Sport

Cronica unui meci monstruos! Simona Halep a executat-o într-o oră pe Marta Kostyuk şi joacă prima finală a sezonului

Simona Halep arată o formă monstruoasă la Transylvania Open. Principala favorită a turneului s-a calificat în ultimul act după o victorie cu 6-0, 6-1 împotriva Martei Kostyuk din Ucraina.
30.10.2021 | 19:14
Cronica unui meci monstruos Simona Halep a executato intro ora pe Marta Kostyuk si joaca prima finala a sezonului
Cronica unui meci monstruos! Simona Halep a executat-o într-o oră pe Marta Kostyuk şi joacă prima finală a sezonului
ADVERTISEMENT

Simona Halep – Anett Kontaveit este finala de la Transylvania Open. Românca s-a calificat în ultimul act după o nouă evoluţie aproape de perfecţiune. De această dată “victimă” a fost Marta Kostyuk, care a încasat una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră, scor 0-6, 1-6.

Cronica unui meci monstruos! Simona Halep a executat-o într-o oră pe Marta Kostyuk

Simona Halep a intrat foarte concentrată în teren. Jucătoarea din România a fost agresivă încă de la primele schimburi, reuşind să o pună în dificultate pe Marta Kostyuk încă din startul meciului, ucraineanca cedând iniţiativa din start.

ADVERTISEMENT

Principala favorită a făcut break şi apoi a început să îşi consolideze avansul din primul set graţie unui serviciu solid. În urmă cu câteva zile, Simona Halep spunea că îşi doreşte să fie mai agresivă pe teren, iar asta s-a văzut în ultimele meciuri.

Adversara, mereu sub presiune! Kostyuk a cerut time-out medical la 3-0

Adversara a fost mereu sub presiune şi scorul a luat rapid proporţii. La 3-0, Marta Kostyuk a cerut un time-out medical. “Simo” a aşteptat foarte liniştită reluarea jocului, iar pauza lungă nu a schimbat nimic în joc.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a luat racheta şi a jucat la fel ca şi până în acel moment. Marta Kostyuk nu a avut nicio şansă, fiind frustrată de propriile greşeli şi de faptul că este bombardată de mingile trimise de Halep.

Simona Halep, evoluţie perfectă în primul set! 6-0 după 27 de minute

Însă, în ciuda diferenţei uriaşe dintre cele două jucătoare, Simona Halep a avut un moment de nervozitate în primul set când a greşit un forehand: “Dai ca disperata!”, a strigat Halep, iar câteva secunde mai târziu a dat un retur câştigător care a dus scorul la 5-0. Prima manşă s-a încheiat cu 6-0 după un nou game alb reuşit de principala favorită.

ADVERTISEMENT

Marta Kostyuk a intrat în setul secund decisă să dea o replică după reprezentaţia din prima manşă. Însă, a reuşit să câştige doar primul game al setului, ca apoi să fie forţată să cedeze din nou iniţiativa.

Execuţia a continuat şi în setul doi!

Simona Halep a continuat să lovească năprasnic din toate poziţiile, iar scorul a luat rapid proporţii. Nici game-urile de pe serviciul sportivei din Ucraina nu erau mai disputate, Kostyuk cedând clar la 1-2 şi 1-4 serviciul.

ADVERTISEMENT

S-a făcut rapid 6-0, 5-1 şi meciul risca să se încheie după 50 de minute. Ultimul game a fost cel mai lung. Marta Kostyuk a ţinut cu dinţii de fiecare minge, însă Halep nu a fost dispusă să cedeze nici măcar un centimetru.

Ucraineanca a salvat trei mingi de meci în game-ul maraton, însă în cele din urmă Simona Halep a reuşit să închidă meciul cu 6-0, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră şi 1 minut.

Finala se dispută între primele două favorite: Halep – Kontaveit

În ultimul act se anunţă o bătălie pe cinste. Principalele favorite, Simona Halep şi Anett Kontaveit, se întâlnesc la Transylvania Open într-un duel care se anunţă cu scântei, ambele jucătoare fiind într-o formă de excepţie.

Pentru Anett Kontaveit este un meci de totul sau nimic. Sportiva din Estonia se califică la Turneul Campioanelor dacă o învinge pe Halep. De cealaltă parte, Simona are şansa de a câştiga primul turneu din 2021. Confruntarea se dispută duminică, de la ora 17:00.

  • 3 game-uri a cedat Halep în ultimele două meciuri
  • 92% este proncetul punctelor câştigate pe primul serviciu de Halep

 

ADVERTISEMENT