După două săptămâni de pregătiri, o cruce, care cântărește șapte tone, a fost montată pe turla mare a Catedralei Mântuirii Neamului, denumită și Turla Pantocrator.
Marți, Episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul, împreună cu părintele Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oficiat o slujbă de sfinţire a crucii.
Lucrările au început încă de acum un an și jumătate, atunci când s-au stabilit primele detalii cu privire la desfășurarea evenimentului. De asemenea, montarea propriu-zisă crucii a început cu două săptămâni în urmă.
„În faţa ochilor noştri se înalţă, pe cerul Capitalei noastre, pe cerul Bucureştiului, ca un semn de speranţă, de lumină pentru viaţa noastră creştină de zi cu zi. Şi cifrele care sunt legate de această cruce, care va fi ridicată îndată, au semnificaţie deosebită: este înaltă de şapte metri şi cântăreşte şapte tone, iar cifra şapte, în spiritualitatea creştină, are semnificaţia desăvârşirii, a plinătăţii.
Şi dorim ca această cruce să fie nu doar pavăza acestei catedrale, acoperământ tare şi nebiruit, ci să fie pentru fiecare român în parte, din ţară şi din străinătate, un semn de biruinţă şi un semn al nădejdei că Hristos este, în orice încercare a vieţii noastre, alături de noi. Şi aşa cum crucea Lui, pe care a purtat-o de bunăvoie pentru noi şi pentru a noastră mântuire, a adus bucurie la toată lumea şi această cruce care va împodobi cerul Capitalei noastre de pe cea mai înaltă turlă a Catedralei să lumineze şi să sfinţească viaţa noastră de zi cu zi”, a afirmat PS Varlaam Ploieşteanul, conform ziarullumina.ro.
În încheiere, Episcopul-vicar a ținut să mulțumească tuturor persoanelor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. De altfel, acest moment este considerat unul istoric și important, mai ales din punct de vedere ingineresc
„Este un moment de eliberare, dar, totodată, este și un moment de mare mobilizare, pentru că de acum încep ultimele pregătiri pentru momentul sfințirii din luna octombrie și aceste ultime pregătiri se constituie într‑un volum imens de lucru, cu respectarea foarte riguroasă a calendarului lucrărilor, pentru că toate sunt înlănțuite, sunt interconectate, în așa fel încât, dacă cineva nu respectă calendarul, îi încurcă pe toți, și pe cei din amonte și din aval”, a declarat părintele Nicole Crîngașu, conform sursei menționate.