News

Crucea polițistului Bogdan Gigină a fost vandalizată. ”Ne aruncau candela, florile, coronițele de la cruce!”

La aproape 6 ani de la moartea polițistului Bogdan Gigină, survenită pe 20 octombrie 2015, mama acestuia a povestit că un necunoscut a distrus crucea ridicată de familie la locul teribilului accident.
08.10.2021 | 16:39
Crucea politistului Bogdan Gigina a fost vandalizata Ne aruncau candela florile coronitele de la cruce
Bogdan Gigină și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier, pe 20 octombrie 2015
ADVERTISEMENT

Tânărul Bogdan Gigină (28 de ani), agent de poliție, și-a pierdut viața în seara zilei de 20 octombrie 2015, după ce a fost implicat într-un accident de circulație petrecut pe strada Știrbei Vodă. În condiții vitrege de vreme, polițistul a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată corespunzător.

”În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul”, notau procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

”La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, aminteau procurorii în rechizitoriu.

DNA despre cauzele accidentului: ”Nerespectarea dispozițiilor legale”

”Accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Bogdan Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi”, susținea atunci procurorul de caz.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l priveşte pe Gabriel Oprea era vorba despre însoţirea sa de către poliţişti rutieri, iar în cazul lui Petre Mazilu şi al firmei pe care o administra, referirile erau la lucrările făcute la carosabil și la semnalizarea lor.

Procesul lui Gabriel Oprea este în derulare

În acest context, în decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecăţii pe fond în dosarul fostului ministru de interne Gabriel Oprea, însă decizia nu a fost definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel. Pe 10 iulie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a decis că dosarul este întocmit legal.

ADVERTISEMENT

Carmen Gigină, mama lui Bogdan, nu l-a uitat nici o clipă pe băiatul ei, pe care îl plânge și astăzi. Vineri la prânz, mama lui Bogdan a scris însă un mesaj care i-a scandalizat pe prietenii ei apropiați.

Mama lui Bogdan: ”Poate cineva îl recunoaște pe cel care rupe crucea”

”In seara de 27 sept, la ora 0,28 minute, pe Stirbei-Voda (Casa Radio) este rupta crucea copilului meu. În filmare apare un cetățean în urma celui care a rupt-o și o așează din nou în interiorul garduletului. Va rog dacă îl cunoașteți sau dacă va vedea acest mesaj îl rog din suflet sa ma contacteze. Sau poate cineva îl recunoaște pe cel care rupe crucea… Va rog din suflet distribuiți…. cu ajutorul dvs poate identificam făptașul…. sau măcar mesajul ajunge la băiatul care a pus crucea la loc. Mulțumesc din suflet!”, a notat femeia îndurerată.

ADVERTISEMENT

Apoi, Carmen Gigină a dezvăluit și că nu este prima dată când crucea ridicată la locul accidentului lui Bogdan a fost vandalizată. ”De sase ani de zile acolo tot timpul a fost vandalizat. Ne aruncau candela, florile, coronițe le de la cruce…. Acum cred ca e cineva care face asta în mod voit”, a mărturisit mama lui Bogdan Gigină.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI...
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”