Fotbal intern

FOTO / Mititelu, pus la zid: “El a înfiinţat CLONA Universităţii, în martie 2013!” Vezi documentul

CS Universitatea Craiova doreşte să joace cu leul pe piept, fapt care este posibil să se întîmple chiar la meciul cu Steaua care va avea loc în etapa a doua. Iniţiativa clubului a fost atacată...
30.07.2014 | 13:58
FOTO  Mititelu pus la zid El a infiintat CLONA Universitatii in martie 2013 Vezi documentul

CS Universitatea Craiova doreşte să joace cu leul pe piept, fapt care este posibil să se întîmple chiar la meciul cu Steaua care va avea loc în etapa a doua. Iniţiativa clubului a fost atacată dur de Adrian Mititelu, omul care a condus FC Universitatea Craiova. Mititelu a ameninţat că va da CS Universitatea în judecată în cazul în care leul va fi trecut pe sigla formaţiei, susţinînd că nu există nicio şansă să piardă procesul.

Oficialii lui CS U au contraatacat pe site-ul oficial al clubului, csuc.ro ,  în care a fost publicat un document din care reiese că Adrian Mititelu a înfiinţat încă din martie 2013 o nouă societate, U Craiova SA, pe care ar fi dorit să evolueze, înainte ca firma ce a intrat în faliment, Fotbal Club U Craiova SA, să revină în Liga 2!

1406659207_001

Redăm, mai jos, pasaje din comunicatul CS Universitatea Craiova

“(…) Aceasta este Universitatea. Şi 14.000 de suporteri au venit să o vadă la revenirea în Liga I.

Cea mai bună dovadă este că niciodată, dar niciodată, domnul Mititelu Adrian nu a acţionat CS Universitatea Craiova în instanţă, nici pentru culori, nici pentru palmares, nici pentru denumire, cu toate că s-a lăudat cu sute de procese. Nu există niciun proces pe rol în care cineva să ne conteste dreptul de a folosi culorile, imnul sau palmaresul. De ce? Pentru că domnul Mititelu Adrian ştia că dacă o va face, va pierde procesele respective, iar opinia publică ar fi văzut încă o data că este un farsor.

(…) Pe 15 martie 2013, domnul Adrian Mititelu înfiinţa el însuşi o „clonă“: societatea U Craiova SA.  Scopul noii societăţi, potrivit statutului, era acela de a asigura patronatul şi administrarea echipei de fotbal FC Universitatea Craiova. În acelaşi act constitutiv se precizează că noua societatea este adevărata Universitatea. În fapt, acesta a reprezentat certificatul de deces al FCU. Înfiinţând o societate nouă despre care a susţinut că este adevărata Universitatea, Mititelu practic a validat moartea FC U.

La Napoli sau la Fiorentina, cluburi care au trecut prin astfel de momente dureroase, toţi cei care reprezentau oraşul şi iubeau echipa şi-au dat mâna pentru renaşterea lor. La fel s-a întâmplat şi la Universitatea, dar asta nu a înţeles domnul Adrian Mititelu. El nu a putut accepta că este de datoria celor ce reprezintă oraşul din punct de vedere administrativ, sportiv, a elitelor intelectuale şi a mediului de afaceri să se unească pentru binele fotbalului şi implicit al oraşului şi al zonei. Niciodată în istorie un om nu se poate confunda cu o echipă. Nu exista nicăieri în lume o poveste frumoasă despre fotbal în care să se vorbească doar despre un individ, făcându-se abstracţie de toţi cei din jur.

(…) CS Universitatea Craiova nu s-ar fi reactivat niciodată dacă FC U nu ar fi fost declarată oficial, de către domnul Adrian Mititelu, ca fiind desfiinţată. El a ucis practic echipa prin înregistrarea unei noi societăţi, fără nicio legătură cu Universitatea Craiova, dar care pretinde în actul constitutiv că este Universitatea Craiova.

(…) Din 1994 până în 2013, FC U a reprezentat Universitatea Craiova. În martie 2013, domnul Adrian Mititelu a omorât-o şi a îngropat-o. În mai 2013, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Craiova Maxima, autorităţile locale, mediul de afaceri, elitele intelectuale şi Universitatea din Craiova şi-au dat mâna şi au hotărât renaşterea Ştiinţei. Fiecare parte implicată a contribuit cu toate puterile la acest proiect. Atunci, cu o ultimă zvîcnire, domnul Mititelu a încercat să dezgroape FCU şi a vrut să ne mintă că ea încă trăieşte. Aşa s-a ajuns ca pe 23 noiembrie 2013 să aibă loc un meci ce nu ar fi trebuit să se dispute niciodată. Domnul Adrian Mititelu a sacrificat cu bună ştiinţă carierele unor jucători şi a amăgit foarte mulţi suporteri confuzi. O parte din ei nu au înţeles nici astăzi ce s-a întâmplat cu adevărat. Este de datoria noastră să o repetăm până când vor auzi toţi şi îşi vor da seama că Universitatea lor este echipa care trăieşte şi joacă pe Oblemenco meciurile din Liga I”, notează site-ul oficial al celor de la CS Universitatea într-un comunicat publicat marţi seară.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!