Sport

Cronica Supercupei României, CFR Cluj – U Craiova. Super-olteniada și zarurile fără noroc ale lui Șumi!

CFR Cluj, campioana ultimelor patru ediții de Liga 1 și U Craiova, câștigătoarea Cupei României, au deschis oficial sezonul 2021/2022 cu Supercupa, adjudecată după loviturile de departajare de către olteni.
10.07.2021 | 22:06
Cronica Supercupei Romaniei CFR Cluj  U Craiova Superolteniada si zarurile fara noroc ale lui Sumi
Cronica Supercupei României, CFR Cluj - U Craiova. Super-olteniada și zarurile fără noroc ale lui Șumi!
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a venit pe Arena Națională pentru Supercupa cu Craiova având deja un meci oficial bifat, victoria din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, 3-1 cu bosniacii de la Borac Banja Luka. Șumudică a umblat la primul 11, venind cu nu mai puțin de cinci modificări.

Craiova lui Ouzounidis abia s-a întors din cantonamentul austriac. Rezultatele nu au arătat probabil cum și-ar fi dorit grecul, dar până la urmă contează ce a urmărit acesta în pregătirea noului sezon. Un singur jucător nou printre titularii oltenilor, fundașul lateral Antoine Conte, asta și pentru că Bancu e încă accidentat.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj – U Craiova, meciul care a deschis noul sezon oficial din fotbalul românesc. 2-1 la ocazii pentru clujeni după prima jumătate de oră

Craiova e cea care trece prima „la butoane”, cu o posesie care nu a creat ocazii în primele minute ale meciului. CFR știe să absoarbă fără probleme această presiune a adversarului, pentru că așteaptă contrele pornite de la Deac spre Chipciu, dar mai ales spre zvârluga Petrila în partea stângă.

Prima situație cu adevărat importantă a venit în minutul 13, din piciorul islandezului Sigurjonsson, care încet-încet devine cel mai important om din „mijlocul” clujean. Ocazia lui Runar a precedat, oarecum, și sosirea la stadion a celor circa 200 de fani ai campioanei, petrecută abia în minutul 16.

ADVERTISEMENT

Impulsul venit din peluza vișinie a avut rapid o replică pe gazon, în minutul 21, când Debeljuh ratează de puțin să deschidă scorul din 6 metri, la excelenta centrare a decarului Deac.

Vine și replica Craiovei, așteptată cam mult, la cornerul din minutul 25. Koljic trece milimetric pe lângă mingea trimisă cu capul de Marius Constantin! 0-0 pe tabelă după jumătate de oră, 2-1 la ocazii pentru clujeni. Șumudică și Ouzounidis își privesc echipele din picioare, din spațiul tehnic. Sunt mult prea liniștiți amândoi.

ADVERTISEMENT

Banda dreaptă a Craiovei, Conte – Câmpanu, pare deja un cuplu sudat. L-au scos din sărite pe Șumudică!

Dar nu ține prea mult calmul tehnicianului de la CFR. Se ia întâi de centralul Cojocaru, care e nevoit să vină la margine pentru a-l atenționa, apoi „Șumi” se dă puțin și la lejeritatea apărării sale la unele centrări venite din flancul lui Camora. Craiova a canalizat acolo multe acțiuni, pentru că Antoine Conte și puștiul Câmpanu au dat impresia că formează deja un cuplu sudat.

CFR a replicat pe final de repriză cu șutul blocat al lui Petrila, dar senzația de luptă oarbă a rămas. Ambele vor, par montate, dar momentan nu pot băga mingea în poartă. Se schimbă ceva la revenirea de la cabine? Probabil dacă tehnicienii vin cu ceva de pe bancă.

ADVERTISEMENT

Șumi bagă atacant după atacant, Ouzounidis se betonează cu închizători!

Iar Șumudică nu are răbdare. Omrani și Păun în locul lui Debeljuh și Sigurjonsson. Nouarului îi sunt suficiente 8 minute pentru o primă ocazie, dar e blocat de defensiva olteană după „așezarea” lui Bouhenna. Vine imediat șutul telefonat al lui Petrila, semn că CFR a urcat puțin liniile și presiunea după mutările de la pauză.

Craiova e cea care acum așteaptă contraatacurile, dar Ivan, Nistor, chiar și Cicâldău, au momente de absență din meci. E clar însă că echipele nu au ritm, e abia început de sezon, s-au întors de curând din cantonamente cu baza pusă de multe ori pe factorul fizic.

Grecul Ouzounidis e în continuare mult prea calm. Dubios de liniștit… Nu vine cu nimic în jocul echipei sale, nu schimbă deși ne apropiem de ultimele 20 de minute ale meciului. Și, totuși… Imediat după ratarea noului intrat, Valentin Costache, Ouzounidis mai pune un închizător pe gazon, pe Screciu, în locul lui Câmpanu. Apoi e nevoit de crampele lui Conte să-l introducă și pe Vlădoiu.

Listele pentru executanții de la penalty-uri se făceau deja de prin minutul 80! Păun și Omrani l-au făcut erou pe Pigliacelli!

În mod normal ne pregătim de lovituri de departajare, pentru că și căldura de peste zi și zăpușeala de seară au efecte asupra celor de pe gazon. Riscurile nu prea-și mai au rostul, orice greșeală înseamnă eșec. Este timp pentru două „galbene”, unul de fiecare de parte, Petrila și Ivan.

S-au făcut deja listele pentru penalty-uri, dovadă că Ouzounidis face trei schimbări în minutul 92: Găman, Gustavo și Markovic! Bat toți de la punctul cu var? Vedem în câteva minute… Ne pregătim de cireașa unui tort cu un gust cam amar!

Da, grecul, care a anunțat înainte de meci că a pregătit penalty-urile, i-a trimis pe toți cei trei să execute! Și toți au marcat… De partea cealaltă, a ratat Păun, apoi a venit rândul lui Omrani să-l facă mare pe Pigliacelli și să trimită prima Supercupă în vitrina oltenilor. 4-2 pentru Craiova, Ouzounidis e la al doilea trofeu în câteva săptămâni, Șumudică ratează primul obiectiv.

Și ca un arc peste timp, Șumudică revine în fotbalul intern după 4 ani și pierde la penalty-uri Supercupa contra oltenilor. A plecat în mai 2017, de la Astra, după ce a pierdut finala cu Voluntariul lui Claudiu Niculescu, tot la penalty-uri. Cercul e închis, zarurile lui „Șumi” nu au fost norocoase nici de această dată. Urmează alte ținte: prima e marți, în Bosnia! Acolo e pe bani!


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Argeş. 1,75 este cota pentru „1 solist” în meci. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT