Fotbal intern

CS Mioveni, gol dintr-un ofsaid de doi metri în meciul cu U Craiova 1948

30.04.2021 | 22:21
CS Mioveni gol dintrun ofsaid de doi metri in meciul cu U Craiova 1948
ADVERTISEMENT

U Craiova 1948 s-a impus cu scorul de 4-2 în faţa lui CS Mioveni, dar gazdele pot reclama o greşeală imensă de arbitraj la cel de-al doilea gol al oaspeţilor, marcat dintr-un ofsaid foarte mare. 

CS Mioveni, gol dintr-un ofsaid de doi metri în meciul cu U Craiova 1948

CS Mioveni a beneficiat, în minutul 74, de o lovitură de la colţul terenului, de pe partea stângă. Centrarea în careu a fost respinsă de apărarea oltenilor, care a făcut imediat pasul în faţă.

ADVERTISEMENT

Mingea a ajuns la Rădescu, iar acesta a retrimis-o în careu. Garutti a reluat cu capul şi a trimis-o în plasă. Dar, în momentul pasei lui Rădescu, brazilianul se afla într-un ofsaid clar, de cel puţin doi metri, nesemnalizat de asistentul Stelian Slabu, care era bine plasat, în linie cu fundaşii de la Craiova.

CS Mioveni, gol dintr-un ofsaid de doi metri în meciul cu U Craiova 1948. FOTO: captura tv
CS Mioveni, gol dintr-un ofsaid de doi metri în meciul cu U Craiova 1948. FOTO: captura tv

„Cum, așa offside? Chiar în halul ăsta? Mai rar să vezi“, a spus comentatorul Ionuț Angheluță la Digisport. „Nici la județ nu vezi așa ceva!“, l-a completat Andrei Tivilichi.

ADVERTISEMENT

Fără semnalizarea asistentului, centralul Andrei Antonie a validat golul, iar scorul a devenit 3-2. În momentul pasei lui Rădescu, nu doar Garutti se afla în poziţie afară din joc, alţi doi coechipieri fiind în aceeaşi situaţie, iar un altul se afla la limită. În cele din urmă, oltenii au mai punctat o dată şi au învins cu 4-2.

Constantin Zotta, fost arbitru, a comentat şi el faza golului lui CS Mioveni. „A fost un ofsaid imens, cred că arbitrul s-a uitat la minge. Nu știu cum Comisia Arbitrilor pregătește asistenții și cum poate să facă să nu se mai întâmple așa ceva“, a spus acesta la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Ofsaid şi la golul oltenilor de 2-1?

O fază cel puţin discutabilă a fost şi cea din care oltenii au marcat pentru 2-1. Compagno a plecat de lângă fundaşul care îl ţinea în marcaj, iar în momentul pasei era clar în spatele acestuia. Italianul i-a pasat apoi lui Negru, care a marcat în poarta goală, după ce portarul ieşise în întâmpinarea lui Compagno.

Faza suspectă de ofaid şi la al doilea gol al oltenilor. FOTO: captură tv
Faza suspectă de ofaid şi la al doilea gol al oltenilor. FOTO: captură tv

Totuşi poziţia de ofsaid nu este la fel de clară ca în cazul lui Garutti, întrucât fundaşul dreapta al Mioveniului, aflat în plan îndepărtat, după cum se poate vedea din capturile tv, ar putea să îl ţină pe italian în joc. Unghiul nu permite o apreciere corectă fără VAR.

ADVERTISEMENT

U Craiova 1948, lider în Liga 2

În urma acestei victorii, U Craiova 1948 s-a distanţat în fruntea clasamentului din Liga 2 la 4 puncte de Rapid (care va juca sâmbătă, pe teren propriu, cu Csikszedera) şi 7 de CS Mioveni, cu 4 etape rămase de disputat.

Pentru Craiova au punctat Compagno (59), Negru (62), Blidar (68) şi Albu (90+4), în timp ce pentru CS Mioveni Blănaru a deschis scorul (2), iar Garutti a marcat în 74, pentru 3-2. – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT
Tags: