Croaţii şi-au demis selecţionerul după remiza din Finlanda. Cine i-a luat locul pentru ultimul meci din grupă

Razvan Nicolae   
în STIRI INTERNATIONALE
07/10/2017, 19:07
Croaţii şi-au demis selecţionerul după remiza din Finlanda. Cine i-a luat locul pentru ultimul meci din grupă

Echipa naţională a Croaţiei a terminat la egalitate, 1-1 cu Finlanda în etapa a 9-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Remiza i-a fost fatală selecţionerului Ante Cacic, Federaţia Croată de Fotbal a decis să-l demită pe tehnicianul de 64 de ani. Decizia a venit chiar înaintea ultimului meci din campania de calificare la turneul final din Rusia.

Croaţia a fost egalată în minutul 90 al partidei jucate la Rijeka. Golul marcat de Soiri i-a coborât pe elevii lui Ante Cacic pe locul doi, poziţie care le-ar permite prezenţa la barajul pentru calificarea Campionatului Mondial din 2018. Islanda a profitat de pasul greşit al croaţilor şi are un avans de două puncte înaintea ultimului meci din grupe. Federaţia Croată de Fotbal l-a demis pe Ante Cacic după meciul Croaţia – Finlanda 1-1, în locul său fiind adus Zlatko Dalic. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Croatia – Finlanda 1-1, al 25-lea meci ca selecţioner pentru Cacic

Noul selecţioner al echipei naţionale a Croaţiei va avea o misiune dificilă în ultima etapă din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018. Luni, de la ora 21:45, Croaţia joacă împotriva Ucrainiei, la Kiev, iar elevii lui Zlatko Dalic au nevoie de un egal pentru a-şi asigura locul doi. Prima poziţie, ocupată în prezent de Islanda, este greu de ajuns, mai ales că selecţionata din Nordul Europei are un avans de două puncte şi joacă în ultima etapă împotriva selecţionatei din Kosovo.

Zlatko Dalic are 50 de ani şi le-a antrenat până în prezent pe Varteks, Rijeka, Dinamo Tirana, Slaven Belupo, Al Faisaly, Al Hilal şi Al Ain. Între 2006 şi 2011, tehnicianul a fost secund al echipei naţionale de tineret a Croaţiei. În cariera de fotbalist, Dalic a jucat la Hajduk Split, Buducnost Titograd, Velez şi Varteks. Ante Cacic era selecţionerul Croaţiei din 2015 şi a pierdut doar patru meciuri din această postură din cele 25.

Închide ×