Fotbal international

Croaţia, marea supravieţuitoare de la Campionatul Mondial! Recordul stabilit după calificarea în sferturile CM 2022. Video

Croaţia este marea surpravieţuitoare de la Campionatul Mondial. Ce record a stabilit selecţionata lui Zlatko Dalic după calificarea în sferturile de finală de la CM 2022.
08.12.2022 | 10:00
Croatia marea supravietuitoare de la Campionatul Mondial Recordul stabilit dupa calificarea in sferturile CM 2022 Video
Prelungiri sau lovituri de departajare, specialitatea Croaţiei la ultimele două Campionate Mondiale
ADVERTISEMENT

Croaţia s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022, după 1-1 (3-1 la loviturile de departajare) cu Japonia, iar selecţionata lui Zlatko Dalic devine o specialistă în fazele superioare ale competiţiei. Croaţii au statbilit un record după succesul contra niponilor.

Prelungiri sau lovituri de departajare, specialitatea Croaţiei la ultimele două Campionate Mondiale

La Campionatul Mondial 2018, Croaţia a avut nevoie de loviturile de departajare ca să elimine Danemarca şi Rusia, în timp ce pe Anglia a învins-o după prelungiri. Acum, croaţii au trecut de Japonia, după penalty-uri, şi au ajuns la patru calificări consecutive cu extra-time, record al competiţiei.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, la turneul din Rusia, Danijel Subašić a fost eroul Croaţiei în meciul cu Danemarca, din optimile de finală. Portarul croaţilor a deviat şutul lui Christian Eriksen în bară, ca mai apoi să vină cu parade la execuţiile lui Lasse Schöne şi Nicolai Jorgensen.

A urmat Rusia, în sferturile de finală, unde Danijel Subašić a ieşit din nou la rampă. La prima lovitură, a lui Fyodor Smolov, portarul croaţilor a blocat cu un reflex uluitor, ca apoi Mário Fernandes să şuteze pe lângă poarta croaţilor, care se calificau în semifinale.

ADVERTISEMENT

Contra Angliei, în semifinale, Croaţia a scăpat de emoţiile loviturilor de departajare, dar tot au avut nevoie de 120 de minute pentru a obţine calificarea în finală. După 1-1, graţie golurilor marcate de Ivan Perisic, respectiv Kieran Trippier, partida a ajuns în prelungiri, unde Mario Mandzukic a marcat, în minutul 109, golul care i-a dus pe croaţi în ultimul act, pierdut în faţa Franţei.

Acum, în Qatar, Dominik Livakovic a fost eroul Croaţiei în meciul cu Japonia, din optimile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Portarul lui Dinamo Zagreb a parat loviturile executate de Takumi Minamino, Kaoru Mitoma şi Maya Yoshida.

ADVERTISEMENT

Norocul de la Campionatul Mondial s-a transformat în ghinion la Campionatul European

Dacă la Campionatul Mondial prelungirile sunt prietenele Croaţiei, la Campionatul European s-au transformat în coşmar. La ultimele două turnee continentale, croaţii au fost eliminaţi de fiecare dată la capătul unor meciuri care au durat 120 de minute.

La EURO 2016, Croaţia a fost eliminată de Portugalia, cea care avea să şi câştige trofeul la acea ediţie, după prelungiri. Ricardo Quaresma aducea calificarea lusitanilor cu un gol marcat în minutul 117.

ADVERTISEMENT

Cinci ani mai târziu, la EURO 2020, disputat în 2021, Croaţia era din nou eliminată în optimile de finală, dar în urma unui meci spectaculos cu Spania. La finalul celor 90 de minute, cele două selecţionate erau la egalitate, scor 3-3, după ce Mario Pašalić egalase în minutul 90+2. În prelungiri, ibericii au lovit de două ori, prin Alvaro Morata şi Mikel Oyarzabal, astfel că selecţionata lui Zlatko Dalic părăsea turneul.

Brazilia, următoarea victimă a Croaţiei?!

Pentru Croaţia urmează meciul cu Brazilia, în sferturile de finală de la Campionatul Mondial 2022. Partida se va disputa vineri, de la ora 17:00, pe stadionul “Education City”.

Brazilia a făcut spectacol în meciul cu Coreea de Sud, din optimi, pe care a învins-o fără drept de apel, scor 4-1. În duelul din sferturi, Selecao porneşte cu prima şansă, iar în precedentele meciuri directe a obţinut 3 victorii şi 1 remiză contra croaţilor.


  • 2,15 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Croaţia – Brazilia. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT
Tags: