Sport

CS Mioveni nu se mai retrage din Liga 1. Protest cu banderole albe, amenințări cu plângere la FIFA și UEFA

Oficialii CS Mioveni au întors declarațiile primarului Ion Georgescu. Acesta amenința după eșecul cu FCSB 0-3, că retrage echipa din campionat din cauza arbitrajelor potrivnice.
21.10.2021 | 16:50
CS Mioveni nu se mai retrage din Liga 1 Protest cu banderole albe amenintari cu plangere la FIFA si UEFA
ADVERTISEMENT

CS Mioveni nu se mai retrage din Liga 1, dar vor apela la diverse forme de protest pentru a trage un semnal de alarmă asupra greșelilor de arbitraj comise împotriva lor.

Astfel, fotbaliștii lui Alexandru Pelici vor purta banderole albe la următoarele meciuri din campionat, iar oficialii clubului amenință cu plângeri la FIFA și UEFA dacă arbitrii vor mai comite greșeli împotriva echipei argeșene.

ADVERTISEMENT

Conducătorii de la Mioveni nu mai retrag echipa din campionat

Decizia radicală anunțată de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, de a retrage echipa CS Mioveni din Liga 1, nu mai este de actualitate pentru micuța grupare argeșeană.

Președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu, a declarat că un astfel de demers este imposibil de pus în aplicare fără urmări pentru gruparea sportivă. Însă, angajații clubului vor protesta în formele permise de regulamentele sportive, fără ca echipa să aibă de suferit.

ADVERTISEMENT

”Nu e ușor să iei o asemenea decizie (să fie retrasă echipa din campionat – n.r.), e destul de dificil. Dar dacă lucrurile nu se vor așeza, e posibil orice.

Noi am făcut ieri (miercuri – n.r.) încă un memoriu către Federația Română de Fotbal și CCA, în care am specificat meciurile în care au fost grave greșeli de arbitraj în defavoarea noastră, cu Chindia și cu FCSB. 

ADVERTISEMENT

Am specificat că, dacă nu se vor lua măsuri corespunzătoare, ne vom adresa FIFA și UEFA. De asemenea, conducerea, angajații clubului și jucătorii vor purta la fiecare meci o banderolă albă în semn de protest față de ce ni s-a întâmplat”, a declarat președintele Consiliului Director al CS Mioveni Dumitru Olteanu, pentru GSP.ro.

Un penalty inventat și un ofsaid nesemnalizat în meciul cu FCSB au declanșat furia primarului din Mioveni

CS Mioveni este susținută financiar, preponderent, de Primăria din localitate prin intermediul Consiliului Local, iar primarul Ion Georgescu este unul dintre cei mai fanatici suporteri ai echipei.

ADVERTISEMENT

Nemulțumit de greșelile brigăzii de arbitrii condusă de Marcel Bârsan, la meciul cu FCSB pierdut de CS Mioveni cu 0-3, primarul Georgescu a amenințat că va retrage echipa din campionat.

Edilul din Mioveni le reproșa, pe bună dreptate, arbitrilor acordarea unui penalty inexistent după un duel între Scarlatache și Claudiu Keșeru (min. 55).

Și la golul doi al roș-albaștrilor Marcel Bârsan a greșit. Claudiu Keșeru era în poziție de ofsaid în momentul în care a interceptat balonul pe care l-a șutat spre poarta adversă și care a fost împins în plasă de Dumiter.

ADVERTISEMENT