Sport

CS Dinamo l-a premiat pe David Popovici. Ce sumă a încasat dublul campion mondial la natație

Dublul campion mondial la natație, David Popovici, continuă să culeagă roadele muncii. CS Dinamo a anunțat că-l va premia pe cel mai important sportiv al clubului. Suma este considerabilă.
29.06.2022 | 18:15
CS Dinamo la premiat pe David Popovici Ce suma a incasat dublul campion mondial la natatie
Pentru performanțele extraordinare de la CM de natație de la Budapesta, David Popovici va fi recompensat și de CS Dinamo. Sursa foto: News Arena
ADVERTISEMENT

David Popovici este omul momentului în sportul românesc. Cele două titluri mondiale la 100 și 200 metri liber cucerite la Budapesta vor fi premiate și de CS Dinamo.

Guvernul a aprobat premierea propusă de CS Dinamo, pentru David Popovici

Legitimat la CS Dinamo, înotătorul David Popovici se bucură de respectul și aprecierea clubului aflat în subordinea Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții CS Dinamo au propus suma de 500.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) pentru premierea dublului campion mondial, iar Guvernul a aprobat cererea.

”Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei.

Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

ADVERTISEMENT

David Popovici se pregătește de europenele de juniori de la Otopeni

Până să intre în posesia premiului oferit de CS Dinamo, David Popovici își urmează programul normal de pregătire.

În perioada 5-10 iulie va participa la Campionatele Europene de Natație găzduite de Centrul Olimpic de natație din localitate.

ADVERTISEMENT

După ce a corectat de două ori recordul mondial de juniori, la Budapesta, în proba de 200 metri liber, înotătorul dinamovist le pregătește fanilor noi surprize.

Pe lângă probele în care trebuie să-și apere titlurile cucerite anul trecut la Foro Italico din Roma, la europenele din acest an David Popovici va mai lua startul în alte două probe de ștafetă și, foarte probabil, și în proba de 400 metri liber.

Anul trecut, la Campionatele Europene pentru juniori din Italia, Popovici a triumfat în probele de 50, 100 şi 200 m liber și a cucerit o medalie de argint cu ştafeta de 4×100 m liber.

ADVERTISEMENT