Sport

Universitatea Craiova, gest superb de susținere a Ucrainei la meciul cu CS Mioveni: „Suntem cu toții alături de ei!”

Universitatea Craiova organizează la meciul cu CS Mioveni o strângere de fonduri pentru a ajuta poporul ucrainian, grav afectat de războiul pornit de Vladimir Putin.
02.03.2022 | 16:34
Universitatea Craiova gest superb de sustinere a Ucrainei la meciul cu CS Mioveni Suntem cu totii alaturi de ei
ADVERTISEMENT

România oferă toată susținerea posibilă Ucrainei, iar războiul cu Rusia are multiple implicații și în zona sportului la toate nivelurile.

Universitatea Craiova, tricouri speciale pentru meciul cu CS Mioveni

Universitatea Craiova a anunțat înainte de meciul cu CS Mioveni că jucătorii lui Laurențiu Reghecampf vor îmbrăca tricouri speciale pentru a susține cauza ucrainienilor, invadați și bombardați de armata rusă.

ADVERTISEMENT

„Leii” vor purta tricouri cu numele orașelor din Ucraina, bombardate de armata rusă, cu scris galben, pe fond albastru, culorile clubului oltean. Acest gest face aluzie la culorile drapelului Ucrainei: galben și albastru.

„Astăzi nu este doar despre fotbal, ci și despre solidaritatea față de poporul ucrainean, aflat în fața pericolului extincției ca urmare a invadării Ucrainei de către forțele armate ale Federației Ruse. Nu putem trece cu vederea acest război fără sens care, în ultima săptămâna, a zguduit omenirea”.

ADVERTISEMENT

Astfel, în loc de Bancu, Pigliacelli, Screciu sau Vătăjelu, suporterii Universității Craiova îi vor putea urmări pe teren pe jucători inscripționați cu numele celor mai importante orașe din Ucraina afectate de război: 1. Lazar (Vylkove), 2. Papp (Kherson), 5. Vătăjelu (Mariupol), 6. Screciu (Chernivtsi), 7. Cîmpanu (Mykolaiv), 8. Mateiu (Lviv), 10. Vînă (Horlivka), 11. Bancu (Kyiv), 13. Pigliacelli (Odessa), 14. Crețu (Berdyansk), 16. Nistor (Zhytomyr), 17. Baiaram (Kharkyv), 20. Markovic (Henichesk), 22. Gustavo (Chernihiv). 24. Roguljic (Sumy), 27. Bic (Kharkyv), 29. Conte (Zaporizhzhia), 33. Căpățînă (Dnipro), 88. Trică-Balaci (Donetsk).

Universitatea Craiova va scoate la licitație tricourile de joc, iar banii vor fi trimiși în Ucraina: „Astăzi este despre vecinii noștri”

Universitatea Craiova nu se oprește doar aici, iar tricourile speciale vor fi oferite galeriei care va face deplasarea la CS Mioveni, iar apoi vor fi scose la licitație: „Astăzi este despre vecinii noștri și despre faptul că suntem, cu toții, alături de ei. Astăzi, Știința va intra pe teren cu gândul la ei.

ADVERTISEMENT

Vom evolua cu tricouri special personalizate cu numele celor mai importante orașe din Ucraina, în care mii de cetățeni ucraineni și-au dat viața pentru a-și apăra patria.

Toate tricourile oficiale de joc ale Științei vor fi ulterior oferite Peluzei Nord Craiova pentru a fi scoase la licitație pe pagina oficială de Facebook a galeriei noastre. Toată suma adunată va fi apoi donată ONG-urilor din Ucraina pentru a ajunge la oamenii care se zbat să supraviețuiască”, a anunțat clubul alb-albastru printr-un comunicat pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova joacă în deplasare la CS Mioveni, miercuri, 2 martie, de la ora 17:30. Oltenii au nevoie de cel puțin un punct pentru a-și asigura calificarea în playoff-ul din Casa Pariurilor Liga 1.


  • (P) Cota BETANO pentru CS Mioveni – Universitatea Craiova: 2.35 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT