trei lovituri de departajare în partida din optimi cu Japonia, încheiată 1-1 după 120 de minute. Brazilia a avut o misiune ușoară, 4-1 cu Coreea de Sud.

Croația – Brazilia, în sferturile de finală de la turneul final al Campionatului Mondial 2022

Croația – Brazilia este primul sfert de finală la turneul din Qatar. Se întâlnesc două dintre cele mai experimentate reprezentative la acest Campionat Mondial, croații vicecampionii lumii acum patru ani, sud-americanii cu cele mai multe titluri din istoria CM.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Croația şi Brazilia

Întâlnirea Croația – Brazilia se dispută vineri, 9 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Education City” din orașul Al Rayyan, în sferturi de finală la turneul final al CM din Qatar. Stadionul de 44.000 de locuri va fi plin la ora jocului, ținând cont de numărul mare de suporteri cariocas și de un număr destul de important de fani croați.

Stadionul “Education City” din Al Rayyan, localitate aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Doha, a găzduit deja în grupe partidele Danemarca – Tunisia 0-0, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Polonia – Arabia Saudită 2-0, unul dintre cele mai spectaculoase jocuri, Coreea de Sud – Ghana 2-3, marea surpriză din Grupa D, Tunisia – Franţa 1-0, dar și ultima surpriză din faza grupelor, Coreea de Sud – Portugalia 2-1. După aceea, pe acest stadion Maroc a obținut o calificare istorică în sferturi, la lovituri de departajare, în fața Spaniei. Cu acest sfert de finală se încheie prezența stadionului Education City în peisajul Mondialului.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Croaţia – Brazilia se joacă vineri, 9 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1 O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Vineri, 9 decembrie, suporterii celor două echipe naţionale prezente în Qatar la acest sfert de finală vor avea parte de aceeaşi vreme frumoasă care i-a însoţit pe tot parcursul competiţiei, cu temperatura maximă a zilei ajungând până la 26 de grade, una dintre cele mai mici temperaturi pe durata turneului final, deci nu va fi caniculă şi condiţiile de vizionare de pe stadioane sunt la cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Croaţia – Brazilia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Un meci Croația – Brazilia este o partidă care atrage orice parior pentru că se întâlnesc două echipe cu jucători de calitate, cu “tehnicieni” de talia lui Modric sau Neymar. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Croaţia şi Brazilia.

Ce absențe sunt în partida Croația – Brazilia

Selecționerul Croației, Zlatko Dalic, are două absențe în apărare la meciul cu Brazilia. Este vorba de apărătorul lui Bayern Munchen, Josip Stanisic, și de cel de la Stuttgart, Borna Sosa. Primul nu ar fi  o mare problemă, pentru că a fost rezervă mereu, dar pierderea lui Sosa, bolnav, este importantă, pentru că a fost titular meci de meci.

ADVERTISEMENT

Nici Brazilia nu se prezintă cu lotul complet și tot în sistemul defensiv sunt problemele. Mai precis accidentările lui Alex Telles și Alex Sandro nu s-au rezolvat și Tite va trebui să găsească soluții. Nu își mai face griji în privința atacantului lui Arsenal, Gabriel Jesus, acesta fiind indisponibil pe termen de cel puțin două luni, deci out de la acest Mondial.

Englezul Michael Oliver, la al treilea meci la turneul final al CM din Qatar

Arbitrul englez Michael Oliver este delegat la al treila meci la turneul final din Qatar, la acest prim sfert de finală Croația – Brazilia. El a mai condus în grupe meciurile Japonia – Costa Rica 0-1, în etapa a 2-a din grupa E, și Arabia Saudită – Mexic 1-2, în ultima etapă din grupa C, meci la care l-a avut rezervă pe Istvan Kovacs.

Croația este pentru a treia oară în sferturi de finală la un turneu final de campionat mondial. Prima dată a fost în 1998 și a câștigat în final medalia de bronz, după ce a învins în finala mică Olanda cu 3-2. A doua oară s-a oprit abia în finala din 2018, pierdută în fața Franței cu 4-2. Deci niciodată când a ajuns în sferturi nu a fost eliminată.

Cote la pariuri

Deși Croația este vicecampioana de acum patru ani, pentru casele de pariuri pare că nu există decât Brazilia, care a primit o cotă aproape modică ținând cont totuși de cine este adversarul din sferturi. Echipa pregătită de Tite are cotă de 1,38 la victorie, iar croații ajung la 8,50. Pentru șansă dublă 1X avem cota 3,10, în timp ce un gol marcat de ei are cotă 2,00.

Avem două partide amicale și două oficiale între cele două echipe naționale. În chiar primul joc, amical, în 2005, s-a consemnat singurul egal, 1-1. Apoi în 2006, la turneul final, golul lui Kaka a adus victoria Braziliei cu 1-0, iar în 2014 partida a fost chiar deschiderea Mondialului brazilian, scor 3-1 pentru echipa cariocas, două goluri Neymar, unul Oscar, respectiv Marcelo autogol. Ultimul joc a fost amical în 2018, 2-0 Brazilia.


  • 1,85 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Croaţia – Brazilia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT