Sport

Cronica meciului Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 2-2. Florin Tănase smulge punctul nefolositor, iar Gigi pune tot potul pe Botoșani!

16.05.2021 | 23:58
Cronica meciului Sepsi Sf Gheorghe  FCSB 22 Florin Tanase smulge punctul nefolositor iar Gigi pune tot potul pe Botosani
ADVERTISEMENT

Pusă sub presiune de victoria celor de la CFR Cluj la Craiova, FCSB nu avea altă variantă decât victoria în deplasarea de pe terenul lui Sepsi, „monstrul” din Sf. Gheorghe. A fost un 2-2 nesperat la un moment dat, dar fără valoare pentru FCSB. Și cu egal, și cu eșec, bucureștenii erau în aceeași situație la titlu. Singura speranță vine dinspre Botoșani.

În cele trei meciuri disputate între cele două formații în actualul sezon, Sepsi a câștigat cea mai recentă întâlnire, cea de la Giurgiu, după ce în sezonul regulat se înregistraseră remize și la Buftea, și la Sf. Gheorghe. Sepsi devenise o sperietoare pentru FSCB pentru că Leo Grozavu propune un joc agresiv în meciurile directe, mizând tocmai pe tinerețea și fragilitatea multora dintre elevii lui Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB, cronica unui meci crucial pentru titlul de campioană

Sepsi Sf. Gheorghe a rescris istoria runda trecută, învingând în premieră pe CFR Cluj. Covăsnenii s-au ajutat în primul rând pe ei, fiind în luptă pentru locul 3, de cupă europeană, dar au întins și o mână de ajutor importantă adversarului de acum. FCSB a răsturnat oala cu lapte și nu a putut bate Academica Clinceni!

Și în loc să treacă runda trecută pe primul loc, cu un punct în fața CFR-ului, echipa lui Gigi Becali s-a văzut la 4 puncte în spatele campioanei en-titre la primul fluier al lui Bârsan la Sf. Gheorghe. Victoria era vitală pentru roș-albaștri, altfel marți, Botoșani – CFR Cluj ar putea închide matematic lupta la titlu.

ADVERTISEMENT

FCSB a pornit cu o problemă apărută în ziua meciului. Denis Haruț a simțit dureri la gambă, probabil o întindere, și s-a decis să rămână în afara lotului. Intră Ovidiu Popescu lângă Iulian Cristea, iar Nedelcu e pus să facă treaba închizătorului. Gazdele lui Leo Grozavu, aproape de formula ideală.

Există crispare de ambele părți. Luptă surdă la centrul terenului, rubrica de ocazii rămâne mult timp goală. Poate șutul lui Păun (16), dar cu siguranță intră aici reluarea incredibilă a lui Safranko din minutul 18, singur în 6 metri. Paralel cu poarta, o ratare cum vezi probabil doar prin Africa de Sud…

ADVERTISEMENT

Dragoș Nedelcu, scos iar în fața clasei de Gigi Becali, deși FCSB nu a tras pe poartă în prima jumătate de oră

Nu se prea mișcă nimic pe teren, dar răbdarea lui Gigi Becali are limite. Tot Nedelcu e scos în fața clasei și pus pe coji de nucă, deși nu apucase nici s-o comită, nici să ia vreun galben. Mijlocașul titularizat pe neașteptate e trimis la dușuri după 30 de minute, cam la fel cum se întâmplase acum câteva etape la Botoșani.

Intră Buziuc, teoretic un om care să ajute ofensiva, dar scopul mutării este de fapt să redeseneze așezarea FCSB-ului. Tănase înota fără ajutoare în față, astfel că a fost retras pe poziția de inter, acolo unde se simte cel mai bine. Să nu credeți că, gata!, s-a dezlănțuit frontul de atac.

ADVERTISEMENT

Aceeași lentoare în construcție de fiecare parte, nici Sepsi neizbutind să treacă peste emoțiile unei prime record anunțate de Dioszegi și dezvăluite de FANATIK. Poate s-ar fi mișcat tabela dacă Dumiter era pe fază la șutul bun al lui Vașvari, respins greu, în față de Straton.

FCSB-iștii cad unul câte unul: Ovidiu Popescu s-a cerut afară, Oaidă, stoper!

Partea secundă începe cu o veste foarte proastă pentru FCSB. Nu trece niciun minut și Ovidiu Popescu cere schimbare. Acuză dureri la aductori, astfel că minutul 30, când Becali a vrut să se joace ca de obicei, scoțându-l pe Nedelcu, își arată abia acum roadele.

Aveți trei încercări să nimeriți cine joacă stoper în locul lui Popescu… Gata, nu ați ghicit! E… Oaidă, cel căruia acum câteva meciuri i se transmitea că nu mai prinde nici banca. Așa se face selecția „naturală” la Gigi Becali… Selecție „la ghici”!

Straton ține de 0-0 cu o intervenție de excepție la lovitura liberă a lui Vașvari (min. 53). Grozavu se agită, simte că s-ar putea mai mult, dar unele contraatacuri ale lui Moruțan, Tănase sau Olaru îl fac mai circumspect. Trebuie prudență defensivă la Sepsi, chiar dacă FCSB pare deconectată de la aparate, dar mai dă din mâini și din picioare.

Leo Grozavu, mat din două mutări în două minute, dar Tănase, în minutul 92, le scoate gazdelor primele din buzunar! Punctul nu înseamnă nimic pentru FCSB!

Plusul de energie pe care-l pune Grozavu pe teren, cu introducerile lui Golofca și Petrila în minutul 63, par să rezolve partida în două minute. Mai întâi marchează Petrila, tot el deschizând scorul și în turul de la Giurgiu, apoi Dumiter face 2-0 și termină treaba. Sau așa pare. Sepsi e pe val, mai ratează câteva ocazii, printre care se strecoară golul lui Buziuc din minutul 81.

Iar când toată lumea aștepta finalul fastuos, a venit egalarea lui Tănase din minutul 92, care nu o ajută pe FCSB, ci o încurcă pe Sepsi, băieții lui Grozavu ratând la potou primele de câte 5.000 de euro. FCSB alunecă la 3 puncte de CFR Cluj și ia loc în loja de la Botoșani, marți seara, pentru a vedea dacă mai are sau nu șanse matematice la titlu. Doar prietenul Iftime îl mai poate ajuta pe Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,98 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT