Sport

CS Mioveni – FC Argeş, întrerupt de sistemul VAR! Arbitrii au avut nevoie de 15 minute pentru două faze controversate

Partida dintre CS Mioveni și FC Argeș a fost întreruptă aproximativ 15 minute din cauza VAR-ului pentru două faze controversate, jucătorii așteptând cu sufletul la gură în tot acest timp.
19.08.2022 | 20:12
CS Mioveni  FC Arges intrerupt de sistemul VAR Arbitrii au avut nevoie de 15 minute pentru doua faze controversate
CS Mioveni - FC Argeş, întrerupt 15 minute de sistemul VAR. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Au fost 15 minute cumulate, cinci minute fiind consumate în prima repriză, când Cătălin Straton a fost aproape să intre cu minge în poartă, iar cea de-a doua întrerupere a venit pe finalul reprizei secunde, la un ofsaid deja validat de tușier.

CS Mioveni – FC Argeş, întrerupt 15 minute de sistemul VAR

Partida dintre CS Mioveni și FC Argeș a avut parte de întreruperi din cauza sistemului VAR. Prima întrerupere a venit în minutul 45, când a fost nevoie să se stabilească dacă Straton a intrat cu mingea în poartă sau nu.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, după o așteptare de cinci minute, decizia a venit în favoarea piteștenilor, Cătălin Straton reușind să țină mingea în teren. În România nu există goal line technology.

Cea de-a doua întrerupere a venit în minutul 80, când arbitrul asistent a anulat corect un gol înscris de Arnold Garita, care se afla în afara poziției regulamentare.

ADVERTISEMENT

De zece minute a fost nevoie pentru a determina dacă într-adevăr francezul se afla în poziție de ofsaid, iar confirmarea a validat decizia inițială a tușierului, golul fiind anulat.

În cele din urmă, FC Argeș s-a impus în fața lui CS Mioveni, scor 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris de Arnold Garita.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a ironizat sistemul VAR în România încă de la prima etapă din SuperLiga

Ion Crăciunescu nu este un susținător al sistemului VAR și crede că arbitrii români nu se descurcă nici cu ajutorul tehnologiei video:

„Sincer, pe vremea mea nu mă gândeam că niște monitoare vor decide anumite faze esențiale din meci, pentru că noi ne gândeam că sunt niște oameni care sunt în teren alături de jucători și care pot să discearnă și pot să stabilească la un moment dat dacă este o incorectitudine în terenul de joc”.

ADVERTISEMENT

„Pe vremea mea, arbitrii erau aleși cu foarte multă atenție și nu ajungea oricine arbitru în Liga 1. Pentru a ajunge arbitru în Liga 1 pe vremurile acelea era așa un drum extrem de greu de parcurs, pentru cel care făcea arbitra era un vis al adevăratului sens al cuvântului.

Dar oamenii care te selectau erau niște oameni competenți, erau niște oameni care făcuseră asta, dar acum se poate orice, că la noi merge, domnule”, spunea Ion Crăciunescu după prima etapă jucată în SuperLiga.

ADVERTISEMENT