Fotbal intern

U Craiova are o nouă bază de pregătire! Cât a costat modernizarea şi când are loc inaugurarea

21.11.2018 | 17:38
Fotbaliştii lui CS U Craiova la finalul unui meci. Oltenii au o nouă bază de pregătire

U Craiova a primit o veste bună, după ce primarul din Bănie, Mihail Genoiu, a anunţat că echipa pregătită de Devis Mangia are o nouă bază de pregătire. Mai mult, cantonamentul din Lunca Jiului va fi inaugurat luni, 26 noiembrie, chiar dacă mai sunt lucrări de făcut în ceea ce priveşte spaţiul verde din curtea interioară.

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, susţine că lucrările de amenajare a spaţiului verde se vor finaliza în primăcară, când vremea va permite. Lucrările de reabilitare a bazei de pregătire de pe Bulevardul Ştirbei Vodă din Craiova au fost demarate la finele anului trecutz şi urmau să fie gata în august, anul acesta, dar au avut loc întârzieri.

Universitatea Craiova are o nouă bază de pregătire. Cât a costat modernizarea

Modernizarea a costat aproximativ 5 milioane de lei, fonduri provenind din bugetul local. Proiectul curprinde şi realizarea clădirii pentru un centru de recuperare prevăzut cu patru camere pentru oficiali, bucătărie, sală de mese, cabinet medical. Jucătorii lui Devis Mangia vor avea parte de 30 de vestiare, sală de fitness, jacuzzi, spa, camere de masaj, cameră de tratament criogenic, saună umedă, uscată şi cu inflaroşu.

“Luni o să inaugurăm Cantonamentul de pe Bulevardul Ştirbei Vodă, din Craiova. Acesta s-a finalizat, s-a recepţionat. Se mai doreau ceva amenajări la spaţiile verzi, s-a lucrat în acest sens, dar vremea nu ne permite mai mult decât s-a făcut până acum. Se va continua în primăvară cu amenajarea spaţiilor verzi din curtea interioară. Este un lucru extraordinar şi cred că la această oră nu există o bază de cantonament dotată şi aşa de bine pregătită pentru recuperarea sportivilor, cum este cea de la Craiova”, a spus Mihail Genoiu, edilul Craiovei, conform realitateadecraiova.net.

Cum au fost împărţite cheltuieile pentru modernizarea cantonamentului

Când a scos la licitație acest obiectiv, primăria a estimat contractul la valoarea de 5.355.207 lei (exclusiv TVA). Din acești bani, 108.679 lei erau pentru proiect tehnic, detalii de execuție și verificare tehnică, 3.299 de lei pentru avize și 32.989 de lei pentru asistența tehnică din partea proiectantului. Lucrările de construcții și instalații au fost estimate la 3.053.165 lei, din care instalațiile electrice – 430.614 lei și instalațiile sanitare, termice și gaze naturale – 455.301 lei, construcția în sine fiind socotită la valoarea de 2.167.250 lei. În prețul total estimat al contractului mai intră montaj utilaje tehnologice – 12.150 lei, utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj – 858.833 lei, dar și cheltuielile cu dotările, estimate la 1.286.092 lei.

Tags: