Fotbal intern

CSA Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo B din Liga 3! Ce s-a întâmplat în „Groapă”! Video

02.10.2020 | 18:43
CSA Steaua a castigat derbyul cu Dinamo B din Liga 3 Ce sa intamplat in Groapa Video
CSA Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo B din Liga 3! Ce s-a întâmplat în „Groapă”! Sursa foto: SportPictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a câștigat cu 3-1 derby-ul disputat împotriva echipei secunde a rivalilor de la Dinamo. Partida a fost la discreția roș-albaștrilor încă din prima repriză.

Deși au avut nu mai puțin de nouă fotbaliști indisponibili din cauza focarului de coronavirus apărut la club, steliștii conduceau cu 3-0 la pauză.

ADVERTISEMENT

Evoluția dinamoviștilor a fost una sub așteptări, însă și din echipa alb-roșie au lipsit câteva nume foarte importante. „Câinii” au reușit să înscrie doar din penalty.

CSA Steaua a câștigat un derby în care a ratat și două penalty-uri

Precedat de incidentele grave de dinaintea partidei, prezentate în exclusivitate de FANATIK, atunci când suporterii celor două echipe s-au strâns în zona Ștefan cel Mare, iar cei din Sud Steaua au intrat în conflict cu jandarmii, derby-ul a fost unul caracterizat mai mult de erorile incredibile din apărarea dinamovistă.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii lui Emil Ursu au comis gafă după gafă în prima repriză și au primit două goluri identice de la brazilianul Walace. Acesta a reluat cu capul după două lovituri de colț, iar în minutul 32 era deja 2-0 pentru oaspeți. Aceștia au mai înscris o dată în minutul 44, prin Dragoș Nicolae.

După pauză, steliștii au primit și două penalty-uri contestate de Cosmin Contra, prezent în tribunele arenei din Ștefan cel Mare, însă au tras slab mai întâi Florin Răsdan, iar apoi Andrei Antohi. Ambele lovituri au fost apărate de Mihai Eșanu.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii au înscris și ei o dată, în finalul meciului, prin Geani Crețu, care a transformat impecabil un penalty, în minutul 86. După victoria din derby, CSA Steaua rămâne lider în seria a IV-a a celei de-a treia ligi. Fotbaliștii antrenați de Daniel Oprița au 12 puncte din tot atâtea posibile. Dinamo B a reușit să câștige doar în fața celor de la FCSB 2 și a pierdut cu FC Voluntari 2, Progresul Spartac și CSA Steaua.

Jucătorii Stelei s-au schimbat la vestiarele vechi

Cazurile de coronavirus apărute la clubul militar i-au determinat pe oficialii lui Dinamo să nu le permită steliștilor accesul la vestiarele în care se schimbă de obicei oaspeții din „Groapă”. Steliștii au folosit vestiarele vechi, aflate sub peluza nord a stadionului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din lotul echipei antrenate de Emil Ursu au lipsit fotbaliști precum Ahmed Bani, Andreas Mihaiu sau Valentin Borcea. Aceștia intră în calculele lui Cosmin Contra pentru duelul cu FCSB, care va avea loc sâmbătă, 3 octombrie de la ora 21:00.

Este posibil ca antrenorul dinamovist să fi dorit să îi ferească pe tinerii săi jucători de contactul cu adversarii de la CSA Steaua, în așa fel încât să evite transmiterea coronavirusului și în cadrul primei echipe a lui Dinamo. Au jucat, în schimb, renegații Florin Bejan, Andrei Sin și Ionuț Șerban, dar și Geani Crețu.

Dintre aceștia, Ionuț Șerban și Florin Bejan au fost în lotul lui Contra la meciul cu UTA din etapa precedentă a Ligii 1. Rămâne de văzut dacă cei doi vor fi convocați și pentru duelul cu FCSB.  Totodată, au lipsit din lotul lui Dinamo B spaniolii Raul Garcia Asid și Antonio Iglesias, a căror venire a fost anunțată în data de 1 octombrie pe site-ul oficial al dinamoviștilor.

 

ADVERTISEMENT