Fotbal intern

Cronica visului urât România – Suedia 0-2. Vacanță plăcută, tricolori! „Haida” pa și la vară cald!

Cronica visului urat Romania  Suedia 02 Vacanta placuta tricolori Haida pa si la vara cald
ADVERTISEMENT

România a ratat calificarea din grupele preliminare pentru turneul final de vara viitoare, fiind învinsă pe teren propriu de Suedia cu 2-0. Naționala lui Cosmin Contra este la patru puncte de Suedia înaintea ultimului meci din această grupă, deplasarea de la Madrid contra Spaniei. Pentru România mai există șansa barajului, care va avea loc pe finalul lunii martie 2020.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,46 este cota pentru “1 pauză” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Cronica meciului România – Suedia. Marea bombă a lui Contra, Vasile Mogoș, a fost marele fâs! Ne-a explodat grenada în mână!

Mai erau 15 secunde din primul sfert de oră când România a tras spre poarta suedezilor, șutul lui Stanciu fiind deviat în corner. A fost și momentul în care cei din UST au scos arsenalul de torțe, care au încadrat bannerul cu „Am lăsat mândria, pentru România!”

Am crezut că au ajuns și ai noștri la meci, dar peste puțin timp marea bombă a lui Contra, debutantul Vasile Mogoș, s-a dovedit marele nostru fâs. Ne-a explodat grenada în mână… Deac i-a așezat cu pieptul o minge undeva la mijlocul terenului, jucătorul de Serie B s-a bâlbâit, l-a încurcat și pe jucătorului CFR-ului, apoi nu l-a mai putut prinde pe Forsberg, care a centrat pentru deschiderea scorului semnată de Berg.

ADVERTISEMENT

Jucăm și noi, băieți, totuși? Măcar puțin, pentru fraierii ăștia care chiar credeau?

Ne chinuim să respirăm. Stăm prost în teren, liniile sunt jos, cei doi atacanți cu care Contra încerca să creeze senzația că vom ataca sunt ținuți la respect de stoperii lui Anderson. Keșeru e mai mult pe jos, Pușcaș înoată, Stanciu e la „cazane”, Mitriță a terminat sezonul de o lună și se vede cu ochiul liber. Dar beleaua mare e la linia defensivă, firavă, emoțională și cu breșa mereu „acolo”. Iar suedezii vor să termine repede treaba și pe o infiltrare a lui Quaison în zona Nedelcearu – Bancu fac 2-0 în minutul 34.

Jucăm și noi, băieți, totuși? Se poate măcar puțin pentru fraierii ăștia, aproape 50.000 din tribune care chiar credeau. Scrâșnim pur și simplu la fiecare tentativă de atac. Suntem ruginiți rău. Ne dor toate încheieturile. Keșeru se agață ca disperatul după o minge în careul lui Olsen în minutul 40, dar nu prinde poarta. Ne poate aduce pauza ceva bun?

ADVERTISEMENT

Ianis, Coman, Stanciu, Mitriță! Dar primul șut pe poartă vine abia în minutul 64!

Și selecționerul nostru e plictisit. Stă cu mâinile în buzunare la marginea suprafeței tehnice și privește neputincios. Ce le-o spune la pauză? Și vine mutarea care să excite tribuna. Iese Deac, intră decarul Ianis Hagi. Da, pare că am intrat măcar să jucăm și noi 45 de minute. Ianis intră mult între linii, se activează și Mitriță, care parcă iese de la cabine cel din meciul cu Norvegia, Stanciu a mai urcat câțiva metri.

Iar peste 10 minute intră și Florinel Coman. În afara dublului de aur de la Astra, avem cam toată crema pe gazon. Dar ocazia importantă vine tot la ei. Tătărușanu scoate în minutul 58 capul lui Quaison. E minutul 58 și încă nu avem șut pe spațiul porții lui Robin Olsen! Răbdarea noastră este răsplătită în minutul 64….

ADVERTISEMENT

Suedezii au râs de noi în ultimele minute, noi înghițim și sperăm la minunea de la baraj

Fumigene doar. Suedia e la cârma jocului. Oaspeții fac ce vor pe teren, râd de noi, Ekdal trimite în transversală. Nedelcearu cu Bancu mai au puțin și se dau cap în cap. Mai avem de suferit 20 de minute, după care va începe mitraliera de la vestiare. Pariază cineva pe demisia lui Contra? Greu de crezut, deși selecționerul „haida-haida” nu a bătut pe nimeni în doi ani și ceva.

O să înceapă  acum discuțiile despre șansa porcului de Crăciun, tradusă prin barajul din luna martie. La cum am arătat acasă cu Suedia, ar fi mai bine să nu ne prezentăm. Am feri poporul de emoții inutile… Parcă nici în fața Spaniei nu am avut un asemenea sentiment de inferioritate evidentă. Pa și la vară cald! Vacanță plăcută, tricolori!

ADVERTISEMENT