Fotbal international

Croația – Maroc 2-1, în finala mică de la Campionatul Mondial 2022. Jucătorii croați au primit medaliile de bronz

După 0-0 în grupă, Croația s-a impus cu 2-1 în fața Marocului în finala mică și a obținut medalie și la ediția 2022 a Campionatului Mondial.
17.12.2022 | 19:17
Croatia  Maroc 21 in finala mica de la Campionatul Mondial 2022 Jucatorii croati au primit medaliile de bronz
Jucătorii croați au primit medaliile de bronz la Cupa Mondială din Qatar.
ADVERTISEMENT
17-12-2022
16:05

Croația - Maroc 2-1 (Gvardiol 7, Orsic 42 / Dari 9)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min.90+7: Final de meci.

Min.90+6: Youssef En Nesyri este la un pas de a trimite meciul în prelungiri, dar trimite puțin peste.

44.137 de spectatori, cifra oficială transmisă de FIFA.

Min.87: Orsic îl găsește excelent pe Kovacic, dar acesta șutează pe lângă poartă.

Min.75: Youssef En Nesyri are o mare ocazie, dar Livakovic intervine salvator.

Min.74: Gvardiol cade în careu, croații protestează, dar arbitrul lasă jocul să continue. Reluările relevă că a fost fault, dar nu s-a acordat nimic.

Min.71: Vlasic șutează puternic, dar mingea trece peste poartă.

Min.47: Orsic șutează puternic de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă.

Min.46: Start repriza a doua.

17-12-2022
15:03

Croația conduce după o primă repriză superbă

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min.45+2: Final de primă repriză.

Min.42: GOOOL Croația. Orsic înscrie cu un șut superb la colțul lung.

Min.37: En Nesyri reia din poziție foarte bună, dar trimite puțin pe lângă.

Min.29: Achraf Hakimi încearcă să-l găsească în careu pe En Nesyri, dar pasa nu are precizia dorită și atacantul marocan nu ajunge la balon.

Min.24: Luka Modric șutează puternic, dar Bono izbutește o paradă excelentă.

Min.19: Kramaric reia către poartă, excelent, dar Bono prinde.

Min. 18: Orsic reia cu capul peste poartă din poziție bună.

Min.9: GOOOL Maroc. Lovitură liberă pentru marocani, Ziyech centrează, Majer deviază greșit și Achraf Dari egalează.

Min.7: GOOOL Croația. Lovitură liberă executată perfect de Modric, Perisic întoarce către Gvardiol, iar acesta deschide scorul.

Min.1: Start meci.

17-12-2022
14:12

Echipele de start la Croația - Maroc

Croația: Livakovic (Dinamo Zagreb) – Stanisic (Bayern), Sutalo (Dinamo Zagreb), Gvardiol (Leipzig) – Orsic (Dinamo Zagreb), Majer (Rennes), Modric (Real Madrid), Kovacic (Chelsea), Perisic (Tottenham) – Livaja (Hajduk Split), Kramaric (Hoffenheim). Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Brozovic, Budimir, Erlic, Jakic, Juranovic, Lovren, Pasalic, Petkovic, Sosa, Sucic, Vida, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Maroc: Bono (Sevilla) – Hakimi (PSG), Dari (Brest), El Yamiq (Valladolid), Attiat-Allah (Wydad Athletic) – Sabiri (Sampdoria), Amrabat (Fiorentina), El Khannous (Genk) – Ziyech (Chelsea), En Nesyri (Sevilla), Boufal (Angers). Rezerve: Munir, Tagnaouti – Aboukhlal, Aguerd, Amallah, Benoun, Chair, Cheddira, Ez Abde, Hamdallha, Jabrane, Ounahi, Saiss, Zaroury. Selecționer: Walid Regragui.

Meciul Croația – Maroc are loc sâmbătă, 17 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul finalei mici, pentru medalia de bronz, la turneul final al CM din Qatar. Croația a fost învinsă clar în semifinale de Argentina cu scorul de 3-0, în timp ce marocanii au cedat cu 2-0 în fața Franței, după un meci în care au avut mai mult posesia, au ratat mult, nu au primit un penalty clar la scorul de 0-1 și au încasat al doilea gol dintr-un mare ghinion.

Croaţia – Maroc, în finala mică de la Campionatul Mondial 2002

Croația – Maroc este finala absolut nescontată pentru medalia de bronz la Campionatul Mondial 2022. Croații se află la a doua finală pentru locul 3, după cea câștigată în fața Olandei, cu scorul de 3-2, în 1998, și au evoluat în 2018 în finala mare, pierdută în fața Franței cu 4-2. Maroc este prima țară africană care a ajuns în careul de ași al unui turneu final de CM și care joacă pentru clasarea pe podium. Foarte interesant este și faptul că aceste echipe au fost colege în grupa F, remizând fără goluri, pe 22 noiembrie, în etapa 1.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Croaţia şi Maroc

Confruntarea Croația – Maroc se desfășoară sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Khalifa International” din Al Rayyan, suburbie din estul capitalei Doha, în finala mică a turneului final al CM din Qatar, fiind, evident, ultima partidă găzduită de această arenă de 40.000 de locuri, din care, după Mondial, vor mai rămâne doar jumătate.

Este al optulea meci jucat pe Khalifa International Stadium, șase fiind în grupe și unul în optimi de finală. Croația joacă a doua oară aici, după ce a învins cu 4-1, în etapa a 2-a din grupa F, pe Canada. În tribune sunt așteptați în jur de 25.000 de marocani și în jur de 8-10.000 de croați.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Croaţia – Maroc se joacă sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1 O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Sâmbătă, 17 decembrie, vremea va fi în continuare caldă, dar nu la temperaturi foarte ridicate, sub graniţa celor 30 de grade. Mai precis la ora amiezii vor fi în aer 27 de grade, temperatură care se va regăsi şi la ora meciului. Dacă totuşi va fi prea cald, instalaţiile de climatizare vor rezolva problema la 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știți despre Croația – Maroc, din finala mică de la CM 2022, dacă vreți să jucați la pariuri

Sunt așteptate destule pariuri la acest meci din finala mică a Mondialului din Qatar, deși nu se anunță o partidă ușoară pentru cei care vor miza, pentru că se poate întâmpla orice. Probabil vor fi destule pariuri pe Maroc, impresionând prin organizarea jocului său. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Croaţia şi Maroc.

Ce absenţe au Croaţia şi Maroc

La ultimul meci de la acest turneu final al CM, selecționerul croat Zlatko Dalic nu are probleme de lot și se poate număra printre puținii norocoși care de-a lungul turneului final nu a avut indisponibilități, doar fundașul central Gvardiol evoluând cu mască de protecție pe față.

ADVERTISEMENT

La marocani sigur nu vor fi pe teren doi dintre cei mai buni oameni din sistemul defesiv, dar și alți jucători acuză probleme medicale și rămâne de văzut dacă vor putea juca sau nu. Cert este că Aguerd, jucătorul lui West Ham, și căpitanul Saiss, de la Beșiktaș, sunt out și sunt pierderi importante.

Favoare de la FIFA: un arbitru din Qatar conduce finala mică

Surpriză mare și în privința numelui desemnat de FIFA pentru a conduce meciul pentru finala mică a turneului final. Pentru a face o ultimă favoare gazdelor competiției a fost desemnat, absolut neașteptat, un arbitru din Qatar, Abdulrahman Ibrahim Al-Jassim, 35 de ani, care la acest turneu a mai fost la centru doar la SUA – Țara Galilor 1-1 ,în etapa 1 din grupa B, și rezervă la Portugalia – Uruguay din etapa a 2-a din grupa H.

Deși vorbim despre două echipe care au ca și caracteristică de joc stilul defensiv, există ceva optimism privind șansa de a avea un meci cu goluri plecând de la faptul că zece din ultimele 11 meciuri pentru locul al treilea la Cupa Mondială au produs peste 2,5 goluri, în opt dintre aceste partide marcând ambele echipe.

Cote la pariuri

Este un meci foarte echilibrat, inclusiv pentru casele de pariuri, poate ținând cont și de echilibrul existent în meciul direct din grupa F, terminat la egalitate. Totuși, poate și din cauza problemelor de lot ale Marocului, Croația are șansa primă, la cota de 2,30. Maghrebienii au cotă 3,20. Șansă dublă 1X are cotă 1,40, șansă dublă X2 e 1,60. Surprinzător, deși primul joc a fost 0-0 ,Croația are cotă foarte joasă la gol marcat, 1,25 și la fel și Maroc, 1,35.

Meciul din etapa 1 a grupei F, jucat pe stadionul “Al Bayt” din orașul Al Khor, s-a terminat 0-0, dar echipa pregătită de Walid Regragui a fost cea care a avut mai mult inițiativa, surprinzându-i pe Luka Modric și colegii lui, care se așteptau să aibă parte de o partidă mai lejeră.


  • 2,25 este cota Superbet pentru “1-2 goluri” în Croaţia – Maroc VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT