Sport

CS Mioveni – FC Argeș 0-2, în etapa 6 din play-out SuperLiga. Piteștenii urcă în clasament și trimit UTA pe loc direct retrogradabil. Cum arată ierarhia

FC Argeș a câștigat derby-ul local cu CS Mioveni, scor 2-0 în etapa cu numărul 6 din play-out-ul SuperLigii. Echipa lui Bogdan Vintilă a urcat pe loc de baraj.
29.04.2023 | 16:05
CS Mioveni  FC Arges 02 in etapa 6 din playout SuperLiga Pitestenii urca in clasament si trimit UTA pe loc direct retrogradabil Cum arata ierarhia
Cristian Calca a înscris primul gol al partidei CS Mioveni - FC Argeș. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
29-04-2023
11:25

CS Mioveni - FC Argeș 0-2 (Calcan 8, Garita 66)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. CS Mioveni a înregistrat a 6-a înfrângere consecutivă, fără gol marcat în play-out-ul SuperLigii. Fosta echipă a lui Nicolae Dică este ca și retrogradată în liga secundă, în timp ce FC Argeș a urcat temporar pe locul 14, loc de baraj pentru evitarea retrogradării.

clasament

Min. 70: Liviu Antal a introdus mingea în poartă, însă după cinci minute de analiză în camera VAR, fotbalistul a fost semnalizat într-o poziție de ofsaid. 

Min. 66: Mingea ajunge cu ceva șansă la Garita. Atacantul francez înscrie al 10-lea gol al sezonului. 

Min. 50: Prima ocazie a reprizei secunde îi aparține lui Garita. Atacantul intrat în a doua repriză șutează violent, iar mingea este respinsă în corner cu dificultăți de Sima. 

Min. 44: FC Argeș a fost din nou aproape să marcheze. Rizzi a șutat violent de la distanță, dar mingea a lovit din nou bara transversală. 

Min. 19: Koubemba a fost aproape să își treacă numele pe lista marcatorilor. Șutul atacantului lui FC Argeș a nimerit bara. 

Min. 8: GOOL FC Argeș! Crețu centrează în fața porții, iar mingea îl găsește singur pe Calcan care înscrie fără probleme. 

Min. 1: Partida a început!

CS Mioveni: Sava – Rădescu, Balaur, Panait, Garutti, Șerbănică – Pop, Căprescu, Guțea – Coșereanu, Buziuc. Rezerve: Bucur, Pedroso, Toma, Militaru, Lixandru, Sno, Carnat, Antal, Rusu. Antrenor: Vlad Țăran. 

FC Argeș: Straton – Tofan, Zebic, Turda, Rizzi – Meza Colli – Crețu, Biri, Șerban, Calcan – Koubemba. Rezerve: Micle, Dobrosavlevici, Brendon, Jakolis, Njike, Pîrvu, Tîrcoveanu, Jobello, Garita. Antrenor: Bogdan Vintilă. 

Meciul CS Mioveni – FC Argeș are loc sâmbătă, 29 aprilie, cu începere de la ora 14:30, în cadrul etapei 6 din play-out. La Mioveni se pare că toată lumea s-a resemnat cu retrogradarea, antrenorul Nicolae Dică prezentându-și demisia, deși clubul tocmai dorea să îi prelungească contractul. Există o teorie a conspirației, conform căreia Mioveni va ceda cele trei puncte piteștenilor, vecini de județ, pentru ca la anul să nu fie rivale în Liga 2.

Unde se joacă meciul CS Mioveni – FC Argeș

Confruntarea CS Mioveni – FC Argeș se desfășoară sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 14:30, pe stadionul Orășenesc din localitatea argeșeană, în etapa 6 din play-out-ul SuperLigii. Cum echipa locală poate fi socotită, fără teama de a greși, de pe acum o formație de Liga 2 pentru viitorul sezon, asta dacă primarului Georgescu nu îi va trece prin minte desființarea ei, e clar că interesul localnicilor, și așa scăzut, va fi foarte redus, deși este un derby județean.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță numârul fanilor veniți de la Pitești, foarte aproape de Mioveni, va fi mult mai mare și FC Argeș se va simiți ca la un meci acasă dar și așa este greu de presupus că în tribune vor lua loc mai mult de două mii de spectatori, în general Mioveni numărându-se la toate partidele de acasă, cu excepția celor împotriva marilor echipe printre locurile din SuperLiga cu cea mai slabă prezență.

Cine transmite la TV partida CS Mioveni – FC Argeș

Partida CS Mioveni – FC Argeș se joacă vineri, 28 aprilie, de la ora 14:30, pe stadionul Orășenesc din localitatea argeșeană, în etapa 6 din play-off-ul SuperLigii și va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Și la Mioveni, ca în majoritatea localităților din țară, se pregătește un weekend blând din punct de vedere meteorologic, cu vreme frumoasă începând de vineri, 28 aprilie și cam până marți, 2 mai, cu cerul mai mult însorit și ceea ce este important fără reprizele de ploaie căzute frecvent în ultimele două săptămâni. Tempetatura va fi în jur de 17 grade la amiază, adică la ora jocului, urmând a mai urca duminică până la 19 grade. Unul dintre cei mai buni arbitri a fost delegat la acest meci, Sebastian Colţescu din Craiova.

Ce absențe sunt în întâlnirea CS Mioveni – FC Argeș

Este clar că la Mioveni lumea se pregăteşte de ce va fi din sezonul viitor în Liga 2, pentru că salvarea este un fel de miraj Fata Morgana. Dovadă, antrenorul Nicolae Dică şi-a prezentat demisia, acceptată şi la meciul cu FC Argeş pe banca va fi un anume Vlad Ţăran. Scarlatache, Burnea şi  Krasniqi sunt accidentaţi iar portarul Greab nu are drept de joc, fiind împrumutat de la FC  Argeş.

ADVERTISEMENT

La piteşteni eşecul Chindiei la Craiova a creat mult optimism. Vulturii violeţi ştiu că pot urca pe loc de baraj dacă înving la Mioveni şi mai apoi un meci crucial cu UTA. Tocmai pentru a întări atacul conducerea clubului şi antrenorul Bogdan Vintilă l-au reprimit în lot pe vârful Arnold Garita, care fusese exclus. Revine în apărare şi Zebic, doar Bassong rămâne nerefăcut. În continuare nu au fost incluşi în lot Straton, M. Constantin, Vianna, Celestine şi  Donisa.

Cote la pariuri la jocul CS Mioveni – FC Argeș

CS Mioveni este la ora când i se cântă slujba de îngropare a oricăror speranțe de supraviețuire. Vecina de județ, FC Argeș, este și ea cu un picior în groapă dar l-ar putea scoate dacă ar obține victoria în acest meci și una dintre UTA sau Chindia ar pierde în această etapă. Așa încât victoria la Mioveni este obligatorie, motiv pentru bookmakeri să acorde cota de 1,60 pentru victoria oaspeților, dar și cota de 2,40 pentru șansă dublă 1X. Gol marcat Argeș are cotă 1,22 iar golul Miovenilor ajunge la 1,90.

ADVERTISEMENT

Istoricul meciurilor directe arată că acestea au avut loc mai mult la nivel de eșalon secund. În  partidele jucate între cele două echipe din 2021 încoace la nivel de SuperLiga nu avem nici o victorie pentru galben-verzii de la Mioveni. Sunt două succese FC Argeș, unul în acest sezon în deplasare și două rezultate de egalitate. În  Liga 2 Mioveni a reușit două victorii acasă, dar a pierdut de alte trei ori.

 

ADVERTISEMENT