Sport

Cronica unei înfrângeri de infarct! Dinamo, învinsă la un gol de Porto. Reacţie de campion a lui Pascual. Pierdere grea pentru “dulăi”

Dinamo a pierdut meciul cu Porto din EHF Champions League, scor 26-27. Deşi vizibil iritat după înfrângere, Xavi Pascual a avut o reacţie de mare campion, însă antrenorul iberic are noi bătăi de cap după accidentarea lui Saeid Heidarirad.
30.09.2021 | 23:49
Cronica unei infrangeri de infarct Dinamo invinsa la un gol de Porto Reactie de campion a lui Pascual Pierdere grea pentru dulai
ADVERTISEMENT

Al treilea meci al celor de la Dinamo în EHF Champions League s-a disputat împotriva celor de la Porto. “Dulăii” s-au mutat în Sala Polivalentă pentru confruntarea cu echipa care a câştigat titlul în Portugalia.

Cronica unei înfrângeri de infarct! Sala Polivalentă, umplută la 30% din capacitate

Doar 30% din capacitatea sălii a putut fi ocupată din cauza restricţiilor COVID-19, însă asta nu a reprezentat un impediment pentru galeria lui Dinamo, care a fost la înălţime şi în meciul din Champions League.

ADVERTISEMENT

Dinamo avea nevoie de un succes împotriva celor de la Porto, una dintre echipele “de bătut” din grupa dificilă în care a fost repartizată Dinamo. Duşul rece de la Paris împotriva celor de la PSG a potolit euforia debutului de senzaţie în Ligă, însă chiar şi aşa, o eventuală victorie împotriva campioanei Portugaliei ar fi aşezat Dinamo într-o poziţie foarte bună după primele etape.

Meci “fizic”! Cartonaş roşu din minutul 1

Meciul a fost foarte fizic şi asta s-a văzut încă din primul minut. Mbengue, unul dintre handaliştii oaspeţilor, a văzut cartonaşul roşu după un fault dur la Octavian Bizău.

ADVERTISEMENT
Octavian Bizău, la pământ, după ce a fost lovit puternic de Mbengue
Octavian Bizău, la pământ, după ce a fost lovit puternic de Mbengue

Confruntarea a început echilibrat, iar o “aeriană” reuşită de Alex Pascual şi Javier Humet i-a ridicat pe fanii dinamovişti în picioare încă din minutul 3, când Dinamo a condus cu 3-2. Avea să fie prima şi singura dată când elevii lui Pascual au condus în acest meci.

Porto nu s-a lăsat intimidată şi a reuşit să întoarcă de la 3-2 la 3-6 în câteva minute. Nikola Mitrevski, portarul lusitanilor, a făcut minuni şi diferenţa a crescut la patru goluri (6-10) şi pe fondul unui procentaj scăzut al portarilor de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a strâns scorul înainte de pauză

Chiar şi aşa, Dinamo a reuşit să strângă scorul şi la pauză Porto a mai avut doar un gol avans, 15-14. “Dulăii” au revenit foarte bine pe final de repriză şi au încheiat primele 30 de minute pe un val de entuziasm.

Dinamo a egalat în debutul părţii secunde, iar apoi a mai intervenit o cădere pentru campioana României. Extrema dreaptă a lui Porto, Miguel Alves, a marcat patru goluri la rând şi scorul a ajuns rapid la 17-21.

ADVERTISEMENT
Xavi Pascual, pe margine la confruntarea dintre Dinamo şi Porto
Xavi Pascual, pe margine la confruntarea dintre Dinamo şi Porto. Sursa: sportpictures.eu

Saeid Heidarirad a pus umărul la revenirea “dulăilor”

Khalifa Ghedbane a avut o evoluţie modestă şi a fost înlocuit de Saeid Heidarirad în poartă. Schimbarea a fost de bun augur pentru că “dulăii” au reuşit să revină pe tabelă şi datorită portarului iranian.

În minutul 48, Dinamo a egalat Porto şi entuziasmul a fost la cote maxime în tabăra dinamovistă. O decizie discutabilă a arbitrilor, care l-au eliminat pentru două minute pe Sorhaindo a schimbat din nou cursul jocului.

Lusitanii s-au desprins la trei goluri cu nouă minute înainte de final!

Lusitanii au profitat din plin de superioritate şi au lovit de trei ori consecutiv în trei minute, scorul fiind 22-25 cu nouă minute înainte de final. Mai mult, Saeid Heidarirad s-a accidentat serios la gleznă şi a trebuit să iasă în minutele de final.

Ghedbane a intrat mult mai inspirat între buturile dinamoviste şi a reuşit câteva parade care au încins finalul de meci. În ultimul minut, Raul Nantes Campos a adus egalarea, însă la atacul imediat următor, lusitanii au lovit decisiv.

Echipa lui Dinamo, în timpul unui time-out. Sursa: sportpictures.eu
Echipa lui Dinamo, în timpul unui time-out. Sursa: sportpictures.eu

Dinamo a avut ultimul atac, însă nu au reuşit egalarea! Xavi Pascual, reacţie de mare campion

Dinamo a avut 40 de secunde la dispoziţie să egaleze. Xavi Pascual a folosit ultimul time-out, însă apărarea celor de la Porto a fost ca o stâncă şi tabela a rămas încremenită: 26-27 scor final, spre disperarea jucătorilor dinamovişti.

Xavi Pascual a fost iritat de înfrângere la finalul meciului, însă în drum spre vestiare şi-a felicitat personal toţi jucătorii şi staff-ul. Antrenorul iberic a declarat după meci că rezultatul este unul dureros, însă că nu are nimic de reproşat jucătorilor săi:

“Vreau să felicit Porto pentru victorie. Rezultatul este dificil de acceptat, este foarte strâns, dar nu pot decât să îmi felicit jucătorii pentru că au dat 100% pe teren azi. Au luptat pentru fiecare minge timp de 60 de minute.

Nu pot să cer mai mult. Asta este calea de progres. Vrem să fim mai buni de la un meci la altul. Şi pentru asta nu am ce să reproşez jucătorilor. De mâine dimineaţa ne întoarcem la muncă şi sperăm să scoatem mai mult la meciul următor“, a spus Pascual.

Bucuria celor de la FC Porto, la finalul meciului
Bucuria celor de la FC Porto, la finalul meciului

Saied Heidarirad, accidentare îngrijorătoare! Îşi revine iranianul pentru meciul cu Barcelona?!

Accidentarea lui Saeid Heidarirad este una serioasă. Pascual s-a interesat imediat după meci despre starea în care se află portarul. Iranianul a părăsit sala cu un bandaj uriaş pe gleznă, fără să poată călca aproape deloc pe piciorul afectat.

Pentru Dinamo urmează o nouă deplasare teribilă în EHF Champions League. Peste două săptămâni, Xavi Pascual se întoarce acasă şi va evolua pentru prima dată împotriva Barcelonei, club pe care l-a condus între 2009 şi 2021.

“Dulăii”, alături de fani la final de meci
  • 3 goluri au marcat Negru, Pascual, Gavriloaia, Nantes Campos şi Humet
  • 53% este procentajul eficienţei pe faza de atac a “dulăilor”

 

ADVERTISEMENT