Sport

Cruzime de neimaginat. O tânără voleibalistă din Afganistan, decapitată de talibani

Ororile pe care le fac talibanii în Afganistan întrec orice măsură. O tânără speranță a voleiului local a fost decapitată.
29.10.2021 | 11:09
Cruzime de neimaginat O tanara voleibalista din Afganistan decapitata de talibani
ADVERTISEMENT

Odată cu revenirea la putere a talibanilor, poziția femeilor în Afganistan are de suferit. În perioada 1996-2001, când talibanii au condus această ţară, școlile de fete erau închise, femeile nu puteau să călătorească şi nici să lucreze, fiind obligate să poarte în public burqa, un văl care acoperă întreg corpul şi chipul, cu o plasă din pânză la nivelul ochilor.

Fostul căpitan al naționalei de fotbal feminin, Khalida Popal, a dezvăluit în ce teroare trăiesc jucătoarele după ce talibanii au preluat conducerea statului.

ADVERTISEMENT

Talibanii au decapitat o speranță a voleiului feminin din Afganistan

Recunoscuți pentru violența cu care le tratează pe femeile care nu respectă legea impusă de ei, talibanii au mai făcut o victimă. Au decapitat-o pe Mahjabin Hakimi, o tânără voleibalistă din Afganistan.

”Hakimi a fost ucisă la începutul acestei luni, dar moartea ei a rămas în mare parte ascunsă, deoarece familia sportivei fusese amenințată să nu vorbească”, a declarat antrenoarea voleibalistei, care a folosit un pseudonim, Suraya Afzali, pentru că se teme de represalii.

ADVERTISEMENT

Totul a ajuns public după ce radicalii islamiști au postat în mediul online imagini dezgustătoare cu capul lui Mahjabin Hakimi, considerată una dintre cele mai bune jucătoare de volei din cadrul clubului din Kabul.

Sportive afgane, nevoite să se ascundă

”Toate jucătoarele de la echipa de volei și restul femeilor care practică sportul se află acum într-o situație grea, sunt disperate și le este frică. Toate au fost forțate să fugă, să se ascundă și să trăiască în subteran”, a explicat Afzali.

ADVERTISEMENT

Antrenoarea lui Mahjabin Hakimi a dezvăluit că jucătoarea a fost ucisă în capitala Afganistanului în timp ce trupele căutau sportive pe care să le pedepsească pentru că încalcă Legea Sharia.

Conform site-ului foxsports.com.au, Suraya Afzali a menționat că a dorit să vorbească pentru a evidenția riscul cu care se confruntă femeile care fac sport în Afganistan și a precizat că doar două dintre jucătoarele sale au reușit să fugă din țară.

ADVERTISEMENT

Talibanii au adus teroarea în Afganistan

Una dintre colegele lui Mahjabin Hakimi, Zahra Fayazi, a ajuns în Marea Britanie și a vorbit luna trecută pentru BBC dezvăluind că cel puțin o colegă de-a sa a fost ucisă de talibani: ”Nu vrem să se repete asta și cu celelalte jucătoare ale noastre.

Talibanii le-au cerut familiilor să nu permită fetelor lor să facă sport, altfel se vor confrunta cu violențe neașteptate. Unele chiar și-au ars echipamentul sportiv pentru a se salva pe ele și familiile lor. Nu au vrut să păstreze nimic legat de sport. Le este frică”.

O altă coechipieră a voleibalistei ucise care a scăpat din infern a spus că toată lumea a fost ”șocată” când a auzit că o fată din echipă a fost omorâtă. Sunt sigură că au fost talibanii. Poate vom pierde alți prieteni”, a spus Sophia, un pseudonim folosit pentru a-și proteja membrii familiei aflați încă în Afganistan.

ADVERTISEMENT
Tags: