Sport

Cronica unei înfrângeri aşteptate! Dinamo nu a făcut faţă “furtunii” PSG. Sorhaindo, cel mai bun dintre “dulăi” la Paris

Dinamo a suferit o înfrângere dură cu PSG, scor 30-41, în al doilea meci din EHF Champions League. "Dulăii" nu au putut face faţă vedetelor de la Paris, care speră să rupă blestemul şi să câştige, în premieră, competiţia.
24.09.2021 | 00:23
Cronica unei infrangeri asteptate Dinamo nu a facut fata furtunii PSG Sorhaindo cel mai bun dintre dulai la Paris
ADVERTISEMENT

Pentru Dinamo, meciul cu PSG a început de luni şi a început cum nu se putea mai prost. Antrenorul principal, Xavi Pascual, şi trei jucători: Javier Humet, Dan Racoțea și Mamdouh Shebib au fost testaţi pozitiv la COVID.

Dinamo nu a făcut faţă “furtunii” PSG! “Dulăii” au pornit cu handicap încă din România

La retestare, cei patru au înregistrat teste negative, însă, ca măsură de precauţie, nu au mai făcut deplasarea cu echipa. Dinaintea meciului, Dinamo suferea câteva pierderi uriaşe, în faţa uneia dintre favoritele din competiţie.

ADVERTISEMENT

Realist vorbind, Dinamo era victimă sigură la Paris. Diferenţa de buget este una considerabilă, vedeta Mikkel Hansen având un salariu similar întregului buget al celor de la Dinamo. Iar asta s-a văzut şi pe teren.

Început curajos la Paris, însă vedetele PSG-ului au fost în mare formă!

“Dulăii” au început curajos meciul, cu două goluri marcate rapid de Bizău şi Sorhaindo, însă apoi parizienii au preluat controlul total al meciului. Echipa antrenată de Raul Gonzales a jucat un handbal exploziv, însă când ai atâtea nume uriaşe într-o echipă totul pare mai uşor.

ADVERTISEMENT

Sole Sala, Remili, Keita, Kounkoud au reuşit un meci excelent, depăşind uşor defensiva dinamovistă. Apărarea noastră a arătat foarte rău, completată şi de procentajul slab al lui Ghedbane (12,5%), cel care a apărat cea mai mare parte a meciului.

Sorhaindo nu a venit în plimbare la Bucureşti! Fostul pivot al Barcelonei a înscris 9 goluri

Pe faza ofensivă, Cedric Sorhaindo a fost cel mai bun marcator al celor de la Dinamo. Pivotul venit de la Barcelona a marcat 9 goluri din 11 şuturi şi demonstrează că nu a venit la plimbare la Bucureşti, în finalul carierei.

ADVERTISEMENT

Octavian Bizău a făcut un nou meci curajos, însă a punctat doar de trei ori din cele nouă şuturi avute. Nantes Campos nu a mai repetat evoluţia de senzaţia din meciul cu Vive Kielce şi a înscris de şase ori din 12 şuturi.

PSG, eficienţă de 75%! Dinamo, mult mai slab la acest capitol

Parizienii au avut o eficienţă “înfiorătoare” de 75% în ceea ce priveşte şuturile convertite în gol, în timp ce Dinamo a avut 53%. Dinamo a trimis mai multe şuturi (57 faţă de 55), însă parizienii au înscris cu 11 goluri mai mult.

ADVERTISEMENT

Nu mai puţin de 28 de ratări au avut dinamoviştii, faţă de 14 ale adversarilor. Dinamo a jucat în inferioritate timp de 10 minute, în timp ce parizienii au suferit o singură eliminare temporară.

PSG a ţinut pedala pe acceleraţie până în ultimele 10 minute ale meciului. Intrarea lui Saeid Heidarirad în final a fost oportună, portarul dinamovist având un procent bun de peste 32% în faţa celor de la Paris. S-a încheiat 41-30.

Dinamo nu se luptă cu Barcelona şi PSG! “Derby-urile” din Ligă sunt cu Motor şi Porto

Chiar dacă este o înfrângere dură, pentru Dinamo nu se schimbă datele probleme. Echipa lui Xavi Pascual nu se bate în acest sezon cu PSG sau Barcelona, ci pentru un loc în play-off cu echipe precum Porto sau Motor.

Dinamo a pierdut la 11 goluri, însă victoria obţinută în prima etapă cu Vive Kielce este aur pentru formaţia lui Xavi Pascual. Polonezii au învins Veszprem în etapa a doua şi îşi demonstrează valoarea în competiţie.

“Dulăii” joacă peste o săptămână în Sala Polivalentă

Următorul meci pentru “Dulăi” va fi pe teren propriu în faţa celor de la Porto. Confruntarea va avea loc în Sala Polivalentă joi, de la ora 19:45. Lusitanii vin cu un moral foarte bun la Bucureşti după ce au învins Flensburg cu un gol marcat în ultimele secunde (28-27).

Clasament:

Grupa B
Grupa B
  • 75% a fost eficienţa şuturilor expediate de PSG
  • 9 goluri a marcat Cedric Sorhaindo, cel mai bun marcator al lui Dinamo
ADVERTISEMENT