Croaţii continuă să acuze arbitrajul. “Asta e dovada că nu a fost penalty!”

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in CM 2018
17/07/2018, 08:56
Croaţii continuă să acuze arbitrajul. “Asta e dovada că nu a fost penalty!” GALERIE FOTO
Croaţii continuă să acuze arbitrajul din finală. A greşit modul în care a urmărit înregistrarea video

Finala s-a termninat cu victoria Franţei, dar vicecampionii mondiali, croaţii, continuă să acuze arbitrajul argentinianului Nelson Pitana. Ei contestă vehement acordarea penaltyului din care Franţa a trecut din nou în avantaj cu 2-1 spre finalul primei reprize, susţinând că nu se ştie ce s-ar fi întâmplat dacă echipa lui Zlatko Dalic nu ar fi fost sancţionată în acest mod şi ar fi intrat la cabine cu un rezultat de egalitate.

Presa de la Zagreb susţine că poate şi demonstra unde a greşit centralul argentinian în momentul acordării loviturii de pedeapsă după ce a consultat înregistrarea video. Pitana acordase iniţial corner, dar primind în cască atenţionarea şefului echipei de arbitraj video, italianul Massimiliano Irrati, a decis să meargă şi să consulte VAR. Croaţii spun că arbitrul nu a procedat corect în momentul în care a mers să vadă reluările.

Croaţii continuă să acuze arbitrajul. Ce spune un fost arbitru în Premier League

Potrivit regulamentului FIFA arbitrul trebuie sa urmareasca reluari in “slow motion” doar pentru a stabili cu exactitate locul in care s-a comis greseala, insa Pitana ar fi incercat sa se convinga daca Perisici comite sau nu hent.“Aceasta este dovada indubitabila ca am fost dezavantajati de arbitraj”, scriu jurnalistii croati.

Croaţii continuă să acuze arbitrajul din finală. Nelson Pitana a mers să vadă reluarea la semnalizarea italianului Irrati. În imagine argentinianul revine şi acordă penalty spre bucuria lui Giroud
Croaţii continuă să acuze arbitrajul din finală. Nelson Pitana a mers să vadă reluarea la semnalizarea italianului Irrati

Pentru a sustine cele spuse, croatii publica si parerea lui Peter Walton, un fost arbitru din Premier League, in prezent analist TV la ESPN.
“Mana lui Perisici era in pozitie naturala. Arbitrul trebuia sa urmareasca reluarile la viteza normala pentru a stabili existenta contactului. El a petrecut prea mult timp in fata ecranului”, a afirmat Walton.

Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Am înțeles