Sport

CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe 1-1, în etapa 24 din SuperLiga. Gazdele evită înfrângerea în prelungiri. Ce au spus Dică și Bergodi

CS Mioveni a evitat înfrângerea la ultima fază cu Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa 24 din SuperLiga. Bogdan Rusu, din penalty, a restabilit egalitatea, scor 1-1.
05.02.2023 | 18:43
CS Mioveni  Sepsi Sf Gheorghe 11 in etapa 24 din SuperLiga Gazdele evita infrangerea in prelungiri Ce au spus Dica si Bergodi
CS Mioveni - Sepsi Sf. Gheorghe LIVE stream ora 15:30 în etapa 24 din SuperLiga. Continuă Dică minunile?. Foto: CS Mioveni Facebook
ADVERTISEMENT
05-02-2023
16:54

Ce au declarat Nicolae Dică și Cristiano Bergodi după Mioveni - Sepsi 1-1

Nicolae Dică, noul antrenor al lui CS Mioveni, a apreciat evoluția jucătorilor săi împotriva unei echipe de play-off: „Așa este fotbalul. Important este că am reușit să egalăm, că am crezut până la final. Asta le-am spus și la pauză: să credem că putem, pentru că a demonstrat că putem să marcăm gol sau goluri, că putem întoarce. Important este că băieții au crezut și am reușit să egalăm în minutul 95. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea arătată la fiecare joc. Unitatea pe care o arătăm. Încercăm de fiecare dată să dăm totul, să obținem punct sau puncte.

A fost un meci frumos. Am început meciul foarte bine, ne-am creat trei ocazii mari în primele 10 minute. Apoi, la prima ocazie mare a celor de la Sepsi au marcat. Au calitate mare. Noi, în continuare, am crezut că putem să egalăm. Am avut o posesie bună, ocazii, am încercat să ne ridicăm la nivelul lui Sepsi, o echipă valoroasă, care și-a propus să intre în play-off. Mă bucur că am făcut un joc bun”.

Fostul antrenor de la FCSB e convins că îi poate salva pe argeșeni de la retrogradare: „Mă bucur că se vorbește frumos despre noi. Cum am spus și după meciul cu UTA, cu Petrolul, este important să rămânem pe aceeași linie, să fim din ce în ce mai buni la antrenamente, uniți, și să încercăm să salvăm echipa de la retrogradare. Împreună cu staff-ul, cu jucătorii, cu conducerea, sper să și reușim.

Nu suntem o echipă mare din Liga 1, să spun că legăm 10 meciuri fără înfrângere, dar ne dorim să rămânem neînfrânți cât mai mult. Muncim în fiecare zi și sper să se întâmple cât mai târziu”, a spus Dică la finalul meciului.

Cristiano Bergodi, la polul opus: „Dezamăgire mare”

Antrenorul italian nu se poate bucura de punctul obținut cu CS Mioveni: „Dezamăgire mare, dar asta e, am luat un punct. Păcat că am pierd două puncte foarte importante, care erau importante în clasament. S-a jucat frumos în prima repriză, ambele formații au ratat. În partea a doua a fost mai multă luptă, o bătălie. Noi ne-am retras, dar nu a fost o problemă”.

După scandalul de la meciul cu FC U Craiova 1948, Sepsi a scăpat printre degete victoria cu Mioveni: „L-am pierdut pe Păun, care a luat două cartonașe rapid. Nu sunt supărat pe el, chiar dacă nu înțeleg. Nu cred că au fost relaxați băieții. E un punct muncit, păcat că ne-au egalat în minutul 94. Avem meciuri grele cu toate echipele până la finalul sezonului regulat.

Nu trebuie să facem tragedie pentru cele două puncte pierdute. E normal să fim supărați pentru că am fost egalați în prelungiri. Nu îmi e teamă că pierdem locul de play-off”, a mai spus tehnicianul covăsnenilor.

05-02-2023
12:50

CS Mioveni - Sepsi 1-1 (pen. B. Rusu 90+5 / C. Matei 9)

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

FINAL DE MECI. Echipa lui Nicolae Dică a egalat la ultima fază prin Bogdan Rusu. Fostul atacant de la FCSB a obținut penalty și a transformat printr-o execuție pe jos. Iată cum arată clasamentul:

Clasament SuperLiga.
Clasament SuperLiga.

 

Min. 90+5: GOOOL Mioveni! Bogdan Rusu a marcat dintr-un penalty obținut tot de el după duelul cu Toma.

Min. 90+2: O nouă șansă bună de gol pentru argeșeni. „Șeptarul” Toma șutează din afara careului, dar mingea se duce peste țintă. 

Min. 89: Ocazie monumentală pentru Mioveni. Diallo șutează în forță la colțul lung, însă mingea trece puțin pe lângă poartă. 

Min. 70: Mingea sare la Cosmin Matei după duelul dintre Greab și Safranko. Autorul primului gol centrează pentru Tudorie, însă balonul trece puțin pe lângă poartă. 

Min. 45+1: Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut lui Carnat. Fotbalistul lui Mioveni a șutat periculos din afara careului, însă doar pe centrul porții. 

Min. 20: Din nou presiune la poarta celor de la Sepsi, dar oaspeții reușesc să respingă.

Min. 9: GOOOL Sepsi! 0-1! Cosmin Matei deschide scorul cu un șut plasat, după o minge care i-a fost așezată de Rondon.

Min. 5: Benchaib are o ocazie importantă. Șutul său este blocat de Niczuly.

Min. 1: A început partida.

CS Mioveni: Al. Greab – Sno, Scarlatache, Garutti, Pedroso – Lixandru, Panait – Antal, Benchaib, Carnat – B. Rusu. Rezerve: Fl. Croitoru – Rădescu, Șerbănică, Mboumbouni, Lepistu, Diallo, Toma, B. Krasniqi, Buziuc. Antrenor: Nicolae Dică. 

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu – Aganovic, N. Păun – Rondon, C. Matei, I. Gheorghe – Safranko. Rezerve: Began – M. Tamas, R. Ispas, Francisco Junior, Achahbar, A. Nistor, I. Grigore, V. Popa, Al. Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Meciul CS Mioveni – Sepsi Sfântu Gheorghe are loc duminică, 5 februarie, cu începere de la ora 15:30, în cadrul etapei a 24-a din SuperLiga. Ultima clasată, CS Mioveni, parcă a băut apa vie după venirea pe bancă a lui Nicoale Dică, reușind două victorii, acasă cu Petrolul și, mai ales, la Arad, cu UTA, contracandidată directă la salvare. Sepsi nu a jucat nici 30 de minute etapa trecută, acasă cu FC U Craiova 1948, partida fiind suspendată de către arbitrul Andrei Chivulete din cauza repetatelor manifestări xenofobe și cu caracter rasist din partea fanilor olteni.

Unde se joacă meciul CS Mioveni – Sepsi Sfântu Gheorghe

Întâlnirea CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe se dispută duminică, 5 februarie, de la ora 15:30, pe unul dintrc cele mai antice stadioane din SuperLiga, stadionul Orășenesc din localitatea argeșeană și în tribunele căruia prezența publicului este foarte redusă, vorbind despre suporterii galben-verzilor, care nu depășesc niciodată mai mult de o mie.

ADVERTISEMENT

Nu va fi un meci la care tribunele să fremete, pentru că nici Sepsi nu are la partidele de afară mai mult de o mână de suporteri, aceștia umplând stadionul doar la partidele de pe teren propriu. Probabil că vor asista la meci până în două mii de persoane în cel mai bun caz, deci o atmosferă calmă pentru jucători.

Cine transmite la TV partida CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă duminică, 5 februarie, de la ora 15:30, pe stadionul Orășenesc din localitatea argeșeană, în etapa 24 din SuperLiga și va fi transmisă la televizor pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O altă posibilitate de a o viziona este să intrați pe site-ul FANATIK pentru a urmări în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Mioveni duminică, 5 februarie, va fi o zi cu cer senin, dar înșelătoare din punct de vedere termic, undeva de genul cum se spune în popor soare cu dinți. Pentru că dacă vom avea un cer senin nu vom avea în schimb prea multe grade în termometre, la ora partidei urmând a fi doar un grad peste zero, deci destul de frig.

Ce jucători lipsesc din confruntarea CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe

CS Mioveni pur şi simplu a înviat în primele meciuri din 2023 şi moralul jucătorilor este acum cu totul altul. Se pare că şi transferurile făcute au fost bine gândite, deja mijlocaşul Benchaib, omul cu golurile victoriei la Arad, intrând în vizorul echipelor de podium din SuperLiga. La meciul cu Sepsi va absenta doar suspendatul Burnea.

ADVERTISEMENT

La Sepsi există încă multă tensiune după evenimentele nedorite cu caracter xenofob şi rasist din meciul cu FC U Craiova 1948, suspendat în minutul 30 de arbitru. Cristiano Bergodi se teme ca această stare să nu afecteze jucătorii, pentru că altfel nu are deloc probleme de lot pentru meciul de la Mioveni.

Cote la pariuri la jocul CS Mioveni – Sepsi Sf. Gheorghe

Cu tot startul lansat din acest an al Miovenilor casele de pariuri caută să analizeze pragmatic această întâlnire, plecând de la numărul de puncte și de la pozițiile în clasament ale celor două echipe și care duc fără discuție spre a considera gruparea oaspete ca fiind favorită la o cotă de 1,90. Argeșenii au primit 4,40 pentru a treia minune la râd. Șansă dublă 1X are cotă de 1,70 iar gol marcat de gazde cotă 1,65.

ADVERTISEMENT

Sunt trei meciuri jucate între cele două combatante pe stadionul din Mioveni și bilanțul este favorabil gazdelor cu 2-1. În 2021 odată a câștigat Mioveni cu 2-0, iar altă dată s-au impus covăsnenii cu același scor. Diferența o face partida din Liga 2 din 2016 când scorul a fost tot 2-0 pentru argeșeni.

ADVERTISEMENT